Khamis, 25 Jun 2015

NDLIFE : Biji Apricot , mencegah lebih baik !

 

Kanser.. Yer , masih ingat lagi saat ayah aku diberitahu doktor mempunyai kanser di lidahnya. Masa tu ayah aku dah mula kalut. Adik beradik mula pakat mencari ubatan alternatif untuk dia agar kanser tu tak melarat..

Sayangnya , terlambat.. Pembedahan terpaksa dilakukan untuk mengelakkan dari terus merebak dan alhamdulillah ,segalanya selamat.

Kalau boleh , usahakan cari alternatif dan amalkan ! Antara yang aku tau bagus untuk mencegah kanser ialah biji apricot ! Biji apricot ni bukan saja bagus untuk cegah kanser tetapi banyak lagi penyakit merbahaya yang lain.

image

image

Sebelum lahirkan Qhaliff Iman , wife aku ada cyst ! Menurut doktor yang merawatnya ketika itu , cyst tersebut menyebabkan wife sukar hamil. Maka pembedahan terpaksa dilakukan. Kos pembedahan menelan sebanyak RM9K !

Masa tu , infomasi mengenai ubatan alternatif ni takde lagi.. Ramai tak amik berat dan merasakan badan sihat dan tiada masalah.Hurm.. bila dah kena , baru terasa menyesal tidak mengambil langkah awal.

imageimage

Bukan susah pun nak amalkan penjagaan kesihatan ni.. Memandangkan kita ni gemar makan macam macam jenis makanan tanpa batasan , sebaiknya perlu ada juga produk untuk perlindungan diri.PELABURAN KESIHATAN TAK SEMESTINYA MAHAL. Sekurang-kurangnya ada dari takde,kan?

Antara testimoni mengenai keberkesanan ND Life : Biji Apricot ni boleh merujuk pada laman blog di bawah ni :

Bagi yang berminat ( memang ada yang berminat dah ) , bolehlah membuat pesanan mudah seperti dibawah ni : Harga , RM50 untuk sebotol yang berkuantiti 100 biji kapsul.

1) Tuan/Puan boleh bankin ke akaun Maybank 564717509334 NIAGADELIMA ENTERPRISE atau CIMB 7003760400
atas nama Mohamad Za'aba Mansor,

2) Selepas bankin sila sms/whatsapp/telegram bukti pembayaran ke 0192642500 atau emel ke niagadelima@gmail.com

3) Sila berikan nama penuh dan alamat lengkap,nombor telefon dan kuantiti item.

4) kami akan terus poslaju segera ke rumah tuan/puan.(payment sebelum 4pm boleh poslaju terus hari yang sama).kecuali sabtu pertama dan hari ahad.

5) Tuan/Puas pasti berpuas hati dengan produk ini.Terima kasih

 

image

“ Bulan puasa ada hantu ke ? “

 

Jam 2 pagi.. Aku yang sedang lepak ngan Qhaliff dalam bilik , terdengar bunyi tapak kaki menuju ke bilik.. Ada bunyi loceng sekali. Aku dapat agak dah sapa..

“ Caaakkkkkkkk”. Zahra muncul di sebelah pintu. Aku sengih. Huh , budak ni tak tidur lagi kee ?? Dah kul berapa ni ? Sah sah esok dua dua bangun lewat ni.. Hurmm..

Aku syak Qhaliff buat onar di ruang tamu hingga menyebabkan semua bangun dari tidur. Huhuhhu…

Aku biar dia main dalam bilik dulu… Pastu aku dukung dia dan bawak keluar dari bilik. Sebelum tu terdengar bunyi seperti ada orang membasuh pinggan di dapur. Mesti wife stress sebab Zahra tak nak tidur. Dia dah la penat sebab semalam seharian bangunan Putrajaya takde aircond.. Huhuhh..

image

Bila aku keluar , aku dapati wife sedang tidur lena ! Siap dengan sound sistem lagi ! Eh ? Biar benarr… Dia tidur seolah tak berjaga dari malam tadi .. Huhhhh…

Aku kejut dia.. Tanya , apakah dia di dapur tadi ? Dia gelengkan kepala dan sambung tidur ! Aku sua Zahra kat dia ..

Dan masuk kembali ke dalam bilik.. Apakah ? Takkan kot ? Iskh.. Hurmm.. Bulan puasa ni ?? Ke aku berkhayal ?

Beg kulit Rugged LederMann untuk pulang berhari raya !

 

Yess ! Akhirnya aku ada dah beg kulit travel yang sesuai dan nampak rugged bila pulang berhari raya nanti ! Takde la dok tarik beg petak beroda tu lagi.. hehehe.. Dah leh simpan dalam stor !

Beg rugged dari LederMann ni memang nampak sangat gah sekali dan sesuai untuk travel samada dekat atau jauh ( overnight bag ) ! Ini disebabkan materialnya dari kulit Full-grain manakala jahitannya yang sangat kemas dan teliti membuatkan si pemilik lebih bergaya ketika travel.

Bersize 18"W X 10"H X 10"D , LederMann Rugged Leather Duffle Bag ini dan berharga US$455 ni , memang membuatkan aku rasa berbaloi memilikinya !

imageimageimageimage

Walaupun nampak ekslusif tapi beg ni ‘heavy-duty’ yer.. Haa.. Bukan beg untuk ‘ manja-manja’ yer ! Kira boleh buat lasak la. Rivet yang digunakan pada sesetengah bahagian beg Rugged LederMann dipress oleh mesin bertekanan tinggi. Ini bertujuan memastikan beg ini tahan lasak.

image

Ok.. Camana rupa aku bergaya dengan beg ni ? Hehehehe.. Rileks.. Aku rasa mana mana lelaki kalau bergaya dengan beg ni pasti nampak segak punya !

Yer , aku tak sabar nak bergaya dengan beg ni nanti ! Hehehhe.. Naik kapal terbang dengan beg ni pasti nampak macho punya kan ? Dan nampak ‘berduit’ walaupun… hehehe ..

image

image

image

Kalau galas di bahu tak perlu risau sakit bahu.. Pelapik baldu pasti akan mengurangkan tekanan beban beg tu nanti..

image

Amacam ? Tertarik ? Hehehehe.. Nak tau lebih lanjut pasal beg ni ? Klik SINI.. Pasti nak tau punya kan ? Hehehh.. tak pe.. Silakan melawat web LederMann..

image

Ada banyak lagi pilihan beg LederMann sedang menanti korang.Untuk mengetahui jenis jenis beg kulit lain yang dijual , sila klik SINI..  Aha , apa pendapat korang mengenai beg yang aku pakai di atas tu ? Cer bagitau aku.. Ke berminat nak beli gak ? Hehehehe..

Bagi yang berminat nak beli , free shipping ke Malaysia, United States, Canada, United Kingdom, Australia, Italy, France, Germany dan banyak negara lagi..

http://www.ledermannleather.com

Pen Quran Digital Myqalam : Bestseller 2015

 

Ramadhan ialah bulan Al-Quran, salah satu amalan yang baik dilakukan pada bulan Ramadhan ialah mengaji Al-Quran. Tapi kalau dah lama tak mengaji, huruf pun tak berapa ingat , susah jugak kan.

Zaman ni semua nak mudah, mencari ilmu pun mudah juga, sama seperti mengaji Al-Quran. Sekarang ini dah ada satu gadjet untuk mempermudahkan kita belajar mengaji . Pen Pembaca Al-Quran atau juga dikenali sebagai Pen Al Quran digital ialah satu pen yang unik . Tunjukkan pada Al-Quran yang diberikan, pen ini akan ‘mengaji’ dan kita ikut sambil memerhatikan khalima Al-quran.

clip_image002

Dengan Pen Al-Quran Digital ini, tiada lagi alasan tak reti mengaji atau tak reti baca Al quran. Yer betul !! belajar dengan guru adalah lebih afdal tapi guru tak available 24 jam , masa ada kelas kita pula yang tak sempat kerana berkerja. Lagi parah jika kita nie yang jaga standard, SEGAN nak berguru, takut jatuh water face kata orang !! Ada kan ?? , lagi lagi ustad tu muda lagi hensem. Kalah kita

Maka apa guna teknologi jika tak mampu memudahkan. Betul tak?? Pen Digital Quran Myqalam ni boleh digunakan oleh semua lapisan umur sebab ianya mudah digunakan. Anak anak pun suka mengaji , terutama yang ada masalah mengaji seperti liat mengaji, kelas mengaji sekali seminggu,. Gabungan Visual dan audio ini mampu menarik minat anak kecil untuk belajar mengaji.

Hadiah terbaik untuk emak ayah kita.

Last bila kita bagi hadiah kat emak dan ayah kita ? Hadiah birthday ?perkahwinan , bila tu ? Dua insan yang begitu jasanya kepada kehidupan kita hari ini. Mereka deserve layanan terbaik dari kta. Bayangkan betapa happy bila mendapat hadiah dari anak kesayangan.. Apa lagitah Al-Quran yang mulia !

Pen Digital Quran Myqalam 2015

Ok, pasal pen pembaca ni, ada banyak jenis kat luar sana, tapi kebanyakan model yang dijual ialah model China jaminan pun tak menentu.

Maka hari ni aku nak memperkenalkan Pen Quran Digital , buatan Malaysia , yang berkualiti tinggi, MYQALAM 2015. Dah masuk iklan Astro Awani tau tak. Pen ni lain dari yang lain, cantik dan tahan lama. Jaminan pun langsung dari Myqalam Malaysia. Kad jaminan diberikan dalam satu set.

Ada 12 item dalam 1 Pakej Lengkap termasuk Buku Iqra 1-6, Buku Panduan Solat Mazhab Syafie, Buku Koleksi Doa Harian, Buku Kamus Bm Arab, flashkad doa haji umrah dan flashkad index surah. Buku buku dalam set ini pun boleh digunakan dengan pen pembaca. Nak belajar iqra ke, nak hafal doa doa harian ke, bacaan solat atau belajar Bahasa Arab komunikasi .  Dan di sertakan bersama Al Quran yang mempunyai fungsi terjemahan, merakam bacaan, cetakkan berwarna, boleh mengawal volume & bacaan di alunkan oleh Qari2 yang diluluskan KDN.

Kalau yang berkemampuan elok la simpan satu set di rumah. Kerana produk ni sangat berguna untuk memastikan kita membawa Al Quran dengan betul. Tak rugi beli, sebab produk yang membawa manafaat & tak mustahil boleh menjana pahala kalau kita gunakan dengan niat yang betul, Insya Allah.

Nak memiliki Pen Digital Quran Myqalam 2015 ni boleh la jenguk laman web nya di sini. Ada di tunjuk kan pengenalan mengenai Pen Digital Quran Myqalam ini. http://quranpen.com.my/

kalau nak mudah lagi terus hubungi :-

Abang Man , No. tel: 019 -2172510 ( Whatsapp/ SMS sahaja )

Facebook - https://www.facebook.com/digitalquranm10 (Fanpage Rasmi)
atau FB PM kat sini : http://tinyurl.com/lc4nu2a

clip_image003

clip_image004

clip_image005

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI