Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Januari 2015

Demam semula ..

 

 

image

Hurmm.. kena gi hospital gini.. dah 3 hari tak ok lagi.. On off on off demam .. Hurmm..

Banyak kerja tergendala ..

Kelebihan Perfect Shaping Scrub (PSS) By BELVYA

 

Sejak diperkenalkan pada 2013, Belvya Perfect Shaping Scrub telah berjaya mencuri perhatian di laman sosial daripada hasil-hasil testimoni pengguna yang berjaya mendapatkan bentuk badan dan wajah yang diidamkan. Belvya Scrub merupakan scrub  membuang lemak yang sangat efisen pertama di Asia.

KELEBIHAN PERFECT SHAPING SCRUB (PSS) BY BELVYA

  1. Mengurangkan saiz lipid (molekul lemak)
  2. Mengurangkan kuantiti lipid di dalam adipocytes (cell lemak)
  3. Mengurangkan 1 hingga 3 inci dalam masa seminggu (terbukti secara klinikal)
  4. Menegangkan kulit kendur akibat kehilangan berat badan yang cepat
  5. Menghilangkan kehadiran selulit akibat dari kehamilan, baligh & berat badan turun naik.
  6. Membentuk badan menjadi cantik
  7. Menghilangkan lemak- lemak di muka serta meruncingkan dagu
  8. Menghilangkan dagu berlapis (double chin)
  9. Membantu membentuk hidung supaya kelihatan mancung dari biasa.
  10. Menghilangkan stress & memberi kesegaran melalui 5 haruman aromatherapy
  11. Menghilangkan bau badan sehingga tidak perlu memakai deodorant
  12. Membuang sel-sel kulit mati & melembutkan kulit
  13. Melawan jerawat dan merawat jerawat di badan
  14. Mengurangkan tanda- tanda penuaan
  15. Menggunakan teknologi nano yang terkini
  16. Sangat berkesan untuk masalah perut buncit seperti orang mengandung
  17. Halal dan berkelulusan KKM

Belvya Perfect Shaping Scrub sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita, wanita mengandung, berpantang, dan menyusu. Ia juga sesuai untuk semua jenis kulit.

927956_608069335973053_713258112_n 10499318_656549504434372_146130465_n

10643829_585142488274605_411008522_n 10836520_10153004351106178_646662221_n

Sekiranya berminat boleh terus whatsapp/sms/telegram saya di 014 8466814

Untuk melihat lebih banyak testimoni boleh follow saya di instagram : @belvya_malaysia85

ATAU like page Belvya malaysia.

SONY Pilihan Ku !

 

Terus terang , dulu aku cukup tak suka SONY terutama kamera dan handphone ! Walkman , aku suka SONY.. hehehe.. Terbaik part tuuuu.. lalala ..

Kenapa aku tak suka SONY ? Pertama sebab ..hurm.. Entah ! Hahaha.. Aku ni payah nak suka sesuatu jenama kalau dah melekat dengan jenama yang lain.. Dan mudah terpengaruh dengan cakap cakap orang walhal tak pernah try pon lagi !

Satu hari tu , kawan blogger aku bagitau pasal SONY XPERIA Z1 . Katanya kualiti gambar bagus disertakan lagi dengan ketahanannya yang boleh masuk air .. Sesuatu yang aku perlukan selepas handphone baru aku , Qhaliff rendam dalam air ..

Peluang datang.. Aku diberi sebuah kamera untuk review.. Sony Alpha 5000.. Dan sejak itu , aku jatuh cinta dengan SONY. Kemudian aku beli Sony Xperia Z2 .. Perghhhh… Patut orang kata Sony Xperia ni antara yang terbaik !

Dan semalam , aku beli kamera baru bagi mengantikan kamera lama aku yang rosak akibat jatuh tangga.. Huhuhuh..

image

Sekarang , aku ada dua kamera untuk memudahkan aku membuat kerja dengan pantas ! Aku ada Sony Xperia Z3 dan Sony Alpha 5100 ! Kedua duanya , aku sangat berpuashati ! Tak sabar nak gi out station lagi !! Heheehhe ..

DSC03491

Selfie guna Sony Alpha 5000 ! Gambar clear giler !

Sewaktu memilih kamera mana yang aku nak .. ada dua pilihan ketika tu.. Sony Alphan 6000 dan Alpha 5100. Kenapa aku tak amik Alpha 6000  padahal harga beza skit jer ! Sebelum aku membeli kamera ni , aku dah check review.. sememangnya disyorkan beli Alpha 6000 sebab ianya lebih terkini dengan kepantasan 11 frames per saat.. tapi aku tak nak sebab design bodynya yang agak besar berbading Alpha 5100 yang lebih kecik dan padat.

Pilihan aku tepat.. Setakat ni , aku tak gemar nak amik jenama lain. Aku dah guna pakai jenama lain tapi macam tak serasi lak.. Hehehe.. Alang alang aku dah pakai Sony , semua pakai Sony jer.. hehehe ..

Qhaliff minat Sony Xperia Z3 ??

 

Bersungguh dia mintak handphone aku.. Aku kasi wife punya , dia tak nak ! Wife punya Xperia Z2 , aku punya yang lama .. Pelik pulak tak naakkkk ..

Hurmm.. Bila bagi aku punya , bersungguh dia amik dan main jauh jauh ..Yang bagusnya , dia tak amik kalau aku tak bagi melalui tangan aku sendiri ! Dia pegang tangan aku , suruh amik handphone pastu bagi kat dia..

Tapi dia nak main sangat ke ???

image

Taakkk ! Dia nak tarik perhatian aku ! Dia amik pastu ajak main dengan dia dan handphone tu , di tangan dia ! Kalau dia amik phone wife , dia sorok dalam baju dia !

“ Manaa?? Manaaa ??? Hilangggg.. “. Padahal terang terang dia dok pegang handphone dalam baju dia haaa..

Perlukan perhatian ? Hurmmmm ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI