Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 19 Oktober 2015

Anak dan ayahnya.. sapa lagi muda ?

 

Ini anaknya punya cara berpakaian !

image

Dan ini pulak cara ayahnya berpakaian ! Walaupun hanya di dalam rumah !

image

Hurm.. kenapa aku rasa pelik je ? Apasal lain macam jer ???

Kuala Lumpur dan Kelantan..

 

Kelmarin di Kelantan…

image

Aku pesan kat wife…

“ Tengoklah langit dan awan tu puas-puas.. Esok nak balik KL dah..

image

Dan dalam perjalanan pulang.. Masuk Terengganu je pon dah cukup ! Segalanya berubah..

Sayangnya.. sawah padi tengah menghijau tapi langit tiada birunya ! Hurmm.. Tapi ok lagii la… masih berkabus dan berjerubu !

Heheheheh… Nak tarik nafas dalam dalam pon , kena pikir panjang !

image

image

Masuk je lebuhraya Karak… segalanya berubah !

image

Dan KL serta beberapa buah negeri lagi ,sekolah cuti !! Huhuhuh… Jenuh mak bapak !

Bila dah jadi anak dara…

 

Amboi… baru setahun lebih tapi gayaa.. adehh. Bila gaduhh ngan abang dia , aku cukup pening ! Dia pon reti membalas laaa jugak ! Haihh… Tapi bila waktu bermanja ..

image

Kuat la mengajuk perbuatan orang. Cepat jer mata dia tuuuu… Bila nampak abang dia datang join , cepat cepat dia halang.. tak kasi nak bermanja sekali.. Bukan berdengki tapi .. saja nak provoke kasi marah pastu bergaduh !

image

Patutlah orang kata anak dara ni melekat je ngan ayah dia dan.. si ayah memang jaga sungguh anak daranya ! Hurm… dan bila dah besar , yang jaga lebih si ayah ni la biasanya … anak daranya.. kan ?

image

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI