Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 18 Januari 2015

Fobia dengan tandas !

 

Setiap kali aku masuk mana mana tandas , aku pasti akan cuak ! Takut jatuh lagi ! Jatuh ari tu adalah satu amaran pertama dan terakhir buat aku ! Kalau jatuh lagi , aku tak pasti aku akan bernasib baik macam sebelum ni ! Hurmm

Tak kira la mana mana tandas pon .. Memang aku akan berhati hati.. Tempat tempat yang licin , memang kena hati hati ! Jangan sesekali anggap kita ni superhero ! Boleh nak pusing bagai laaa konon bila nak jatuh ! Huhhh..

image

Kat sini la aku jatuh ! Nasib baik ketika tu aku dah berada jauh dari pintu tandas. Kalau tak ?? Confirm kepala aku singgah sinki dalam tandas ! Dan ari tu , belakang kepala aku terantuk dengan lantai. Nasib baik aku sempat dongak kepala ! Kalau betul betul terhempas belakang , hurmm..

Kesan dari jatuh tu , kepala aku bengkak sikit dan leher aku pun turut bengkak.. Aku terus cari minyak pati BATOOK yang selalu aku gunakan pada Zahra dan Qhaliff selepas mandi. Terus aku sapu pada leher dan kepala..

Alhamdulillah.. bengkak pada leher , surut beberapa hari kemudian..

image

Aku memang beli banyak untuk bekalan.. Kadang kadang kawan nak beli dari aku.. Hehehe.. aku tak jual ! Kalau nak beli , boleh terus direct ke agen online.. Leh rujuk ke Pati Batook Ori jer.. Order la banyak banyak ! Senang gituuu .. kan ?

Sejak jatuh tu , tiap kali nak keluar tandas , pastikan kaki tak basah dan begitu juga bila turun tangga ! Aku tak berani dah nak berlari atau melompat ! Risau tulang belakang wooooo !!

Jamu seri pengantin

image

Terpaksa percaya TURUN BERAT BADAN dengan JSP ?? Hampir tak percaya boleh turunkan berat badan sebegitu banyak hanya dengan jamu?

image 

Bunyi mungkin pelik..asing..tapi dah terbukti berkesan. Jamu yang memudahkan pelawasan, bagus pada yg alami masalah sembelit juga.
Yang pasti pengguna-pengguna gembira dengan perubahan positifnya.

Nak tau lanjut jamu apa ni? Jamu yang multifunction..

  • Nak kurus cara mudah dan tanpa tekanan?
  • Tanpa senaman berat?
  • Tanpa berpantang makan?
  • Tanpa suntikan dsbnya?...

Kami sedia bantu anda
✍ Produk terlaris masa kini
✍ multifunction produk

100% jaminan keberkesanan seawal 3 hari (bergantung pada ketahanan, penerimaan badan individu)

-----------------------

Pengedar diperlukan seluruh malaysia..

Layari page kami :

http://bit.ly/1G32bH0 &

PM KAMI:

http://on.fb.me/1G32aTx

Kipas Elektrik dari Mitsubishi Elektric

 

Jiran aku , kebanyakkan barangan dia adalah dari jenama Mitsubishi. Aku pelik gak sebab di Malaysia ni  , jenama ni kurang ramai orang guna walaupun dikatakan berkualiti tinggi ! Hurmmm.. Dan aku tanya la dia kenapa dan mengapa dia memilih..

Baru-baru ni , aku ada ke event Mitsubishi di Petaling Jaya. Di sana , aku berpeluang merasai sendiri dan bertanya apa saja yang ingin aku tanyakan.

Sememangnya barangan dari Mitsubishi ni berkualiti dan paling penting menjimatkan elektrik ! Jangan lupa bila nak beli barangan elektrik ni , jaminan adalah penting !

Antara barangan yang mana penting perlu ada di rumah adalah dua jenis kipas ini iaitu elekteric fan dan ventilation fan. Mitsubishi memberikan jaminan 3 tahun untuk motor kedua dua jenis kipas ini ! Ini sangatlah berbaloi andai kita kerap pasang kipas di rumah , kan ?

Ok .. Kenapa patut beli jenama ini ? Ada 3 sebab utama.. iaitu :

imageimageimage

Ok.. jom kita tengok electric fan dulu.. Apakah yang menariknya.. Hurmm..

image

Di sana , aku berpeluang mencuba Tatami Fan. Yer , sememangnya bila nak cari kipas , kita nak kipas yang tak bising. Senyap je kan ? Paling penting , anginya yang kuat tapi nyaman ! Haaa.. Part ni memanglah Tatami Fan raja ! Hehehe.. amat sesuai sekali kalau ada di rumah ! Elektrik pun jimat wooo !!

Ventilation fan atau kipas pengudaraan ni amatlah sesuai dipasang di pejabat , ruang tamu atau dapur mahupun kedai kedai bagi memastikan pengudaraan di kawasan sekita dalam keadaan yang nyaman.

Yang ni kan.. ramai pasang di dapur termasuk dapur rumah aku pun ada pasang gak ! Sememangnya part nak selenggara tu merisaukan aku.. Takut rosak.. hehehe .. Tapi , meleset apa yang aku rasakan tu.. Sangat mudah dan material yg digunakan untuk ventilation fan ni amatlah tahan lasak ! Tak mudah rosak pon..

Ada banyak jenis ventilation fan ni .. Antaranya ialah wall type  , ceiling type. glass type dan duct type.

image image image

image image image

Sekarang ni cuaca tak menentu. Bila datang panas , masa ni laaaa terasa pentingnya untuk salurkan haba tu keluar.. Kalau tak , pastinya dalam rumah akan terasa bahangnya..

Maklumat lanjut lanjut berkenaan produk produk ni boleh korang dapati di http://www.mitsubishielectricmalaysia.com/products .

Qhaliff sakit apa ?

 

Ke klinik Mediviron , Nilai petang tadi. Qhaliff masih belum reda demam.. Jap demam jap tak.. Memang merisaukan la.. Maka tadi nak gi test darah dia .. Hurmm..

image

Dan di klinik , giliran Qhaliff tiba.. Aku masuk sekeluarga..hehehe.. Maklumlah , kena usung Qhaliff.. wife kena dengar sebab dia yang akan kasi ubat kat Qhaliff..

Masuk je bilik rawatan.. Aku , wife dan doktor .. semua berdiri ! Hahahaha.. Terpinga pinga selama 10 saat ! Doktor memandang aku.. aku pandang doktor.. Aku tunggu  doktor pelawa aku duduk tapi dia seolah terlupa..

“ Kacak sangatkah aku hingga dia tergamam gitu ? “.

Tiba-tiba wife mencelah… Hahahaha .. Terus doktor check Qhaliff.. Simptom denggi takde tapi dia tak berani nak kata bukan.. Wife mintak doktor check mulut Qhaliff.. Merah tekak dan ada nanah sikit katanya .. Hurmm.. Tu agaknya punca dia demam ?

Doktor bagi ubat demam dan antibiotik.. Balik rumah , terus aku mintak wife bagi antibiotik kat Qhaliff … Dan ? Dan ? Quota internet aku laki bini kembalik surut dengan pantasnya !

image

Alhamdulillah.. dah ok dah dia.. Nak makan pon ada dah .. Yang pasti , dia nak main dah ngan adik dia … Hehehe..

Soal internet tu , hehehe.. tak kisah la.. Asal anak sihat dah la kan .. kan kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI