Khamis, 8 Januari 2015

Perancangan rahsia adik beradik !

 

imageimageimage

Di kala aku mengadu sakit pinggang !

 

Setiap pagi , aku akan sakit bahagian pinggang kerana tidur di atas tilam yang dah tak empuk ! Dah bertahun lamanya tilam tersebut ! Hurm.. Teringin nak beli yang amat selesa tidur malam ku! Hehehe ..

Sementara dok google cari tilam apa yang best selain Dunlopillo , aku masuk ke Facebook Raja Shamri. Saja nak tengok status dia. Dan , automatik aku kensel nak beli tilam baru..

Status beliau masuk berkisarkan keadaan di Kelantan dan gambar gambar yang dipaparkan di Timelinenya , buat aku rasa .. hurmm.. Tunduk malu !

Gambar gambar yang aku amik ni , dari FB Raja Shamri.. Yer , rumah mereka rosak teruk atau musnah dan khemah khemah inilah mereka jadikan tempat mereka berlindung buat sementara .

imageimageimageimageimageimage

Bak kata beliau..

“ Sama-sama kita bantu ... biar sedikit takpe ...
Paling tidak doakanlah mereka ...
Jangan saling tuduh menuduh
Jangan saling cari salah
Musibah ini untuk kita sama-sama insafi.. “.

 

Bulan 2 ni baru plan nak ke Pantai Timur. Aku yang sebelum ni kagum dengan keindahan Pantai Timur pastinya akan terasa ‘kehilangan’.  Sekolah pun nak mula dah minggu depan. Macamana nak bersekolah dengan keadaan gini ? Aku tak mampu memikirkannya.. Mereka cukup tabah..

Selamat Hari Lahir , Mat Gebu !

 

image

Alhamdulillah .. Seusia kami tapi dia lebih tua.. tua bulan dan tua rupa ! Aku lebih kelihatan boyish berbanding dia .. sebab ? Dia kerap diserang tekanan gara gara soalan soalan yang sering diajukan padanya berkenaan resepi dan pinggan mangkuk ! Hahahhaa.. Jangan marah aaa birthday boy !

Syukur pada Allah , persahabatan yang bermula dari satu komen di entri aku , di awal aku berblog telah ‘melarat’ hingga ke hari ini dan inshaAllah , sampai bila bila hendaknya ..

Buat sahabat , aku tak nak ngomel panjang.. Moga di usia ini , sahabat akan lebih tenang , sihat , dimurahkan rezeki dan gembira disamping keluarga serta rakan rakan tersayang ..

Moga terus menghasilkan resepi serta gambar gambar makanan yang mengiurkan buat rakan rakan pembaca dan juga blogger tak kira samada di Facebook mahupun di Instagram !

Semoga Allah berkati anda dan sekeluarga .. Jasa dan budi anda , akan saya sekeluarga kenang sampai mati .. Hanya Allah saja mampu membalas kebaikan anda ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI