Berita baik buat para isteri ?

 

image

Bila aku post gambar di atas , aku rasa lebih 90% yang komen , Like serta Share gambar ni adalah ? Korang rasa ? Hahaha.. Kan ? Dah tau kan ?

Apa kata wife aku mengenai gambar yang aku post tu ? Andai Facebook laksanakan penambahan tu ? Fuhhh.. Dia antar mesej di Whatsapp..

image

Adehhh… Makin kerap Whatsapp semata mata nak check ? Maka wahai suami , janganlah hairan tetiba isteri anda jadi sangat mengambil berat di Whatsapp !

Huhhh…

Apakah penambahbaikan ini akan memberi impak positif di mana tidak akan berlaku lagi kes kecurangan di Whatsapp atau para lelaki akan makin kuat mengepit telefon pintarnya serta meletakkan kata laluan 25 digit untuk megelakkan telefonnya dicurik ambil senyap senyap dek kekasih hatinya ? Fuhh..

Si lelaki akan kata .. “ Inilah agenda Yahudi ! Nak memecahbelahkan rumahtangga ! “

Si wanita akan berkata.. “ .. “ . Krik krik ? Tapi dalam hati mesti akan berkata begini .. “ Sampai bila aku nak check telefon laki aku ni ?? Haish.. Takkan tak percaya dah kot kat laki sendiri ? “.

Ada baik dan buruk. Si pasangan akan senantiasa berasa syak pada suami dan ini tidaklah bagus.. Apa hukum bila kita was was terhadap seseorang ? Haaa.. Bersangka baik ! Ecehh.. Hahahaha..

Tolong jangan whatsappp aku yer ! Terutama anak dara tu ! Plss.. Apa apa , sila mesej di Telegram jerr .. Laalalala..

Nak nakal , tak susah … kan ? Pucuk pangkal , tanya diri sendiri.. Akhirat , jawab pada Allah kenapa kita buat gitu.. kan ? Fuh.. Akhirat tu wujud yer..

11 ulasan:

  1. ikhlas dan jujur tak perlukan persoalan dan penjelasan

    sebab nak curang tu banyak sahaja jalan'nya......

    BalasPadam
  2. Heee..bergntung pada diri masing2 naknjujur ke x.bukan suami je..wife pon ada yg curang;).

    BalasPadam
  3. pasni para somi beli 2nd enpon, pakai no baru nak watsup skandal hahahahaa

    BalasPadam
  4. Kalau lepas ni buat orang lebih bersangka buruk alamat tak baiklah jadinya.
    Jika guna cara baik. Insyallah baik jadinya.
    Betul tu. Kena selalu ingat Allah Abg Ben. Harap selamat.

    BalasPadam
  5. Ada pro dan contra
    Yang penting ketelusan dalam perhubungan.

    BalasPadam
  6. yang sebenarnya, kalau nak curang, apa-apa pun boleh jadi. Ha. Tapi part password 25 digit tu. Fuh! Banyaknya! Takut diri sendiri je yang lupa nanti. Hahahaha

    BalasPadam
  7. berita baik ke? tak tahulah ye...huhu~
    suami atau isteri sama je...

    BalasPadam
  8. ermmm ada baik dan buruknya..apa pun beralik pada diri sendiri..nawaitu,,

    BalasPadam
  9. mcm2 di upgrade nyer ekk?
    ada baik ada buruk.
    yg penting, diri sendiri.
    bertanggungjwb.
    jujur.
    percaya.
    tu aje...

    BalasPadam
  10. senang cerita jgn update hahahha

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI