Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 Mac 2015

Benarkah anak perempuan rapat ngan ayahnya ?

 

Hurmmm… Yeke ?? Awal dulu , aku rasa Zahra macam tak nak kat aku.. Lebih dok mencari ibunya jer .. Hurmm.. Jadi jeles lak bapak dia nih..

image

Sejak baik dari demam ni , dia berubah sungguh ! Pantang nampak aku , dia pandang seolah merayu..

“ Daddy,jangan tinggal Zahra di rumah.. Nak ikut !! “.

Sian dia.. Tunggu besar skit , ikut daddy gi gym eh..

Cara mudah jadi kaya zaman ni ! Semudah ABC !

 

Aku dapat mesej di FB .. Hurmm ..

“ Assalamualaikum abg Ben..

Nak mtk tlng abg Ben buat pos pasal rolling money yg berluasa kat on9. Saya nie salah satu mangsa rolling money. Mngkn sbb tamak n kurang ilmu. Lg satu pasal Kutu xkira emas, cash iPhone ke. Harap followers abg Ben dpt kesedaran dr kesilapan sy sendri.

Burn rm300 abg ben. Belanja dapur utk sbln tue. Saya jumpa group nie kat Fb. Mula2 Saya usha ja tgok ramai dah dpt po Saya pon excited nak join. Sapa xmau rm1 dpt rm2. Dlm smggu dpt po. Mula2 Saya start ckit dlm rm50 dpt rm100. Tp bila yg awl2 join xmau repump balik modal yg newbie mcm Saya xdpt po. Sbb nie rolling money. Admin plak main drama kat group. Bg taw yg senior hit n run... Bila kami mtk refund modal mcm2 alasan nak audit bagai. Saya nie surirumah abg Ben. Mmg zero dlm on9 ni .

Tq abg Ben. Mtk tlng bg awareness kat followers abg Ben yer. Jgn jd mcm Saya.. Plzzz abg Ben.  “.

Dan dapat mesej juga di telefon pintar. Malangnya ,andai kurang bergaul dengan manusia lain , pasti akan tertipu !

image

Hurmm…

Tergugatkah ibu bapa bila anak habiskan masa dengan gadget ?

 

Perghh.. soalan ! Macam nak wat tesis je aku ni.. ahahaa.. Ok ok .. Lewat update lak aku hari ni.. Humm.. Sibuk sikit.. Awal pagi , antar wife gi kerja .. pastu gi antar kereta servis.. Balik rumah , jaga anak.. Kena buat advertorial di blog .. update blog sambil buai anak .. Sat lagi pi amik kereta semula.. pastu gi amik wife.. Wife tak sihat.. tu kena gi antar ambik.. sian nak drive dengan keadaan gitu.. Bagus kan ? Hahahaha ..

Ok .. Aku kat rumah mak aku skg ni sebab terpaksa lari sana sini sebelah siang. Maka kena mintak tolong mak aku tengokkan diorang masa aku keluar.. Qhaliff , aku bagi telefon pintar aku.. Kasi dia layan youtube setelah aku topup 5GB kuota internet ! Apakah aku mengalakkan dia layan menda menda ni ? Game ?

Terus terang.. Qhaliff layan sekejap je .. pastu dia boring.. dia akan datang cari aku atau tengok tv.. Tv , dia layan je apa pon cerita .. kalau ada kartun , dia tengok.. takde kalu… dia tak kisah pon.. tengok je cerita lain..

Cuma aku rasa kebanyakkan budak akan abiskan masa dengan gadget mereka bila mereka ‘keramuk’ dengan game ! Sebaiknya jangan kasi la main game di usia mereka hijau.. Game ni memang berantu.. Bukan takat budak , mak bapak budak pon leh hilang arah tujuan hidup bila dah kemaruk main game !

Aku ? Dalam hp aku cuma ada aplikasi media sosial yang memberi aku pulangan .. pendapatan ! Masa itu emas.. hahaha …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI