Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 November 2015

Tertekan tengok semut api !

 

Semalam , balik rumah.. tengok atas lantai… banyak semut api ! Bapak bapak laa besarnya ! Grrr… Apa lagi , dengan pantas aku buat operasi pembersihan.. Tapi .. mereka kembali lagi !

Pagi ni , tiba-tiba aku dapat call dari jiran aku. Dia kata nak hantar racun serangga.. katanya wife aku order ! Hurmm.. Aku ok kan jer .. hehehe..

Dan tak lama kemudian , sampai ke tangan aku racun serangga tu..

image

Hehehehe.. Siap kau wahai semut semut api dan lipas ! Lipas tak membimbangkan tapi semut ni haaa.. banyak nauuu ! Tak pe , tak pee… Mari kita cuba !!

Aku pun mula sembur.. Perghh ! Bau dia .. Mencemkam jiwa betul ! Tapi tak la busuk sangat pon.. Ok ok je la.. Ada macam bau daun sekentut ye gak.. hehe.. Macam bau awek cun kentut pon ye gak.. Haaa !

Bahan bahannya terdiri dari..

image

image

Dan bagus untuk kaki pancing juga ? Waaaaa….

Ok.. aku dah sembur ! Apakah hasilnya ??? Hurm.. aku kembali jenguk ke tempat yang aku sembur yakni di luar rumah.. tempat parking kereta..

Hurmm.. Aku berpuashati ! Nak kena beli stok satu lagi ni ! Simpan.. takut kehabisan stok nanti !

Bagi yang nak order , sila whatsapp atau call Kak Jue di 0193912693.

5 komen :

kak gojes berkata... [Reply to comment]

wah bagus ni...nak juga la

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah berkesan...

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Nak cuba jugak lah nanti rumah Kak Sue pun banyak semut..

aisyah ahmad berkata... [Reply to comment]

Wahh, rasa nak try jgk. Kat rumah tu byk sgt semut api, lagi-lagi kalau ada budak kecik, bila makan habis satu rumah, lewat sapu sikit je terus naik semut -.-"

Esya Syarm berkata... [Reply to comment]

Dh lame sy guna produk ni..mmg bekesan...skali sembur dlm rumah dlm 3 - 4 bln semut x melintas...sebotol 12 ringgit yg refill...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI