Sabtu, 1 Ogos 2015

Hati Hati dengan penyangak siber !

 

Haihhh.. Report kat Facebook , tindakan cam hampeh ! Pernah report kat SKMM.. Katanya Facebook memang mereka tak leh nak kawal.. Melainkan laman web ! Hurmm..

Dan tadi aku terima satu mesej di Facebook. Katanya kawan dia ada kenal sorang laki yang gunakan gambar aku dan dia mintak RM10K.. nak berkawin ! Huk alohhh…

image

Salah satu akaun FB yang gunakan gambar aku dan post lucah ialah Boy Stoploss ni ! Aku dan kawan kawan dah report berkali kali kat Facebook…

image

Sila hati hati yer.. Trust No One dalam dunia maya ni yer ! Terutama yang korang tak pernah jumpa langsung …

Kali pertama guna Samsung S6 !

 

Ben , u patut cuba Samsung S6. Kamera dia , superb ! “. Aku diberitahu ketika sesi perjumpaan Influencer dan Media di pejabat Samsung , petang tadi.

Hurmm.. Yeke ? Ok.. teringin gak nak cuba kebagusannya ! Huhuhu…Dan tak lama kemudian , kami semua diberi sorang satu Samsung S6 untuk digunakan di Korea nanti..

Aku , seperti biasa.. tak sabar nak berkongsi dengan rakan rakan di Facebook.. terus singgah di Masjid Putrajaya. Solat Asar dan sesi testing bermula..

image image

Mula mula.. test kamera depan ! Selfie gituuu.. Inilah hasilnya.. Flawlesss gituuu.. hahaha… Aku lupa nak off beauty punya effect kot.. Kalau off , aku lebih kacak dari gambar di bawah ni.. Huhu..

imageimage

Ok.. pastu test gambar bunga.. Hehehe.. Aku kan mat bunga..

imageimage

Boleh tahan cun jugak eh ? Huhuh.. Ok.. kat sana nanti nak test ketahanan baterinya TANPA WHATSAPP ! Hahaaha… Whatsapp ni makan bateri sungguh laaaa…

Kalau dah ada S6.. Wajib beli GearVR !

image

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI