Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 28 Disember 2015

Aku botak kepala sebab kutu ..


Semalam , aku nekad ! Aku nak botakkan kepala aku.. Tak kira la wife suka atau tidak ! Aku tetap nak botakkan kepala.. Kenapa ? Sebab aku tak tahan dahh.. Ni bukan pertama kali aku botakkan kepala.. Banyak kali dah pon ! Mungkin ada yang tak pernah tengok dan agak terkejut.. Dan ada yang tak terkejut cuma tak sangka aku botakkan kepala .. kan kan ?

Kenapa ?


Apakah kerana kutu ? Hahahaha.. Aku anggap je tu sebagai gurau senda. Saja nak bermanja ngan aku la kann.. Hahaha.. 

Hurmm.. sebenarnya, dah seminggu lebih kepala aku ni sakit ! Rasa macam terantuk besi ! Sakitnya tu , berubah rubah tempat ! Kejap belah kanan.. kejap belah kiri ! Bukan pening tau.. tapi sakit ! Bila urut , angin keluar ! Maksudnya , aku belahak laa.. 

Hurm.. Aku ingat lepas botak ni , nak try berbekam. Kali petama nak berbekam. Aku risau gak jika berpunca dari tekanan darah tinggi. Hurmm.. Nak jumpa doktor , sah sah kena leter. Dah la aku sakit.. kena leter lagi ! Adehhh... Nak kena cari doktor cun. Kena leter pon tak kisah laaa.. Aku nak tengok jer diaa.. Tapi sebelum jumpa tu , nak kena color janggut dulu.. Kasi hitam legam.. Baru kekacakan terserlah ! Hehehehe .. 

Tapi aku suspek sakit kepala aku ni berpunca dari mata aku ! Aku pakai cermin mata yang dah expired powernya ! Maksud aku , power dia dah tak selari dengan kerabunan dan kesilauan mata aku. Aku dah gi check ari tu.. memang spek aku ni dah layak ditukun tiruankan di lautan dalam. Hurmm.. Spek baru siap , hujung tahun ni.. Huhuhuh.. Hujung tahun baru siap wooiii  ! Nak tak nak, aku pakai je apa yang ada.. 

Haa.. Terlupa lak aku.. Ada yang tanya , apa respon Qhaliff dan Zahra bila tengok aku botak ? Hehehe.. Si Qhaliff , ketawa terbahak bahak ! Zahra , tergamam. Wife pengsan ! Arghhh... Tak kisah laaa.. janji sakit kepala aku kurang ! 

Apakah kurang ? Hurmm...Kena g jumpa doktor gak ni.. 

7 komen :

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

Smart tu lelaki sejati..hebat bergaya..tengok ja mawi world tu sukan sangat dia botak.

Saya beli VIZIO terbaik untuk mata ..makan sebiji pagi dan petang. Saya bersyukur ditemukan dengan produk vizio ni. memang khas untuk mata..mata berair dan sakit kena sinar cahaya putih pun ok dapat kelegaan Just kongsi apa yang baik ja..ya

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Ben, masalah ini julia pernah alami...pernah sekali sampai kepala nak pusing kiri kanan pun rasa bergegar...cek doktor ckp suspek migrain padahal sebelum ni tak pernah2 dpt seteruk itu sakitnya...kena berubat kampung sebab tak tahan makan ubat doktor makin tambah sakit kt kepala tu ben...cuba ben dptkan air bacaan yasin dari ustaz dan buat minum dan sapu di kepala...memang mujarab sebab julia sendiri pernah lakukan, dan esoknya kembali seperti sedia kala...kdg2 ubt doktor ni tak semua lut pada manusia pun, cuma mampu bertahan tp bukan penyembuh.

missalongwani berkata... [Reply to comment]

try bekam..inshaAllah...best bekam..xsakit pon abg ben...lpas bekam tu...mmg best giler tubuh...ringan je...try la,,,lagi pon sunnah kan..

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Syafakallah abg Ben... moga sakit kepala tu segera sembuh... encik hubby saya dulu masa mula2 botak saya tekejut gak... katanya senang nak bersiap, ringan kepala.. so sekarang dia mmg selalu botakkan kepala... lama2 tengok "hensem jugak suami aku ni walaupun botak". Hahahahhaha

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

mesti anak dua orang tu kata wow penampilan baru daddy...

nila anggraini berkata... [Reply to comment]

Kepala botak mesti jadi ringan kan...jimat plak wang, tak payah beli shampoo...hehehe
Yang penting kepala tu tak sakit dah ok la ...

Nor Afidah Bte Che Azmi berkata... [Reply to comment]

sama mcm Fida...sakit kepala memang nak gila..sebab utama..Mata rabun..memang migrain pun mai sekali

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI