Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 15 November 2015

Warung Kita , Kampung Melayu Sg Buloh

 

Kali pertama pergi makan sini. Tempat dia memang selesa. Besar dan luas. Tapi kat sini , layan diri ! Takde orang datang amik order yer.. Maka kena beratur , pilih dan bayar.. Baru boleh makan ! Hehehe..

image

image

Saja aku post gambar banner ni di Facebook dan Instagram. Nak tengok berapa ramai kenal dengan tempat ni dan makanan kegemaran mereka..

Ternyata tempat ni dah cukup popular ! Dan pilihan makanan serta minuman mereka ialah nasi mmanggey air kelapa dan coconut shake.

image

image

Hurmm..Nasi Mmanggey ni lak ada yang kata macam nasi kak wok. Aku tak pernah try lagi nasi kak wok.. Nanti nak try. Tapi memang sedap la nasi mmanggey terutama makan panas panas. Nasib baik aku dah start jaga badan. Kalau tau, memang dua bungkus aku amik makan.. hehhe..

image

image

Kat sini , malam tak buka setahu aku. Tutup jam 7 malam . Buka pagi. Ada nasi berlauk dan memang jadi tumpuan kakitangan Hospital Sungai Buloh.

Bawak anak anak datang makan sini memang ok ! Tempat dia memang bagi aku , selamat untuk diorang..

image

image

image

Nanti nak pergi lagi sini.. Kena g awal awal skit.. Samada nak try makan pagi atau makan tengahari lak.. Heee..

6 komen :

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

sangat menarik situasinya ...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Pertama kali dengar nasi mmanggey tu abg ben..sepupu PC ada duduk sg buloh..mgkin dia tahu ni..hehe..

mama tisya berkata... [Reply to comment]

sedap nmpk..kalo tgk gmbr nasi tu mcm nasi kak wok...air pn nmpk sedap

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh mmg tringin nak dtg sini...

Nabilah Najihah berkata... [Reply to comment]

Abang Ben, jangan datang tengah hari, tengah hari full house. Beratur panjang.

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

datang lihat2 istana maya Ben..canti2 belaka..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI