Selasa, 27 Oktober 2015

Bila burung mula berkicau..

 

Alhamdulillah , 2 malam dah hujan turun. Siangnya pon gitu. Bermakna jerebu dah berkurangan la skit. Kalau tidak , nak nampak matahari pon payah. Semalam pandu kereta , berani la bukak tingkap dan hirup udara segar. Tu pun dalam jam 6 pagi gitu.. Hurmm.. Burung pon dah mula berkicau..

Tapi… bila melihatkan pada masa , sekarang ni akan datang ‘musim’ baru… Hurmm.. Di pantai timur , dah mula hujan berturut mengikut kata rakan di Facebook.

Kenyataan media pon dah mula dikeluarkan oleh pihak berwajib agar kita semua bersedia dan berhati hati.. Ambil langkah yang sepatutnya apatah lagi kita dah mengalaminya tahun lepas dan berharap ianya tidak berulang pada tahun ini.

image

Musim Tengkujuh dijangka berakhir pada bulan Mac.. Lama gak tu.. Ni baru bulan Oktober.. Huhuhuh..

Semoga Allah lindungi kita semua.

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI