Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 21 Oktober 2015

Terbaik dari sungai Pahang !

 

“ Ben , datang kedai akak malam kang.. Dila pon ada. Akak masak ikan dari Sungai Pahang.. “

Dalam kepala aku , ikan patin ! Huhuhuh.. Aku memang dah gilerkan ikan patin sejak kali pertama merasainya di RnR Temerloh , 4  tahun lepas !

Terpandang di Facebook kak Laila.. Fuh ! Memang dia turun ke sana kelmarin.. Dan hasilnya , dia jamu pada aku dan Saidila.. Sebagai ‘test drive’..

image

Dan hasilnya ? Aku boroi malam ni ! Hahahahaha…

image

Menurut Kak Laila , pasni dia akan amik stok terus dari sini jer.. termasuk ayam kampung ! Haa… takde lagi ayam suntik ! Tiada lagi GMO ! Huhu…

Apa pun , masakan dia malam ni memang terbaik ! Siap tapau kat wife lagi.. Dia tak ikut sebab aku ada meeting sebelum tu.. heehhe.. Blogger meeting malam malam.. lalalala..

5 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah rezeki...rezeki...amin..

careno berkata... [Reply to comment]

FOINEEEE.... tak hajakkkk...

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

tengok dlm IG semalam pun sambil makan dah terliur tengok..
Sampai ayam masak berlada kicap kita pun tak rasa apa dah..duk nampak ikan tu jer.

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

bukan berasap jer...siap berpoloh poloh......sihat terus rasanya.....

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Fuh sedapnya..jeles dok jauh huhuh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI