Jumaat, 13 Mac 2015

Mustahil tak turun ‘30kg dalam 80 hari ‘ ?

 

Seringkali aku dapat persoalan dari rakan rakan di Facebook , camana dan bagaimana senaman atau workout untuk wanita yang lebih terarah kepada nak menguruskan diri atau membakar lemak lemak yang ada ! Dan aku hanya mampu mengaru kepala .. Maklumlah , biasa gi gym aku bersenam dengan rakan lelaki jer.. Tak pernah bersenam dengan rakan perempuan pon !

Nak lagi best , zaman ni semua orang nak kurus tapi malas nak bersenam ! Ok.. sebenarnya bukanlah malas tapi lebih pada takde masa atau tak tau camana nak bersenam dengan betul .. termasuk juga aku ! Haaaa , kan ?

Bersenam dengan cara yang salah atau tak betul , boleh mencederakan anggota badan . Maka , buku yang ada di tangan aku ni ,amatlah bersesuaian sekali buat mereka yang nak kekal cergas serta membakar lemak dengan cara yang lebih teratur dan berdisiplin !

30KG DALAM MASA 80 HARI hasil penulisan Sufian Sulaiman berdasarkan pengalaman sendiri yang mana beliau telah membantu seorang gadis menurunkan berat badan dengan teknik , kaedah , strategi dan tips yang betul hingga berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 37kg !!

imageimage

Gambar bukan hasil edit ni adalah bukti yang mana Farhana yang sebelum dia mula berlatih , beratnya adalah 86kg ! Bayangkan hasilnya .. Ok , bukan sekadar kurus yer tetapi juga berstamina tinggi ! Haaa.. Ini yang penting , ok !

Dalam buku ni , disertakan visual latihan yang betul , kata kata semangat , teknik kemahiran yang sebenarnya sesuai untuk wanita dan faktor kegagalan serta kejayaan seseorang individu dalam mengejar impian memiliki bentuk badan yang diimpikan !

imageimage

Kurus dan berstamina ! Wow ! Inilah badan yang patut dimiliki oleh semua gadis gadis yang dapatkan bentuk badan impian ! Susah ? Biar susah susah dahulu , bersenang senang kemudian.. Takkan nak tengok diri sendiri termengah mengah naik tangga kot ? Adoiyai.. muda lagi dah mengah.. haaa.. Bikin malu sama orang tua kita , kan ?

Ok.. Buku terbitan Alaf 21 ni berharga RM29.90 ( Semenanjung ) dan RM32.90 ( Sabah dan Sarawak ) dan boleh dapati di kedai buku POPULAR dan mana mana kedai buku berhampiran . Juga terdapat dalam bentuk e-book di mall.karangkraf.com .

image

Bagi yang tercari cari khidmat Personal Trainer untuk bersenam dengan lebih betul dan berdisiplin , silahubungi penulis di talian 019-2401729.

Manakala untuk info kurus , sila LIKE FanPage GEMUK2KURUS dan layari blog di alamat www.sportfitnhealth.blogspot.com

Apa guna badan cun tapi lembik kan ? Hehehehe ..

Mudahnya dengan Instat Shawl dari SafuraOnlineShop !

 

Bukan senang nak review tudung / shawl ni ! Apatah lagi wife tak nak interframe dalam blog.. haaha.. Nak tak nak , aku sendiri kena cuba try .. Baru original yer review tu kan ?

Ok… Shawl dari SafuraOnlineShop ni bagi aku , kainnya ‘berat’ dan jatuh.. Maknanya kalau angin tiup pon takde la nak melayang layang punya la.. Berat tu tak de la sampai sakit leher atau kepala jadi berat disebabkan kain tu.. Hahaha.. Apa la pikir gitu sekali haaa ..

image

Aku test pakai sendiri .. Bukan nak menyerupai perempuan yer !! Aku test untuk pastikan testimoni rakan blogger yang guna Instat Shawl dari SafuraOnlineShop memang seperti yang diperkatakan ..

image

Yup ! Serius.. Sedap pakai ! Hahahaha .. Wife yang cuba sebelum tu pon jatuh hati dan siap tanya lagi warna lain.. Adehh.. Dahhhhhh pulakk.. Tak pasal pasal ..

Harga , jangan risau.. Bukan semahal tudung yang berjenama tutttt.. Haaaa.. Mampu milik punyaaa !

image image

Nak tahu dengan lebh lanjut , boleh gi belek…

Instagram  : https://instagram.com/safuraonlineshop/

“ Yeo’s Yeogurt “ dan Peraduan “ Drink & Win “


Yeo Hiap Seng (Malaysia) Berhad (“Yeo’s”), syarikat minuman dan makanan tempatan terkemuka, telah melancarkan Yeo’s Yeogurt, minuman tanpa perlu didinginkan yang mengandungi susu dan asid laktik.

Yeo’s Yeogurt mempunyai enam pilihan yang lazat, antaranya ialah Asli, Anggur, Oren, Mangga, Epal Hijau, dan Laici. Selaras dengan pegangan slogan, “Yeo’s, Pilihan Semulajadi”, kesemua  Yeo’s Yeogurt ini tidak mengandungi bahan pengawet tambahan.



image





Manakal peraduan “Yeo’s Yeogurt‘Drink & Win’ yang telah mula untuk selama 10 minggu, yang bertujuan memberi peluang kepada para pengguna untuk memenangi hadiah yang lumayan.

Selama 10 minggu berturut-turut, peraduan yang akan bermula dari 12 Mac hingga 22 Mei 2015, bakal menyaksikan 3 pemenang mingguan memenangi satu unit iPad Air Wifi 16G keluaran terbaru setiap seorang. Pada penghujung peraduan, pemenang utama akan membawa pulang sebuah Macbook Pro 13” bersama wang tunai sebanyak RM10,000. Pemenang tempat kedua pula akan menerima sebuah Macbook Air 11” diikuti pemenang tempat ketiga akan menerima iPhone 6 64G.

Bagi melayakkan diri untuk menyertai peraduan Yeo’s Yeogurt ‘Drink & Win’ ini, bolehlah mengikuti langkah-langkah seperti dibawah;

1. Beli mana-mana jenis Yeo’s Yeogurt dalam apa sahaja jenis saiz kotak.

2. Ikuti akaun wechat Yeo’s Malaysia dengan mengimbas kod QR pada bahagian atas poster yang terdapat di cawangan-cawangan yang terpilih, atau ikuti akaun Yeo’s Wechat melalui Wechat ID: YeosMalaysia




image image



3. Peserta hendaklah mengambil gambar resit dan masukkan jumlah kotak yang telah dibeli. Gambar resit haruslah disimpan bagi tujuan pengesahan.



image



4. Setiap penyertaan yang berjaya, anda akan menerima pemberitahuan dari akaun rasmi Yeo’s Malaysia diikuti dengan lampiran imej.


5. Jawab soalan mudah yang berkaitan dengan imej berkenaan: “Yeo’s Yeogurt mengandungi khasiat? ” Pilih A : Susu atau B : Coklat


Bagi maklumat lanjut mengenai peraduan ini, layari www.yeos.com.my/drinknwin

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI