Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 8 November 2015

Ada pencuri di rumah aku ?

 

Aku tidur.. Dan jaga kemudian.. Tercari cari ! Tak jumpa !! Siapa yang mengambilnya ? Zahra tidur.. Qhaliff tidur ! Dah tu mana ???

Remote tv dan Astro di dalam gambar di bawah ni , adalah backup pada yang dah hilang ! Hilang di tempat yang sama yakni di sofa ! Sofa boleh telah remote ke ???? Huk alohhhh..

image

Nasib baik ada backup. Remote Astro aku beli kat Seng Heng jer.. Tapi remote tv ? Nasib baik aku ada dua tv LG ! Tapi kalau nak guna satu lagi tv nanti , camana ? Adehhh.. Masalah tul laaa !

Satu rumah dah aku selongkar.. Tak jumpa !! Tak tau la sapa amik sorok atau curik ! Takkan nak curik kot kan ? Hahahaha..

Pelik pelik…

* Update terkini : Dah jumpa ! Rupanya ‘sofa’ telan ! Pelik.. ruangan sempit mampu telan dua remote yang bersaiz besar ??? Gulp…

12 komen :

Clive Einstein berkata... [Reply to comment]

boleh suro LG buat remote yang kite boleh wat miskol. hehe.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Ada yang pinjam tu abg ben...zahra dah sihat...

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

kes yang sama berlaku kat rumah Bonde jugak...
tapi kes ni, kene sorok jer... x kene curi..

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

tv tu yang sorok..tak bagi tengok sangat..haha.. tak pun ada yang mengigau nak tengok tv tengah tido..haha..logik tak?

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

Mmg xbest la hlg tiba2..

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Lupa kot...

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

ala kat mana ya, try ingat kali terakhir pegang tu...inshaAllah tak kemana tersorok ja..tu Ben

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

ala kat mana ya, try ingat kali terakhir pegang tu...inshaAllah tak kemana tersorok ja..tu Ben

aKSARAfENDI berkata... [Reply to comment]

selalu je sofa sorokkan remote..kt celah2 je dia sorokkan..

sesegar berkata... [Reply to comment]

haha. merepek.

sesegar berkata... [Reply to comment]

haha. merepek.

adianiez AIDA berkata... [Reply to comment]

sofa umah aida jugak selalu telan remote la, henfon la...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI