Selasa, 8 September 2015

Sedap ke Nasi Lemak Segera Salees Food ni ?

 

Wahhhh.. Pertama kali aku mencubanya ! Ni pon sebab aku dapat hamper dari bengkel bersama Wawa Idris , baru baru ni. Nampak menarik tapi lom berkesempatan nak mencubanya.

Dan tadi.. aku tengah boring. Qhaliff lak dok ikut bontot aku ke sana sini.. aku ternampak Nasi Lemak Segera keluaran Salees Food.

DSC01034

Baca arahan.. dan .. mudah je rupanya !

DSC01043

Ikut je apa yang dia suruh buat.. Tak sampai 10 minit pon , dah settle ! Sapa sapa yang teringin nak makan nasi lemak malam malam buta tapi malas nak masak atau keluar rumah , sila simpan banyak banyak stok ni ! Hehehehe..

DSC01032 DSC01035imageDSC01039DSC01040

Gaulkan .. dan boleh makan dah ! Nak lagi sedap , leh letak telur mata kerbau.. hahahaha …

DSC01041

Nampak simple kan ? Tapi serius sedap ! Hahahha.. Aku terus berenti makan dan update dalam blog.. semata mata nak berkongsi dengan korang ! Huhuhuh…

Ok, nak sambung makan..

Bila SONY XPERIA Z3+ di tangan aku !

 

Gulp ! Teringat dulu masa pergi pelancaran Sony Xperia Z3+ , aku terpikat sungguh dengan ‘badan’ dan warnya ! Dan menariknya , lebih ringan dari Sony Xperia Z3 !

image

Berat Sony Xperia Z3+ ialah 144 gram manakala Sony Xperia Z3 adalah 152 gram ! Bila dah ringan gini , masuk pon rasa selesa jer .. kan ?

Kualiti gambar ? Hurmm..

image

Amacam ?

image

Dan bagi mereka yang ada lebih dari satu 1 sim , Sony Xperia Z3+ amat sesuai sebab Sony Xperia Z3+ adalah dual sim. Macam aku , satu cuma broadband dan satu lagi untuk buat call / terima call !

image

Ok . part lain. nanti aku bagitau lagi ! Kena test power dulu baru leh citer.. kan ?

Apa pun , tak sabar menanti kehadiran projek projek terkin !

BREAKOUT menguji minda para blogger !

 

Kelmarin , rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari memenuhi undangan pihak pengurusan BREAKOUT untuk mencuba dan menguji minda masing masing di sana.

BREAKOUT yang terletak di cawangan NU SENTRAL ni amat mudah untuk dikunjungi. Ianya cuma bersebelahan dengan KL SENTRAL yang kita tahu , ianya pusat pertukaran pengangkutan awam yang antara paling kerap digunakan di pusat bandar ! Takda alasan untuk payah nak gi sini ! Hehehehe..

Cool ! Blogger Kelab Blogger Ben Ashaari , tiba pada masa yang dijanjikan ! Kul 10 pagi.. wajib semua ada dah ! Dan… mereka semua dah ada . 30 orang blogger kesemuanya.

Pembahagian kumpulan. Pencerahan diberikan dan mulakan permainan !

DSC00970DSC00964DSC00965DSC00972

Dan game bermula… Aku ikut masuk ke bilik paling payah sekali !

DSC00979DSC00978

Fuhhh.. memang menguji minda betul ! Hahahahha…. Jawapan tak terjangkau dek akal tetapi menarik ! Tak terfikir gitu.. Masing masing dah tak ingat masalah pejabat , masalah awek dan juga masalah tak cukup duit ! Yang diorang fikir , camana nak keluar dari bilik tersebut ! Jeng jeng jeng ..

DSC00984

Hehehe… Apakah mereka berjaya ? Hehehehe… Yang pasti..

image

Kami akan kembali di sini nanti ! Korang yang boring , nak hilangkan stress.. ajak kengkawan ramai ramai ke BREAKOUT dan kasi hilang segala tekanan di sini !

Untuk info lebih lanjut , sila layari www.breakout.com.my.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI