Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 November 2015

Ulangtahun perkahwinan ke 7 !

 

“ Hurm… nak makan malam kat mana eh ? “

Punya la banyak tempat makan , tapi tak tau nak pergi mana ! Walhal selalu je buat food review ! Hurmmm… Aparaaa ! Memalukan jer !

Tanya wife.. dia tak kisah pon.. Asalkan ingat bila tarikhnya , dah memadai.. Dan aku , pening nak makan malam istimewa kat mana.. Dan kesudahannya.. Gi lepak kat Secret Recipe jer … Tak pe , asalkan bersama anak anak .. kan ?

Wife makan .. bersama anak anak dan aku memilih..

image

Seafood curry laksa !

image

Dan..

image

Terlalu kenyang ! Balik… terpaksa lompat bintang di rumah untuk membakar lemak lemak ! Huhuhuh..

Simple jer sambutan sebab minggu depan dah harijadi aku ! Nak kena sambut lagi.. pastu dia punya lak harijadi ! Hahahaha.. Jenuh la semua nak special kan ? Asalkan ingat, dah la kan ! Haaa…

Alhamdulillah.. semoga Allah panjangkan jodoh kami berdua dan murahkan rezeki kami.. nak no 3 , 4 dan 5 ! Lalalaaa..

Tertekan tengok semut api !

 

Semalam , balik rumah.. tengok atas lantai… banyak semut api ! Bapak bapak laa besarnya ! Grrr… Apa lagi , dengan pantas aku buat operasi pembersihan.. Tapi .. mereka kembali lagi !

Pagi ni , tiba-tiba aku dapat call dari jiran aku. Dia kata nak hantar racun serangga.. katanya wife aku order ! Hurmm.. Aku ok kan jer .. hehehe..

Dan tak lama kemudian , sampai ke tangan aku racun serangga tu..

image

Hehehehe.. Siap kau wahai semut semut api dan lipas ! Lipas tak membimbangkan tapi semut ni haaa.. banyak nauuu ! Tak pe , tak pee… Mari kita cuba !!

Aku pun mula sembur.. Perghh ! Bau dia .. Mencemkam jiwa betul ! Tapi tak la busuk sangat pon.. Ok ok je la.. Ada macam bau daun sekentut ye gak.. hehe.. Macam bau awek cun kentut pon ye gak.. Haaa !

Bahan bahannya terdiri dari..

image

image

Dan bagus untuk kaki pancing juga ? Waaaaa….

Ok.. aku dah sembur ! Apakah hasilnya ??? Hurm.. aku kembali jenguk ke tempat yang aku sembur yakni di luar rumah.. tempat parking kereta..

Hurmm.. Aku berpuashati ! Nak kena beli stok satu lagi ni ! Simpan.. takut kehabisan stok nanti !

Bagi yang nak order , sila whatsapp atau call Kak Jue di 0193912693.

Obama dan hujan !

 

Bila hujan membasahi bumi  Kuala Lumpur , inilah yang terjadi. Namun aku bersyukur.. hujan jer ! Baik hujan dari jerebu ! Banjir berlaku bukan salah hujan tetapi salah manusia yang tak reti buat kerja dengan betul serta sikap manusia yang suka membuang sampah merata rata !

image

Tapi bila Obama datang dan menghasilkan kesesakkan luar biasa , ini .. hurmmm

image

Ramai ‘bising’ !! Berjam jam jalan tutup semata mata nak kasi Ketua Polis Dunia (kononnya) ni lalu ! Adehhh.. Risau ? Hurmmm…. Entahlahh.. Yang pasti , jutaan sumpahan telah dilemparkan.. Nasib laa..

Dan aku.. memang malas nak masuk town ! Bosannnnn… Ke Putrajaya pon asik kena ‘halau’ ketepi.Nak kasi ‘pemimpin pemimpin negara kita lalu dengan cemerlangnya !

Huhhh…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI