Ada pencuri di rumah aku ?

 

Aku tidur.. Dan jaga kemudian.. Tercari cari ! Tak jumpa !! Siapa yang mengambilnya ? Zahra tidur.. Qhaliff tidur ! Dah tu mana ???

Remote tv dan Astro di dalam gambar di bawah ni , adalah backup pada yang dah hilang ! Hilang di tempat yang sama yakni di sofa ! Sofa boleh telah remote ke ???? Huk alohhhh..

image

Nasib baik ada backup. Remote Astro aku beli kat Seng Heng jer.. Tapi remote tv ? Nasib baik aku ada dua tv LG ! Tapi kalau nak guna satu lagi tv nanti , camana ? Adehhh.. Masalah tul laaa !

Satu rumah dah aku selongkar.. Tak jumpa !! Tak tau la sapa amik sorok atau curik ! Takkan nak curik kot kan ? Hahahaha..

Pelik pelik…

* Update terkini : Dah jumpa ! Rupanya ‘sofa’ telan ! Pelik.. ruangan sempit mampu telan dua remote yang bersaiz besar ??? Gulp…

12 ulasan:

  1. boleh suro LG buat remote yang kite boleh wat miskol. hehe.

    BalasPadam
  2. Ada yang pinjam tu abg ben...zahra dah sihat...

    BalasPadam
  3. kes yang sama berlaku kat rumah Bonde jugak...
    tapi kes ni, kene sorok jer... x kene curi..

    BalasPadam
  4. tv tu yang sorok..tak bagi tengok sangat..haha.. tak pun ada yang mengigau nak tengok tv tengah tido..haha..logik tak?

    BalasPadam
  5. ala kat mana ya, try ingat kali terakhir pegang tu...inshaAllah tak kemana tersorok ja..tu Ben

    BalasPadam
  6. ala kat mana ya, try ingat kali terakhir pegang tu...inshaAllah tak kemana tersorok ja..tu Ben

    BalasPadam
  7. selalu je sofa sorokkan remote..kt celah2 je dia sorokkan..

    BalasPadam
  8. sofa umah aida jugak selalu telan remote la, henfon la...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI