Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 13 Februari 2015

Sediakan payung untuk anak anak ..

 

Tabung Haji untuk gi haji .. SSPN untuk sambung belajar dan Insuran untuk .. kawin ? Hahahaha .. Ok la kan ? Untuk masa depan anak anak.. Takde la nanti diorang berhutang sana sini..

image

Beli kereta? Hurmm.. Cari duit sendiri ! Daddy tak de duit nak sponsor bagai aihhh… Tak pon  ,amik je nanti kereta daddy ni.. Er , boleh daddy beli kereta baru.. lalalala …

Baru tau nama penuh aku ? Hurm.. Aku sendiri pun baru tau gak tu nama penuh aku ..

Orang kata ..

 

Orang kata laa.. Baby ni seronok main ngan dia di antara usia 1-2 tahun. Waktu ni , diorang cute sangat ! Dah boleh merangkak.. bertateh.. cakap jerman .. ketawa … Eh ??

image image

Qhaliff dan Zahra.. Zahra ketika ni memang seronok main dengan dia.. Dia lom tau nak berkawan dengan orang lain.. Maka sesiapa saja yang dukung dia , akan jadi teman mainan dia .. hehehe ..

Qhaliff ? Hurmmm… Dah pandai cari kawan.. Asal jumpa kawan.. lupa terus daddy dia ni ! Hurmmm ..

image

Qhaliff dah hampir jejak 3 tahun.. Zahra , 9 bulan.. Hurm.. Tengok la nanti camana ..

Si abang banyak karenah dah !

 

Bawak dia gi mana mana , memang seronok. Dia mudah mesra dengan orang dan orang pun mudah mesra dengan dia ! Tapi masalah dia ialah.. dia tak suka dipegang tangannya ! Adehh .. Memang geram betul ngan dia ..

image

Tapi tiap kali geram aku di tahap tertinggi , cepat cepat aku ingat kembali dia di saat kecil dulu .. Aku tatang dia bagai minyak yang penuh dan dialah amat murah rezeki .. Ini sekadar ujian Allah pada aku untuk besarkan anak yang bijak ..

image

Tiba-tiba hati jadi lembut tapi aku keraskan kembali ! Kena ingat skrip Anak Ku Sazali … Kang dia salahkan aku sebab manjakan dia ! Hurmmm ..

Namun berpada padalah kan.. Jangan marah kaw kaw budak sebesar Qhaliff ni.. Bukan reti apa pon.. Dia lupa jap jer .. Kena kawal amarah tu ! Hurmmm…

Tudung Zeez Collection untuk anda !

 

Pernah tak rasa malas, rasa boring, rasa berat je badan nak keluar rumah? Sebab nak kene iron tudung la, iron baju la, belit lilit tudung sampai cantik mantik, baru confident nak keluar, tapi…. MALAS!

Haa… ni ada satu tudung instant yang super comfy, tak perlu iron, lagikan mudah dibentuk. Diperbuat dari kain cotton lycra yang berkualiti tinggi dan dijahit penuh kasih- sayang dari Zeez, Belle Instant shawl ni mesti akan jadi korang punya ‘new favourite hijab’ tau.

10966659_10204660304642333_1276515304_n

Mudah sangat dipakai, sekali lilit je dah terus cantik terletak, orang jawa kata, ‘effortlessly beauty’ lah. Lagi-lagi bila nak solat, Belle instant shawl ni mudah ditanggal ketika ambil wudhuk, dan dipakai selepas solat, tak perlu susah payah ambil masa untuk beria pakai dengan pin, sebab Belle instant merupakan shawl pinless yang jadi best selling di physical store zeez sekarang.

10968024_10204660909017442_1319754862_n

Untuk batch pertama Belle Instant, Zeez cuma keluarkan 3 warna utama sahaja. Warna yang senang match dengan semua baju hakak-hakak sekalian iaitu, Black, jade Grayed dan Dusty Pink. Harga pun sangaaaatttt berpatutan sehingga menangis air mata darah la katanya, cuma RM 50 untuk per pieces.

Maklumlah kan, sekarang ni semua orang nak cepat, masa itu kan emas? Jadi Instant shawl jawapan kepada keserabutan anda. Ceh… Macam mana nak dapatkan belle instant shawl ni?

10984734_10204660303482304_1722278603_n

Ok…korang boleh datang walk in terus ke mini boutique Zeez di : Blink Souk Bazaar, Lot 7, No. 15, Jalan Plumbum Q7/Q, 40000 Seksyen 7, Shah Alam. Atau boleh contact :

FB : Zeez Collection

IG : Zeez_zz

No : 018 782 1494

Website : www.Zeezbyzz.com

Email : Nurul.Aziera1@gmail.com

Projek ke Pantai Timur , dibatalkan !

 

Patutnya , lepas subuh hari ni .. aku sekeluarga bertolak ke Kelantan atas misi menghadiri majlis perkahwinan pasangan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari ( #kelabbloggerbenashaari ) iaitu Qaseh Dalia dan Kyle Ril tapi terpaksa dibatalkan atas beberapa sebab..

Pertama , mek di bawah ni demam buat pertama kalinya !

image

Demam nak tumbuh gigi lagi ? Demam nak besar ? Demam nak bercakap ? Demam nak berjalan ? Atau ? Apa pun , suhu dia kena pantau. Malam ni saja 2 kali dah dia mandi.. Hurmm..

Alasan ke dua , aku ! Aku dah terlalu penat minggu ni . 3 hari ni saja aku asyik berlari sana sini untuk selesaikan kerja yang tak selesai selesai ! Hurmmm .. Ditambah lagi dengan insiden bangun awal semalam ( Gara-Gara Semalam ‘Merah’ ! ).

Stress ! Bila terlalu stress , anak akan jadi mangsa ! Sebaiknya kena banyakkan rehat .. Hurmm. Ditambah lagi dengan Qhaliff yang semakin bijak tapi sangat menduga kesabaran aku dan isteri. Huhuhu.. Saja nak tunjuk dia mogok la tuuu ! Hurm..

Ini bermakna , minggu ni .. rehat kat rumah je la.. atau gi mana mana tanpa internet selama 24 jam  ! Persoalan .. mampukah ???

Perginya seorang ulama dan pemimpin kesayangan ramai !

 

Kelantan di bawah pimpinannya , aman dan makmur. Walaupun tiada bangunan serta kemudahan canggih , secara jujur aku katakan rakyat Kelantan amat selesa dengan keadaan sekarang .. Malah aku sendiri bila ke Kelantan , terasa seakan satu semangat bila berada dalam negeri ini.

image

Tanggal 9.45 malam , 12hb Februari 2015.. seluruh rakyat Malaysia terkejut dengan pemergian Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat atau lebih dikenali sebagai Tuan Guru di rumahnya.

Satu kehilangan terutamanya rakyat Kelantan yang amat menyayangi dan menyanjunginya.

Semoga Allah cucuri rahmat buat rohNya.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI