Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 18 Mac 2015

Layan Nasi Lemak AntaraBangsa malam malam !

 

Lama giler aku tak ke sini.. Dan semalam , aku kembali ke Kg.Baru untuk berjumpa pemilik Nasi Lemak AntaraBangsa yang top ni !  Haa…

Dalam jam 8.40 malam , aku sampai situ. Tengok , orang dah ramai. Parking berbayar ada banyak tapi aku nampak ramai berminat nak parking tepi jalan.. Pelik aihh.. Takkan RM5 pon kedekut nak bayar kot ? Hurmm..

Tapi aku tak sempat nak amik gambar. Ikutkan aku terlalu penat dah nak keluar malam sebab sejak tiba dari Kelantan , aku belum dapat rehat secukupnya gara gara memandu melebihi 10 jam.. Tapi demi minat , tanggungjawab dan ‘itulah kerja aku’ , aku tetap ke sini ..

Ok.. aku tak sempat nak amik gambar warung popular ni .. Aku pinjam gambar dari blog rakan rakan blogger yang lain sat no.. Terletak di Kampung Baru , warung Nasi Lemak AntaraBangsa ni betul betul berada selepas pintu gerbang besar tu ..

imageimage

Gambar oleh : zuldean08 dan vkeong

Selesai berbincang , aku tapau 4 bungkus nasi lemak.. Makan kat rumah.. Orang kata , nak tau sedap atau tak nasi lemak tu , makan kat rumah.. Haaaa.. Kalau sedap , baru turun beramai ramai makan di warung atau restoran tersebut .. Heheheh ..

image

Sampai je rumah , terus bukak nasi lemak ni.. Tak sabar nak rasa ! Huhuh… Dan.. Tu diaaa ! Tengok sambal sotong dan rendang ayamnya ! Ok , gambar aku tak sempat nak amik sebab dah lapar ! Sempat amik gambar bawah ni jer.. Hahahaha ..

Nampak macam pedas sangat sambal dia tapi bagi aku , sambal ni memang  terbaik laa ! Baki sambal yang ada tu rasa cam nak cicah dengan roti jer memandangkan nasi lemak yang aku tapau , tak cukup ! Huhuhuh…

image

Dan , ternyata sedap ! Rupanya aku dah ‘kehilangan’ nasi lemak ni dah begitu lama ! Dulu adik aku rajin la turun sini untuk beli dan bawa balik rumah.. Makan beramai ramai.. Nampaknya ianya akan berulang kembali.. hehehe…

Pasni nak makan terus kat warung sana ! Aku plan nak buat lepaking di warung Nasi Lemak AntaraBangsa ni , minggu depan .. Jumaat malam.. Jom ?

Terima kasih pada Nuraliah Nadirah Abdullah atas kepercayaan pada Kelab Blogger Ben Ashaari untuk tanggungjawab besar kali ni.. Nampak gemuk ? Itulah hakikatnya.. Hahaha.. Tak pe la.. Pelan pelan membina semua badan sado.. Tapi bila dah sado , ramai pulak anak dara nak ngorat.. Acaner tu ? Hahaha.. Ok , tu lain isu..

image

Bubur Kacang Merah dan Hijau dari Beans & Beans

 

Ada pilihan dah sekarang andai perut lapar di tengah malam hari atau di ketika tak tau nak makan apa.. Hehehe.. Katakan tidak pada mee segera lagi ! Huhuh.. Maklumlah, bahan bahan yang gunakan dengarnya menakutkan , kan ?

Ok.. Semalam aku ke sidang akhbar pelancaran Beans & Beans di Le Meridians , KL Sentral. Di sana , aku dan beberapa blogger #kelabbloggerbenashaari serta wartawan diperkenalkan dengan produk terbaru di pasaran yang semakin mendapat sambutan iaitu BEANS & BEANS !!

image

Beans & Beans.. Bubur kacang merah dan hijau segera.. 5 minit dah siap utk dimakan!! Katakan tidak lagi pada Mee segera.. Hehehe..

Produk yg baharu dua bulan berada di pasaran ni menawarkan bubur kacang merah asli, bubur kacang merah bersantan, bubur kacang hijau asli, bubur kacang hijau bersantan dan bijiran campuran terdiri drpd oat, kismis dan kacang badam.

Walaupun SEGERA, ianya masih mengekalkan aroma dan keenakkannya, tanpa kolestrol, tanpa bahan pengawet, dan tiada perasa tiruan!

image

Aku bukanlah pengemar kacang hijau atau kacang merah tapi kalau buat aiskrim ni , perghhh ! Hahahaha .. Confirm sedap..

Aku cuba semangkuk dulu ! Hurm… tak beberapa manis tapi menyelerakan .. Rasanya kalau orang tu kreatif , Beans & Beans ni confirm bertambah menyelerakan ! Yang original ni pon dah sedap .. bayangkan jika mereka yang kreatif , kasi ubah suai ! Perghh…

image

Beans & Beans ni sesuai untuk semua golongan yang berusia 3 tahun ke atas.. Hehehe.. Boleh dapati di 7 Eleven, Giant, 99 Speedmart berhampiran anda ..

Selamat menjamu selera. Jangan lupa LIKE page Bean & Beans Malaysia untuk mengetahui perkembangan terkini serta pertandingan yang sedang dijalankan ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI