Khamis, 4 Jun 2015

Cukupkah ilmu untuk jadi ayah ?

 

Di Floria Putrajaya malam ni aku atas jemputan Smart Readers. Datang utk menjalinkan rangkaian dgn mereka di samping utk dengar ceramah Dato' Abu Hassan Din Al Hafiz.. ilmu keibubapaan !

Gulp.. Gulp.. MasyaAllah.. terlalu cetek rupanya pengetahuan aku.. Diberi penerangan mengenai susu ibu dan byk lagi.. Terasa kerdil.. Secara automatik aku risaukan kedua anak aku.Apakah mereka akan dididik dgn sepatutnya ???

Hurmmm.. nampak mcm Allah nak bg petunjuk pada aku.. SMART TADRIS ???

Terima kasih Smart Readers atas jemputan. Terima kasih Haizum.. susah susah g jemput depan pintu masuk..heee.. cemerlang !

Blogger ? Boleh hidup ke ?

Alhamdulillah..aku 'kembali ' ke bangunan yg pernah aku bekerja satu tika dulu.. Memang hasrat ingin kembali ke sana tapi bukan sebagai kakitangan .. kembali sebagai salah seorang yg mempunyai pengaruh.. mampu memberikan impak dalam bidang pelancongan domestik.. buat masa ini !

Terjumpa dgn pegawai yang pernah aku bekerjasama satu tika dulu..orgnya cukup peramah dan berpengalaman.. Dia tanya perkembangan aku dan kehidupan aku..

" Patutlah nampak makin muda dan ceria.. Seronok hidup sekarang kan ? Anak anak pon jaga sendiri.. Tak sangka boleh hidup dgn kerja gini kan ? "

Aku senyum . Aku sendiri tak sangka tapi aku punya keyakinan tinggi.. Aku perlu berjaya buktikan..

Kalau pakcik yg meniaga pisang goreng ini mampu hidup , aku takkan tak boleh kan ? Usaha mau lebih kawan..

Belum RainForest Villas , Pulau Banding.

Hurmmm.. menarik !!! Boleh hilang stress gi tempat macam ni.. Terletak di Pulau Banding ,Perak pastinya hutan 'Belum '  menjanjikan kedamaian yg tak terjangka dek akal.. Aku cukup suka gi tempat gini dari di shopping mall.. hahahaha.. terutama utk hilangkan tekanan kerja.

Menurut rakan group Kelab Blogger Ben Ashaari  yang mana kampungnya di situ , memberitahu Pulau Banding ni mmg sangat cantik.. Huhu..Buat mereka yang kaki kamera ni pasti akan teruja.. cam aku laaa..hehehe

Utk lebih lanjut , leh ke www.belumresort.com .. Leh buat company retreat atau family day kt sini.. Tak payah kalut nak g luar negara..lalalalaa..

Aku nak gi siniiiiiii !!!


Harga ? Hurmmm... Macam ok je kan ?

Iphone ? Apa menariknya ??

 

Rata rata bila aku gi mana mana event , bila blogger keluarkan Iphone dari poket mereka , seumpama mengeluarkan barangan berharga ! Slow anda steady gituuuu .. Hahahha.. Penuh bergaya !

Ahaa.. Bergaya ! Diorang kata mereka yang gunakan Iphone ni berada di dalam kelas tersendiri.. Benarkah ? Huhhh.. Abis tu , telefon pintar lain camana lak ? Takde kelas keeee ???

Aku tak pernah guna Iphone sejak lahir lagi. Aku cuma baru beberapa kali berpeluang gunakan produk Apple ni . Sewaktu masa belajar dulu.. Guna Macintosh dan kemudian guna iMac ketika kerja dulu.. Tak semua dapat pakai barangan Apple ni.. Mahal gituuuu ..

Sekarang ni , iPhone dan segala yang bermula dengan ‘i’ ni jadi satu femomena. Kononnya bagus dari produ lain..Maklumlah , lain dari yang lain.. Laju , tak hang dan macam macam alasan lagi !

Sebenarnya aku tunggu peluang nak review iPhone ni.. Nak compare dengan telefon pintar yang lain terutama dari jenama Sony. Katanya Sony seringkali menewaskan iPhone ni.. Hehehhe.. Nak test iPhone 6+ dengan Sony Z4 nanti ! Harap berpeluang la wat review tu nanti.. hehehe ..

Jangan risau.. takde campur tangan politik punya review nanti ! Hahahha..

Buat pengetahuan.. aku  tak minat produk Apple ni ! Huhhh.. Bukan soal tak mampu tapi tak leh blah tengok muka orang yang pakai Apple ni.. Macam pakai Ferrari gitu.. hahahaha.. Gurau je laaa !

Tahun depan gi sekolah !!

Play school ! Wife kata Brainy Bunch pon ok .. Hurm.. Nak sangat dah dia berkawan. Pantang nampak ramai kanak kanak.. Teruja terus !

Kelebihan dia yang aku nampak , dia pandai buat budak sebaya dia bermain dengan dia. Pada awalnya nampak mcm kasar cara dia approach tapi pastu terus lembut je bila budak tu mula,bermain dengan dia.. Kalau budak tu wat dek , dia confirm blah.. Bila tu berlaku , aku kesian tgk muka dia..huhu..

Tengok la camana nanti.. Kalau jumpa yang sesuai , aku antar je la belah siang.. Seminggu 2-3 kali dah la..kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI