Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 23 Mac 2015

OPPO FIND 7 atau Samsung Note 4 Edge ?

 

Gi antar Sony Xperia Z3 ke service center di Plaza Berjaya. Tempoh baiki seminggu hingga dua minggu ! Gulp.. Adeh , masalah betul… Camana aku nak guna phone ni ?

Roger wife aku tanya pendapat.. Nak beli kena dapatkan izin dulu walaupun duit aku sendiri. Elakkan bermasam muka. Hahahaha … Apa nak buat ? Sayang bini kan ?

Dalam kepala aku ada satu jenama je ? Aku nak try Samsung Note 4 Edge. Terpikat dengan design lengkung tepi tu haa.. Hahahaha .. Dan aku nak wat kerja dengannya.. kononnya la … Hehehe..

Destinasi , Low Yatt Plaza.. Puyang sing pi pusing mai.. Tanya  HTC M8 , Sony Xperia Z3 Tab dan Samsung Note 4 Edge.. Nasib baik staff kedai tu baik je layan aku.. Segalanya dia jawab dengan cemerlang..

Kemudian dia syorkan aku Oppo Find 7 berbanding Note 4 Edge. Kenapa ? Ahaaa.. Dia tunjuk pelbagai aplikasi original Oppo Find 7 yang membuatkan aku tergaru garu kepala aku.. Dia buat perbandingan dan paling utama , dengan spesikasi yang hampir sama tapi harga yang jauh berbeza. Aku jimat RM1K jika amik Oppo Find 7.

Dan yang bisa membuatkan kita tensen ialah harga Samsung yang cepat jatuh dalam masa terdekat. kan ? Hampir sejam gak la aku dok tanya itu ini , itu ini hinggalah aku buat keputusan akhir ..

image

 

DSC05367

SONY XPERIA Z3 : Bergambar kolam mandi !

 

Hurmmm… Melihatkan dalam iklan yang mana Sony Xperia Z3 boleh amik dalam kolam air , pastinya ramai teruja nak bawak berenang telefon pintar terbaik dari Sony ni .. kan ?

Ok.. aku cubaa.. Pastikan segalanya tertutup rapat untuk elakkan air masuk .. Hurmm .. Ada dua persoalan yang mana kalau aku google berkaitan Sony Xperia Z3 , akan ada beberapa isu antaranya payah nak amik gambar dalam air .. Benarkah ?

image

Selepas beberapa minit , Sony Xperia Z3 kesayangan aku blank ! Erkkk.. Apa kes ??? Dua jam kemudian…

Hurmm.. Esok kena gi Sony Center untuk dapatkan penjelasan dan kena servis ! Hurmm..

image

Bila restart , hanya nampak cahaya pada skrin tapi tak kuar sebarang imej.. Hurmm..

image

Ada yang kata air klorin tak boleh ? Hurmm.. Iklan tu ??? Tak pe , tak pe.. aku dapatkan penjelasan esok memandangkan tak lama lagi Sony Xperia Z4 akan keluar , aku nak pastikan isu begini tak muncul lagi..

Hurmm..

Qhaliff menjelang 3 tahun..

 

DSC04997

Antara ayat ayat feveret dia sekarang .

“ Abanggg.. “

“ Tak nak kawan dia .. “

“ Yaya , tamo nanes .. “

“ Nak charge .. ( internet ) “

“ Aaahh.. malaishhh ( malas ) “.

DSC05359

Makin banyak mulut..

THE SHORE Oceanarium , Melaka

 

Kali pertama masuk sini. Tertanya apakah kelebihannya berbanding Aquarium KLCC.. Qhaliff yang beria sebenarnya nak masuk sini setelah aku berjanji nak masuk sini semalam.. Dan dia ingat sungguh laaa janji aku tuuu ..

DSC05291DSC05354DSC05292

Harga ? Hurmm..

DSC05295

Murah ? Ok la dari Aquaria KLCC tapiii.. haaaa.. Apakah dengan harga begini berbaloi masuk dalam ni ?? Jeng jeng jeng ..

DSC05309DSC05316DSC05317DSC05320DSC05321DSC05327DSC05334DSC05338DSC05342DSC05347DSC05344DSC05343DSC05328

Hurmmm.. Banyak gambar kalau nak letak ni.. Hahahaa.. Kesimpulan aku , Oceanarium ni berbaloi la bawak anak anak datang .. Tapi kalau nak bandingkan dengan Aqua

tu , lom leh lawan lagi la.. Ikan kat sana besar besar lagi.. Heee.. Kebersihan kolam pon satu hal lagi.. Tapi yang pasti , anak anak enjoy la dalam ni..

Tahniah Melaka !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI