Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 17 Februari 2015

Kasut baru pakai , rosak sudah !

 

Uhuk.. Kasut Clark ok !! Kasut yang terkenal dengan kesedapannya bila pakai.. Baru beli semalam.. Harga ? Uhukk… Dan tadi baru nak pakai buat kali pertama.. Kira baru nak rasmi la ni.. Hehehe..

image

Sarung.. Dan langkah pertama , zasss ! Tercabut !!

image

Butang dia tercabut haa ! Kaki aku dah gemuk ke ??? Huhhh.. Size 8 ok !! Terbantut jap nak gi IOI Mall .. Hurmmm.. Dan kembali ke butik Clark di Bandar Baru Nilai..

Di sana , aku bawak kotak kasut termasuk resit untuk buat penukaran.. Dan Alhamdulillah.. tak banyak ceritaaaa.. Terus tukar tapi terpaksa amik lain design sebab yang aku punya ni dah abis stok !

Alang alang tukar , beli untuk anak bini sekali ! Huhuhuh..

image

Semua clark.. 5 tahun sekali pakai kasut gini.. Huhuh..

Zahra demam campak ?

 

Musim ? Atau kebetulan ? Er , ke memang tiap hari ada je bayi kena demam campak ? Hurmmm …

Maka tengahari tadi , wife balik sebentar waktu lunch untuk tukar syif dengan aku sebentar memandangkan aku tak sihat sangat untuk kendalikan anak anak.. dan dia tengok ada bintik bintik merah di badan Zahra.

Jangan tunggu sehari dua.. Terus gi klinik ! Kan ? Yup.. apa guna ada medical card kalau tak digunakan kan , kan ? Hehehehe … Jom ke Mediviron !

image

Doktor kata antara dua.. dan salah satunya campak ! Hurmmm… Dan dia bagi ubat sapu.. Rasanya dulu Qhaliff pon gitu gak.. Suspek campak tapi lepas sapu dengan ubat tu , hilang dah bintik bintik merah tu..

image

Patutlah mood cam tak best je sehari dua ni.. Huhuhh…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI