Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Oktober 2015

Bila kereta aku tersangkut..

 

Qhaliff dan Zahra memasing buat perangai dalam kereta. Nak berebut duduk depan bersama wife walhal dah nak sampai dah RNR Gua Musang. Aku sendiri dah terlalu mengantuk gara gara semalam tidur lewat.

Ketika mengundurkan kereta , aku tak dengar apa apa sebab diorang dok merengek. Ditambah dengan bunyian dek dikeluarkan oleh radio. Lengkap dan sempurna !

Dan terjadilah kejadian ni.. Kereta tersangkut kat batu pembahagi di belakang tempat parking kereta ! Adusss.. Aku redha jer la.. Yelah , beberapa kali aku hampir tertidur ketika memandu. Berenti dan berehat , pon sama gak ! Akhirnya berenti terus di RNR.. Dan ketika inilah kejadian tu berlaku.

image

Skit jer.. Tak pe la.. Kalau antar repair pon berapa jer.. Memang la duit tapi dari satu kereta terlibat ??? Baik skit je kan ? Ni pon satu rezeki dari Allah.. Terima jer.. Lain kali berhati hati.. 200% punya berhati hati !

Perjalanan diteruskan dan aku kembali mengantuk !  Sesungguhnya aku tak leh memandung di siang hari dah skang ni.. Hurmmm..

5 komen :

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Nasib tak ada apa2 Ben..lain kali kalau mengantuk tu tidur dulu,akak mmg kalau jalan jauh balik belah malam..anak2 tido,yg memandu pun relak sikit..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Allahu..subhanallah..yang penting abg ben sekeluarga ok..ada rezeki boleh diperbaiki..pasti ada hikmahnya..

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Allah, bahayanya ben memandu dlm keadaan mengantuk.. better rest dlu.. Alhamdulillah, sedikit jer.. wawa hari tu langgar org terus.. langsung tak perasan ade orang duk kt simpang..

Nugrul Sakura berkata... [Reply to comment]

ngantok sgt dh ni abg ben sampai memandu dh jd memandung ...heee

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

syukurlah ni sikit je. dugaan keluarkan duit je lah.. yg penting family selamat... alhamdulillah

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI