Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 1 November 2015

Makanan Jepun di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

 

Makanan Jepun antara makanan kegemaran aku dan wife. Dulu dia tak suka sangat tapi selepas kawin ni , makanan Jepun pasti tidak akan dia tolak punya !

Dan kebetulan.. Hotel Seri Pacific di bulan ni buat satu promosi makanan Jepun sepanjang bulan November ni ! Hehehe.. Sesuai laa.. Bulan aku niii.. Birthday aku tak lama lagi.. lalala…

image

Fuhh.. dan malam tadi , segalanya menjadi kenyataan bila kami sekeluarga berada di restoran KOFUKU Japanese Cuisine , Hotel Seri Pacific . Masa di Jepun hari tu , aku tak sempat nak rasa sushi dan sebagainya.

Kali ni , aku takkan lepaskan segalanya ! Alang alang dah makan kan.. biar sampai kenyang ! Heee..

image

Meja dah dapat. Aku suruh wife g pilih dulu. Saja aku nak tengok citarasa dia.. Kalau aku yang gi , confirm ikan salmon , sotong akan jadi pilihan aku..

Ok.. meja dah ada… mula mula tenangkan anak anak dulu.. Kasi diorang aiskim.. hehehe ..

image

image

Pastu baru laa bapak dia gi tengok pilihan makanan yang ada..

Menyelerakan !

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Selain makanan Jepun , makanan tempatan pun ada disajikan seperti satey , mee goreng dan nasi goreng..

image

image

image

Pencuci mulut pon sedap sedap !

image

image

image

Banyak ! Nak ambik gambar pon tak larat sebab terliur tengok makanan yang sedap sedap lagi menyelerakan gituuu ! Hehehehe.. Wife aku tak senang duduk.. asyik g amik makanan jer.. Hahaha.. Ok la kan ? Memang tu tujuan datang sini..

Berapa harga ? Camana nak tempah ? Terus je ke Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur atau..

Tel : 03 4042 5555

E Resv : resv@seripacific.com

Web : www.seripacifichotel.com

FB : www.facebook.com/seripacificofficial

image

 

Kenyang ? Malas nak balik rumah ? Hahahaha .. Aku syorkan korang.. Amik pakej di bawah ni dan sangat puashati ! Nanti aku cerita part ni dalam entri lain ..

hotel

Sebelum tu , layan dulu lagu di lounge Seri Pacific.

image

image

Boss besar layan lagu selepas kekenyangan ! Hahahaha..

KUALA LUMPUR dari Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

 

Alhamdulillah.. rezeki aku dapat tengok bandaraya Kuala Lumpur , kebetulan jerebu telah pon menamatkan kontraknya ! Legaaa sangat ! Dapatlah menikmati permandangan begini.. Tak sia sia beli kamera mahal skit .. skit je mahal pon ! Tu pon sebab ada tambahan GST.. Hee..

Jam 4 petang..

image

Jam 730 petang..

image

 

Sebelum hujan membasahi bumi..

image

 

Alhamdulillah.. selepas hujan !

image

 

Subuh..

image

 

Fuh.. tak sangka dapat menikmati permandangan indah ni.. Terlupa terus Jepun ! Hahahaha… Tapi teringin nak menikmati Autumn di Jepun atau Korea.. Huhuh.. Tahun depan , inshaAllah !

Terima kasih Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI