Jumaat, 14 Ogos 2015

Jom ke Kuala Lumpur Orchid and Bonsai 2015

 

Tak tau mana nak pergi hujung minggu ni ? Aku ada cadangan.. Sila ke Tasik Perdana , Kuala Lumpur ! Pasti akan mengujakan anda.. Kalau nak pergi , pergi awal pagi dan bawak payung.. hehe.. takut panas terik lak.. sian anak anak.. atau kekasih hati.. heee.

Aku dah gi ngan Qhaliff kelmarin dengan Porche gituuu.. hehehe .. Dan siap belikan buah tangan untuk ayah aku.. tongkat kayu apa tahhh.. Diorang tengah buat jualan murah tu.. kasi abis stok !

Kat sana nanti ada pertandingan pokok bonsai dan pameran orkid.. Jangan lupa bawak kodak banyak banyak yer ! Seronok bergambar kat sini !

Oh lupa lak.. Apa program kat sana ? Ada Orchid Garden Talk , Bonsai Garden Talk , Batik Drawing Competition dan sebelah malam ada konsert dan macam macam lagi ..

imageimageimage imageimageimageimageimage imageimageimageimage imageimage

Hehehe.. aku yang ni.. Ramai ingat ni pokok besar walhal bonsai jer..

imageimageimageimage

Banyak lagi tempat aku tak gi sebab Qhaliff dah penat.. Terpaksa balik ikut jadual.. Porche aku tunggu dah ! Hehehehe..

Masuk adalah percuma. Maklumat lanjut , sila ke www.klorchidbonsaishow.com .

‘ Kesilapan kecil yang besar ‘ sebenarnya !

 

Aku tonton video ni dan kongsikan di Facebook aku. Aku yakin , ramai ada buat kecuaian begini termasuk aku ! Kekadang kelekaan sesaat boleh membuatkan kita menyesal seumur hidup !

image

Kelekaan.. Tak terfikir ? Hurm… Bahaya betul ! Terlalu percaya pada anak kecil atau yakin dengan diri sendiri yang anak takkan ‘cedera’ ? Hurmm..

Dalam video tu , aku terus terang kekadang pon terlepas pandang terutama bila gunakan stroller ! Hurmm.. Nasib baik teringat di saat akhir..

“ Apa giler aku biar anak aku lintas dulu lak ? Iskhh..”

Spontan timbul di benak aku.. dan cepat cepat tarik kebelakang stroller di saat nak melintas jalan..

Dan perlu peringatkan orang tua kita bila bawa anak kita bersiar siar.. Jangan sesekali percayakan si kecik tu ! Hurmmm..

Bila Qhaliff minta nasi !

 

“ Daddy , nak nasi.. “

Aku suapkan dia nasi lemak.. Dan dia mula makan dan mengungah. Lega sungguh hati aku. Kemudian dia mintak lagi dan lagi !

Alhamdulillah.

Akhirnya setelah seminggu tak nak makan sangat gara gara sakit tonsil dia. Dan demam dia pun dah kebah. Takde dah mengigil menjelang subuh. Kalau tak , memang kena bangun dalam kul 4 pagi untuk mandikan serta bagi ubat kat Qhalifff..

image

Hampir habis gak la dia makan.. Kalau tak diselang selikan dengan bermain. abis sebungkus ni.. Hurmm… Ok la kan dari tak makan langsung..

Dan nasi lemak untuk aku.. hehehe ..

image

Nasi lemak sotong kauuuu ! Adehhhh.. Bila laaa nak start g gym balik ni ! Hurmm…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI