Gegar Vaganza 2015 makin best ?

 

Hehehe.. aku sebenarnya malas nak update bab hiburan sekarang ni.. Tapi memandangkan aku tengok semalam dan sememangnya aku punya blog ni berkisarkan apa yang berlaku pada aku maka… aku nak update gak la.. ringkas je kot ?

Ok.. Aku layan Gegar Vaganza kali ni sebab artisnya semua aku minat. Aku kenal mereka tapi mereka tak kenal aku.. heheh.. Aku membesar dengan layan lagu mereka di pagi hari dalam bas sekolah kot ? Hahahaha … Adeh..

Minggu ni menyaksikan Sheeda terkeluar dan ini membuatkan ramai penonton dan peminat Gegar Vaganza berasa lega ! Termasuk aku ? Hehehe..

Aku bukanlah tak suka kak Sheeda tapi rasakan dia bukan tandingan mereka sebab kesemua mereka adalah penyanyi pop / rock yang mana mereka punya ramai peminat tersendiri. Sheeda bagus tapi bukan rezeki dia dalam pertandingan ni..

Ok.. Mengikut perkiraan aku laaa… pertandingan ni dah boleh nampak sapa bakal juara.. Tapi jangan rendahkan peserta lain ! Semua bagus bagus cuma si bakal juara ni punya kelebihan dari segi pengalaman , suara dan juga rupa ! Pakej tuuu ! Hahahaha..

Sapa pilihan aku ? Finalis bagi aku yang layak ialah.. semua ! Tapi Ezad , Farahdiya , Amir , Azian mampu berikan cabaran pada si bakal juara pilihan aku , Nasser Wahab..

Hurmm.. Pengacara.. Nabil dan Jihan… Jihan ok tapi Nabil perlu berhati hati skit la bila bercakap. Jangan main lepas jer..  Ni jenis cakap tak lalu ke otak terlebih dahulu ! Main cakap dulu pastu ‘opsss. sorii.. ‘ . Sama seperti AC Mizal.. Kena tahu , yang menonton rancangan ni terdiri dari pelbagai lapisan usia yer !

Keseluruhan , rancangan ni memberi sinar baru pada penyanyi yang semakin pudar ditelan masa. Lagu lagu yang dinyanyikan pon semua sedap sedap belaka !

Hurmm.. Qu Puteh ? Hurmm.. Malas nak komen.. Dia dah taja pon dah kira bagus la kan ? Hahahaha .. Belasah je la ..asal dia happy dah !

11 ulasan:

  1. Oh, nice pilihan, tp haiza pun sy suka gak :)

    nassier wahab maintainn awet muda, haha

    nk tgk dorg bwk lagu lain next week, huhu ~

    BalasPadam
  2. Perghh..gegar vaganza kali ni..syok gk..

    BalasPadam
  3. Saya ingatkan saya sorang je yang rasa lega bila dia terkeluar malam tadi, ehehehe

    Tapi apapun, tak sabar nak tunggu minggu depan yang mana Nana (Siti Nordiana) dapat lagu Dato Siti, Nirmala. Teringat masa dia bawak lagu Kasihnya Laila minggu lepas tu, qasidah dia tu..perghhhhh... boleh nanges rasa nak belajar balik ngaji dgn qasidah yang betul...huuuuu...

    Memang betul terasa Gegar Vaganza kali ini lebih menyengat. Dan malam tadi persembahan kebanyakkan peserta lebih baik dari minggu lepas.

    BalasPadam
  4. rmai psrta underdog yg xboleh dipndang rndah.xboleh nak predict sape yg bkl juara.

    BalasPadam
  5. Nassier Wahab kene cuba genre lain.. kene keluar dari zon selesa..Tok Ram pun dah tegur malam tadi..

    BalasPadam
  6. Persaingan mantap GV kali ni..PC mengikuti juga..

    BalasPadam
  7. Akak pun terlayan jugak GV kali nie..pilihan bakal juara akak pulak Nasir, mungkin Diya,Haiza atau Ezad..

    Pasal pengacara plk..teruih jadi boring ngan Nabil tu..huhu..

    BalasPadam
  8. aida vote utk nasir wahab = juara.
    nabil? yes over ntah apa-apa la dia. byk program dia yg memang dia over.
    sheeda terkeluar? legaaaa juga.
    dato vida muah muah tu? tidaaaaakkk...

    BalasPadam
  9. yeah....a.ben layan gak....reda jela qu putih tu....geliksss....kihkihkih...

    BalasPadam
  10. Pasrah je la qu puteh2 tu..dh dia yg taja kan..bakal juara pilihan sya, Ezad..rasa dia bawak lagu apa pun jadik..dia boleh bawak so far dh baper mggu GV ni start..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI