Selasa, 27 Januari 2015

Anak bapak !!

 

Dijadikan cerita ..

image

image

Gitulah adanya.. Tak lepas sungguh dia ngan telefon tak bernyawa tu ! Suka sungguh hp ada flip.. Dulu aku pun sukaaa.. hehehe ..

Karnival Karangkraf 2015

 

GENERAL

Karnival Karangkraf kembali lagi !! Kali ini dengan pelbagai aktiviti menarik dan pasti tertarik ! Antara yang membuatkan anda patut datang ke Karnival Karangkraf ke 7 ini ialah diskaun hebat produk terbitan Karangkraf seperti majalah, novel, buku, Al-Quran dan akhbar Sinar Harian sehingga 80% dengan tagline “Kami Ada Semuanya” .

Karnival Karangkraf 2015

Masa : 9.00 Pagi – 7 Malam ( Jumaat, Ahad)

9.00 Pagi – 11.00 Malam (Sabtu)

Tempat: Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15,

Antara aktiviti yang akan dianjurkan ialah :

  • Masakthon (Para penulis buku masakan Alaf 21 bakal bergilir-gilir menyediakan masakan dengan resepi istimewa mereka.)
  • Bengkel Penulisan Thriller
  • Demo Tudung
  • Sesi beramah mesra dengan novelis dan penulis, seperti Ramlee Awang Murshid, Damya Hanna, Zaifuzaman Ahmad, Batiah Hadi, Julia Basri, Ayu Emelda, Azilah Wahab & ramai lagi.
  • Maskot-maskot kartun kegemaran ramai seperti Upin & Ipin, Boboiboy, Chichi Chacha, Supersquad
  • Cosplay anime untuk menghiburkan para pengunjung

Aktiviti menarik pada Sabtu 31/1/2015;

  • Ceramah Perdana dan Pelancaran buku Ustaz Kazim Elias
  • Forum Bicara Cinta Anak Muda, yang dibawakan oleh Majalah I akan menampilkan PU Azman, PU Yusof , Heliza Helmi dan Amin Idris selaku moderator. Selain forum, pengunjung bakal disajikan dengan persembahan pemenang Anugerah Nasyid IKIM 2014, Daqmie.

Aktiviti menarik pada Ahad 1/2/2015

  • Temui 20 Finalis Dewi Remaja
  • The Largest Frozen Kids Gathering yang dianjurkan untuk kanak-kanak yang berumur 4 tahun dan ke atas berpakaian seperti Elsa dan Anna.
  • Mini Konsert 30 Tahun Media Hiburan, ramai artis popular yang akan membuat persembahan, antaranya, MOJO, Ajai, Amelina, Awie Rafael dan banyak lagi.

FOODTRUCKS

Selain itu antara tarikan Karnival Karangkraf kali ini adalah Famous Food Truck yang semakin dikenali ramai dan tidak ketinggalan menu popular The Pisang Cheese.

 

MASKOT

Terdapat juga lebih 14 gerai makanan dan minuman yang dibawakan kepada pengunjung dengan pelbagai menu menarik dan lazat.

Antara Kemudahan yang disediakan kepada para pengunjung;

  • 2000 parkir percuma.
  • Gerai jualan makanan dan minuman
  • Kemudahan Surau dan Solat Jumaat.
  • Khidmat Bas Rapid ulang-alik disediakan secara percuma. (Laluan Bas : Masjid Negeri Shah Alam - Petronas Dataran Automobil Seksyen 15 – Karangkraf  - SACC )

“Abang , nak ikut.. “

 

Tunggu wife sampai rumah.. Lepas maghrib , aku plan nak keluar .. Pada awalnya aku ingat nak gi Alamanda. Nak layan movie. Kasi release tensen jap. Yelah , tak tengok dunia kooo.. Otak beku !

Tapi.. setelah seharian bersama anak anak , aku rasa aku tak patut tinggalkan Qhaliff di rumah. Sian dia. Dia pun reti bosan ! Hurm.. Zahra tak pe la.. Dia demam.. Hehehe.. Dia kalau nampak mak dia , senyum hilang pipi .. hahaha .. Dah la seharian tidur je dia..

Akhirnya ..

“ Qhaliff.. nak ikut daddy tak ? Cepat mandi.. “.

“ Abangggg.. nak ikut !! “. Jerit Qhaliff dengan nada manja. Cepat cepat dia pegang baju aku. Aku amik tuala , terus ke bilik air. Redha je dia. Kalau tak , mau berperang gak la ngan dia .. Hahahaa ..

image image

Ni la keje dia.. Seharian duduk rumah ngan aku.. samada dia layan telefon mainan dia atau dia mai kacau aku. Tapi dia dah tak macam dulu. Semakin boleh diharap. Dah boleh suruh buat itu ini terutama suruh jaga adik dia ! Jangan kasi gigit apa apa dan tengokkan adik dia jangan kasi turun katil ! Hehe.. Aku ngintai tengok apakah abang dia leh suruh atau tidak.. hahaha .. Tapi bila tv perpampang citer kartun feveret dia , abis lupa dunia ! Hahahaa..

Walaucamana pun , dia tetap panggil aku ‘Abang’ ! Grrr.. nasib baik tak Bhaiya !

Dan.. dia ikut aku ke rumah mak aku.. Saja gi lawat orang tua aku.. Sejam pon jadi la.. Dari melepak , baik tengok orang tua kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI