Jumaat, 10 Julai 2015

Bila gaji dibayar awal ..

 

Awal pagi tadi , aku check akaun bank aku. Saja nak topup internet memandangkan  Qhaliff sekarang gemar abiskan kuota internet bapak dia.. Huhuh..

Dan aku terkejut ! Gulp.. Banyak la pulak duit aku tiba-tiba ! Dah sapa pulak rajin nak tranfer duit dia kat aku ? Takkan IMDB punya tersesat kot ? Opsss.. sorii.. Ada gak kena tangkap nanti.. Takde kaitan yer..

Bila tengok duit banyak cam tu , aku mula mencapah tak tentu arah ! Dalam kepala aku terdapat beberapa menda nak beli.. Antaranya les kamera dan seluar jeans Levi’s !

Tapi sebelum tu aku kena cari sapa yang bagi aku duit tu.. Takkan nak main rembat shopping je kan ? Kena duit orang ? Mau kena ganti balik aku.. Iskh…

Cari punya cari ,, jumpa ! Tahu dah sapa yang bagi aku ‘gaji’ awal ! Huhuh.. Risau wehhhh.. risau pakai terlebih pastu nak cover untuk bulan depan , tak tercover lak ! Hurmmm…

Apa yang boleh aku buat ialah.. aku bayar terus hutang hutang aku terlebih dahulu.. Pastu bagi kat wife suruh simpan dalam bank dia.. Dengan cara tu , aku punya mencapah berkurangan dan nafsu nak membeli dah terbatal dengan sendirinya ! Hhehehe..

Jangan cari pasal ok !

Maggie Telur Mayong + Perut !

 

Hehehe.. Aku mintak lain dari yang lain di D’Laila Sup Power , MMA Nilai Corner ! Dengan asam pedas telur mayong diubahsuai dengan menggunakan maggie , serta letak sedikit perut lembu , pastinya maggie yang direka dalam tempoh 10 saat tu akan membuatkan aku tersadai layu !

imageimage

Dengan kepedasan maggie  ni , pastinya membuatkan tercari cari air apa yang sesuai.. Seperti biasa , ABC adalah pilihan aku.. hehehe ..

image

Kepuasan pasti akan menjadi milik anda ! Hahahahah ..

Makin jatuh cinta dengan SmartBand Talk dari Sony !

 

Aplikasi baru update. Aku try godek dan.. terus simpan jam mahal aku tu.. Hahahaha.. Makin best pulak guna SmartBand Talk ni. Antara yang buat aku suka ialah dengan menggunakan SmartBand Talk ni, aku mampu mengesan telefon pintar aku yang tersalah letak atau orang cuma nak sorokkan ! Haaaaa !!

Lain ? Banyak wooo .. Paparan depan boleh diubah dan boleh ikut apa kita nak ! Lagi lagi ? Hehehee.. Banyak nih.. Haaaa.. Notifiasi whatsapp yang boleh terus baca dan balas ! Haaa ?? Boleh reply ke ???

imageimage image

Dan paling best ialah ..

image

Mana la tau kot kot sedang menunggu panggilan penting cam aku selalu dapat. Time mandi tu la ada tawaran itu ini.. Segalanya nak keputusan cepat ! Disebabkan pengalaman gitulah aku memilih gadget yang kalis air dan boleh masuk dalam air.. Penting woo !

Pastu leh jawab telefon terus ! Haaa..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI