Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 11 September 2015

Bila dapat email dari AirAsia !

 

Email masuk.. ‘From’ AirAsia ! Hurmm…

image

Trip ke USJ ??? Huk alohhhh.. Takkan nak ke USJ , Subang kot ? Apa ada kat sana lak ? Tak mustahil ok ! Tempat menarik yang aku tak tau tapi kenapa offer kat aku ??? Aku nak gi Jepun !! Teringin lama dahhhh !!! Huwaaaa…

Aku pun baca la email tuuu.. Maklumlah , tak pakai spek sambil baca.

Invitation: AirAsia X's Familiarisation Trip to Universal Studio Japan

Hapaaaa ??????? Jepun ??? Mengeletar kepala lutut aku ! Macam tak percaya jer apa yang aku baca !

Dear 

​Ben Ashaari​

AirAsia X, the low-cost long-haul affiliate of AirAsia is collaborating with Universal Studios Japan (USJ) in Osaka for a familiarisation trip from 24th - 28th September 2015 (5D/4N). ​

Together with Universal Studios Japan, we would like to highlight AirAsia X's flights to Osaka, Japan as well as showcase the home of the only Harry Potter theme park in Asia to you and your blog readers and social media followers.​

We would like to extend an exclusive invitation to you to join us on this familiarisation trip and kindly see below for the tentative flight schedule and itinerary for your reference: 

 

Fuiyoooo ! G Osaka tuuuuu !!!

Qhalifff ..Zahra ????

Tak pe la.. daddy cuti rehat sat nooo ! Asik keje …keje .. kejee ! Tekanan darah pon dah melambung tinggi balik !

Osakaaaaa !! Tunggu Ke Hadiran Kuuuuu !! JPOP la pulak ! KPOP dahhh… hehehehe…

Tercapai impian aku walaupun belum jejakkan kaki ke sana lagi ! Tinggal nak Tour Eropah je lagi ! Huhuhu..

Payah sangat ke nak berdiri ?

 

 

Buat pengetahuan pada yang tak tau .. Sekarang ni , lagu NegaraKu akan dimainkan di dalam panggung sebelum filem ditayangkan. Semua penonton diminta berdiri melainkan anda adalah makhluk asing ! Walaupun ada dikalangan kita bukan rakyat negara ini , tapi aku pasti dia akan turut bangun untuk sebagai tanda hormat !

image_thumb[2]

Dan semalam…

Aku perasan kawan dia ni dah cuit dia banyak kali suruh bangun tapi .. hurm.. Dia buat bodoh. Kawan dia siap geleng kepala lagi. Berlagak sungguh laa ! Kalau OKU , aku rasa sekurangnya dia akan tegakkan badan dia dan betulkan kepala dia.. ni tengok la gaya dia ..siap makan pop corn lagi aku tengok !

Bila aku up gambar ni di Facebook , ramai rupanya mengalami peristiwa ngeri macam ni ! Dah hilang rasa cinta atau takde semangat Patriotik ke ?  Sekurangnya HORMAT la..

Kurang ajar atau dungu ?

 

Sekarang ni , lagu NegaraKu akan dimainkan di dalam panggung sebelum filem ditayangkan. Semua penonton diminta berdiri melainkan anda adalah makhluk asing ! Walaupun anda bukan rakyat negara ini , tapi aku pasti anda akan bangun memberi hormat !

image

Aku perasan kawan dia tegur dia banyak kali suruh bangun tapi .. hurm.. Berlagak sungguh laa ! Kalau OKU , sekurangnya dia tegakkan badan dia.. ni tengok la gaya dia ..siap makan pop corn lagi aku tengok !

Bila aku up gambar ni di Facebook , ramai rupanya mengalami peristiwa ngeri macam ni ! Ramai rakyat negara ni bermasalah dalam tak disedari ! Dah hilang rasa cinta atau takde semangat Patriotik ! Sekurangnya HORMAT la kalau tak CINTA ! Hurm…

Jangan tengok Maze Runner !!

 

Serius ! Jangan tengok Maze Runner : The Scorch Trials !! Confirm tak best dan takkan paham apa apa punya !

image

Melainkan kalau dah tengok bahagian satu punya ! Pastikan tonton dulu bahagian satu sebelum tonton bahagian dua ni sebab akan ada bahagian tiga dan seterusnya ! Hahahaha..

Tapi serius berbaloi sebab best ! Gabungan film Resident Evil dan Walking Dead bagi aku filem ni.. Hehehehe.. Tak tenang duduk melainkan kalau sakit perut nak berak atau nak terkencing , cerita ni confirm jadi tawar punya.. hehehe..

Jangan ajak awek tengok film ni.. confirm jadi boring sebab dia memanjang terjerit punya.. potong stim tul .

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI