Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 17 November 2015

Risau Qhaliff ‘hantu game’ ?

 

Samsung Galaxy Tab S2 yang baru baru ni aku dapat , aku install game dan aplikasi pendidikan untuk Qhaliff.. Install game ??? Apakah itu satu kesilapan ?

image

image

Hurmm.. wife risau tapi aku tidak ! Aku kenal Qhaliff sangat sangat ! Dia bukan kaki game ! Install la game best camana pun , dia takkan berminat ! Dia akan cari Youtube dan layan channel kanak kanak.. Bukan kartun tapi yang mana ada kanak kanak ,tu dia akan layan dan ketawa !

Bila boring , dia akan bukak aplikasi pendidikan.. layan jap pastu.. dia boring dah ! Mula cari aku dan kacau aku lak..

image

Puzzle , selamba je dia buat.. pastu dia boring , dia suruh aku buat dan kemudian dia lak berkata..

“ Gud job ! “

Dan hi 5 dengan aku ! Hekler.. Sememangnya dia akan meniru gaya aku semula . Apa yang aku buat , dia akan ‘kembalikan’ pada aku. Sebab tu dia tak layan game sangat sebab aku sendiri bukan hantu game.. hehe.. Er , aku pon bukan hantu Youtube ! Huhuh…

Tak kisah la.. janji Qhaliff bukan jenis kaki game. Kalau tak , risau gak laa nanti aku.

2 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

hehehehe..belajar melalui aplikasi teknologi..teknologi kalau pandai manfaatkan baik kesannya..in sha Allah..

Siti Yang Menaip berkata... [Reply to comment]

baguslah gitu.. bahaya kalo dah addict game..
yang dewasa pun senang addict.. good job Qhaliff

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI