Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 7 Mei 2015

Antara jalan penyelesaiannya !

 

Nak workout ,  si kecik dok sibuk panjat tangga. Si besar lak sibuk nak join sama ! Kalau aku dok memanjang usung diorang , jawabnya , aku akan boroi berterusan la ! Adoi.. Mana boleh tahan gini weh !

Dan akhirnya aku dapat idea ..

image

Dapat la gak bersenam dalam setengah jam ke 45 minit ! Haaa.. Asal berpeluh dah la.. Sado ? Hurmm.. Tak sasar nak sado dah ! Asal tak mengah naik tangga dah la.. heheehe ..

Tak abis abis bergurau !

 

Bukan aku je dah jadi Tarzan.. Wife pon dah follow me dah ! Hahahaha.. Suara si ibu boleh kedengaran sehingga bilik air di tingkas atas ! Hahahaha.. Suara dok melarang Qhaliff aniaya adik dia ! Hahahahha..

image

Zahra bakal setahun usia , pada 8hb ni.. Tingkah lakunya jauh berbeza dari Qhaliff yang setahun usia , 2 tahun dulu.. huhuh.. Zahra jauh lebih matang dari abangnya.. Ini sebab dia dok tiru perbuatan abang dia dan kelihatan Zahra bijak seperti.. aku ! Hahahaha..

Diorang ni tak leh rapat.. Kalau rapat , jadi gini laaa !

Shopping Raya di Mothercare , Bangsar !

 

image

Lama lagi ? Hehehe.. Tak pee.. persediaan awal ! Nak gi masa puasa , aku tak larat weh ! Ni pon gi , dah terasa penat. Sorang nak dukung.. sorang lagi nak diusung ! Nasib baik ada stroller Bugaboo Bee 3 dan Baby Carrier Stokke ni. Takde la terasa sakit badan atau sorang lagi asyik nak berlari sana sini ! Risau woooo !

Destinasi .. Bangsar Shopping Centre ! Cari apa kat sana ??? Apa lagi… Tempat feveret wife aku la.. MOTHERCARE dan ELC ! Huhuhu.. sebenarnya , aku pon suka ke sini. Rambang mata woo ! Mata aku dan mata anak anak !

image

Kenapa sini ?? Sebabnya , sini besar dan banyak pilihan terutama pakaian dan mainan.. Hehehehe.. Aku pulak yang bersungguh eh ? Dulu kecik kecik , tak merasa.. Tau mak ayah susah.. Tak nak la bebankan diorang.. Hehehe..

image

Sampai je sini , wife aku terus hilang ! Tinggallah Zahra dan Qhaliff bersama aku ! Tak pe la.. aku bagi dia kebebasan merayau mencari pakaian anak anak yang dia berkenan dan aku .. Qhaliff , kita ke seksyen mainan !!! Weeeeee !!

imageimageimage

Dan hasilnya ? Hehehe.. Tu diaaa ! Kalau ikutkan , banyak lagi wife nak amik ! Dia amik , aku bayar ! Boleh ? Hahahaa..

image

Qhaliff lak camana .. huhuhuh.. Dia lagi awal dapat apa dia nak ! Dah dapat apa dia nak.. terus ajak bayar dan balik ! Amboi amboiiii… Dan dannnn dia eh ?

imageimage

Aku ? Hahahaha.. Tengok anak bini shopping dah la ! Dah satu kepuasan. Barangan berkualiti .. Cam pakaian Qhaliff dan Zahra tu.. Basuh banyak kali pon elok seperti baru dibeli jer.. Kalah sikit tak pe la.. Asalkan tahan lama..

image

“ Daddy , ok ke ?? " tanya Zahra..

Daddy mampu kembungkan pipi jer ! Hahahaha ..

Dan di rumah ..

imageimage image

Fuh.. tu diaaa ! Beria punya raya kali ni !

Apakah itu Sajda Salah Mat ?

 

Sajda Salah Mat ialah sejenis Sejadah Ortopedik yang direka khas untuk memberi keselesaan ketika mengerjakan ibadah Solat.

image

Dengan ketebalan 8mm, Sajda Salah Mat membantu untuk mengurangkan tekanan pada bahagian tangan,tulang blakang, bahu dan bahagian lutut, ketika anda bersolat.

image

Sajda Salah Mat juga mudah untuk dibersihkan dan sesuai untuk digunakan “indoor” mahupun “outdoor”. Boleh digunakan dirumah, di pejabat, ketika kita travel, dan juga bila kita menjalankan aktiviti outdoor seperti camping, pegi hiking, dan jugak berkelah di tepi pantai. Sebab sejadah ini kalis air dan tak menyerap habuk.

image

Untuk mengetahui kelebihan produk yang unik ini, nanti entri blog yang akan datang. Manakala khas untuk Hari Ibu , boleh rujuk pada entri SINI ..

image

Untuk pembelian, layari www.sajdamat.com.my atau facebook page: https://www.facebook.com/mysajdamat .

Monster Crazy Crunch versi Rainbow

 

Akhirnya sampai rumah mak aku ! Ada 3 botol. Cukup seorang satu ! Zahra ? No no no… Gigi takde lagi ! Hahahaha..Maka sila tengok abang akak makan dulu yer ? Nanti dah 3 tahun baru boleh.. Awak baru nak cecah 1 tahun , esok tauuu ..

Kali pertama makan Monster Crazy Crunch , aku dah tau pasti akan tercari untuk kali kedua terutamanya Qhaliff. Aku kena berkongsi dengan dia … dan aku akan lebih banyak makan dari dia ! Hehehe.. Budak budak , tak leh makan banyak !

image image

Penerangan yang lengkap , ada kat bahagian belakang botol ni. Boleh la belek tengok kandungan maklumat makanan.. Hehehhe..

image imageimage

Aku tau.. aku tau.. Camana nak order eh ? Hehee.. Cara order ada beberapa cara. Antaranya :

Hotline MCC : 013 889 0044 ( whatsapp )

web : www.crazycrunchy.com/pengedar

Facebook : https://www.facebook.com/CrazyCrunchyOfficial

Instagram : www.instagram.com/monsterscrazycrunch

Tak boleh tidur malam ?

 

Kalau aku payah sangat nak dapat tidur malam yang nyenyak , aku akan sapu minyak Pati Batook Ori ni kat dada , perut  , dahi dan batang hidung aku.. hehehee.. Pastu tak sampai 5 minit , aku pasti akan lena ! InshaAllah..

Sama gak minyak ni aku gunakan pada Qhaliff dan Zahra selepas mandi. Sapu kat dada dan perut diorang.. Untuk elak selsema atau bagi kelegaan supaya dapat tidur lena..

image

Lenguh lenguh kaki pon aku akan pakai minyak ni . Biasanya aku akan beli 2-3 untuk stok sebulan. Ok la kan ? Nak guna minyak yang tak tau asal usul , memang bermasalah terutama kita sebagai orang Islam , dititikberatkan mengenai Halal Haram ni.. hurmm..

Ok ke ? Testimoni ? Hurmm.. aku buat banyak dah entri pasal ni.. Heheheh .. Leh je rujuk entri lepas.. Antara persoalan yang biasa ditanya , mana nak beli ? Camana nak jadi agen ? Buat pendapatan sampingan ? Baby boleh pakai tak ? Apa pun , kita mampu mencuba jer… Selebihnya biarlah DIA yang tentukan.. kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI