Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 Disember 2015

Balasan dari Hard Rock Hotel Penang

 

Entri bersifat ‘aduan secara lembut’ aku , Baju HARD ROCK gempak tapi.. mendapat respon dari pihak Hard Rock Hotel Penang. Waduhhh… Pantas ! Hehehehe.. Bagus bagus ! Dan yang bagusnya , mereka akui kesilapan mereka ! Tarak sombong punya.. Cam ni la bagus..

Hi En Ashaari,

Greetings from Rock Shop of Hard Rock Hotel Penang!

It has come to our attention that you have recently bought a twill jacket worth RM390.00 with a printing error on the inner label of the merchandise with the remark “MADR IN CHINA” instead of Made in China.

We sincerely apologize for the said defect, and wish to inform En Ashaari that we are able to exchange the said product with other items of your choice with the same or higher value should you wish to do so. We also like to thank En Ashaari for highlighting the matter so that we can feedback it to the supplier while ensuring such mistake will not occur again.

Once again, so sorry for the inconveniences caused.Should you have any enquiries or require further information, please do not hesitate to liaise with the undersigned … “.

 

Aku pun telefon manager tersebut selepas dapat email dari dia. Nak settle. Diorang dah tarik balik baju baju yang dijual dan telah maklumkan pada supplier mengenai defect tersebut.

Elok je perbualan.. Dia pon cakap dengan lembut. Seolah olah malu dgn kesilapan tersebut. Dia suruh datang balik ke butik mereka dan pilih mana mana baju yang aku nak.. Tapi masalahnya , aku di KL.. nak ke sana , payah dah ! Kos lagi kan ? Dia kata , pos jer. Segala perbelanjaan akan mereka tanggung.. Wahhh !  Dasat tulll.. Macam ni laaa ..

Pikir punya pikir.. aku tak jadi nak pulangkan ! Baju ni paling mahal kat situ. Walaupun banyak baju yang aku berkenan kat sana , rasanya ni paling sesuai dengan aku.. Nak pakai gi Australia nanti.. hahaha..

Aku tak kisah sangat pon sebenarnya.. Yang penting , aku nak mereka response terhadap aduan pembeli dan mereka telah melakukan dengan cemerlang sekali !

Terbaik Hard Rock Hotel Penang.. Nanti aku g bercuti kat sana lagi ! Mahal tapi puashati hati , ok la kan ?

Terima kasih Hard Rock Hotel Penang.

11 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

BESTNYA

Nor Afidah Bte Che Azmi berkata... [Reply to comment]

wah...nampak sangat perkerja dia ada yang menjadi follower abg ben..bagusla hotel gini..sebab bagi respon segera..ni yang tak sabar nak p ni..

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Fuh terbaik.. bagus layanan khidmat planggan nya..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

betul la..mana yang boleh bertolak ansuk..kita berlebih kurang...yang penting kesilapan itu dah pun di ambil tindakan sewajarnya..

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

ye spjg penah handle customer dispute, normally customer bkn la nak compensation sangat pun..kdg2 diaorg just nk highlight je, if kita handle baik, customer ok je..xde demand2 bende merepek pun...kalau ade pun 1 dlm 50 ade la..hahahah

Huszaini Haron berkata... [Reply to comment]

tahniah ben! errr baju tu bagi kat aku aahh.. hehehe

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

Tahniah nilah manfaat penulisan yang ada makna..tahnia..ada membaca dan ada keputusannya ..huuu! hebat teruskan usaha lagi..

Nur Aliah Nadhirah Abdullah Lim Bee Jen berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...pasni kalu g Penang, nak duk Hard Rocklah...

Pikir2 balik kalau saya komplen pasal lantai licin kat bilik hotel tempat saya menginap tempohari ke management instead takat front desk sahaja, apakah respon mereka ya??....

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

nasib baik diorang respon cepat...kalau tak ramai terlepas dah beli...bagus diorang alert dan tarik balik semua baju yang tersalah label tu

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Kuasa seorang blogger..

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Sgt professional lah hard rock hotel, ni yg buat teringin nak pi nih

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI