Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 31 Januari 2016

Bila si Qhaliff tak nak gunting rambut !

Arghhh.. Stress aku bila tengok rambut Qhaliff.. Dah mula bergumpal gumpal terutama tang belakang tu..Ada yang cadangkan guna mesin jer.. Yang guna bateri rechargeable. Bunyi pon tak bising. Dia pon tak takut nanti.. Cadang kawan tu laa..


Dan aku pon mencarinya.. Jumpa di Alamanda. Harga ? Hurmmm.... RM200++ ! Beli je la demi anak.. Aku pun leh pakai gak nanti. Kot nak trim janggut atau misai.. hehehe.. Tak larat aku nak trim guna gunting. Abis luka dagu n bibir aku yang comel itu.. Heeee...


Berjayakah aku gunting rambut Qhaliff menggunakan mesin ini ? Yer, berjaya ! Tapi aku tetap berperang dengan dia ! Dia punya meraung serupa kena dera !  Dan ini menghadirkan amarah pada diri aku hingga hilang kawalan ! Haihhhhh... Geram sangat tul aku ngan. Pontong kuku tak nak.. Cuci telinga tak nak.. Ultraman dia nak ! Huhhhh...

Last last.. aku trim janggut aku ! Lagi bestt ! Huhhhh.. dan trim bulu hidung ! Berbaloi gak beli weh.. Ada 5 fungi dan 5 mata ! Haaaa... Boleh guna bertahun tahun lamanya !! Laalaalaaa... 

Esok nak cuba lagi mesin rambut Qhaliff ! Tak larat aku dengar orang panggil dia 'kakak' .. Walhal hero... Huhhh...

Kusyen kereta anda kotor ? Jangan risau ! Telefon je bro Megat !

Hahaha.. Tajuk , dasat giler ! Hahahaha .. Tapi serius wehhhh ... Aku memang stress giler tengok kusyen kereta aku. Baru je usia 3 tahun tapi dah macam 10 tahun guna ! Huhuhu.. Bila tepuk kusyen tu , perghhh.. dia punya debu yang berterbangan... macam debunga wangi wooo ! Tapi tak la wangi.. Huhuh.. Sakit je hati tengok ! 

Tiba-tiba kawan baik aku masa sekolah bagi 'private message'.. Waahhh ! Terus aku setuju tanpa banyak cerita. Ni bisnis dia sejak dia antara mereka yang terpaksa berhenti kerja gara gara ekonomi merundum ! Maka dia berniaga kecilan sambil membantu orang.. Katanya , dia boleh je tak buat semua ni tapi dia suka.. Suka tengok kereta orang bersih ! Hahahaha.. Puashati katanya.. 

Aku pon set date.. Dan dia datang terus ke rumah aku. Aku hanya bagi alamat pernuh dan dia berjaya mencarinya ! Hahaahha.. Saja aku nak test tengok camana.. LULUS bab mencari rumah cuma gagal menepati masa yang dijanjikan ! Tapi dia punya alasan yang logik serta kukuhh dan aku menerimanya. Bukan kereta aku sebijik je dia cuci ari tu.. Ada 2 kereta lagi sebelum tu dan lokasinya agak jauh dari rumah aku.. Tarak hal la... Janji datang dan selesaikan kereta aku lak.. huhu 

Dia tengok kereta aku.. menilai dan katanya , boleh siap dalam 3 jam. Aku on jer.. Serah kereta kat dia dan aku buat kerja aku sendiri.. Dia dan anak buahnya , selesaikan kereta aku tu.. heheee...





Operasi pembersihan bermula.. 




Dan selepas 3 jam.. Aku rasa tak sampai pon 3 jam.. Hehehe.. Siap ! Ok.. jom tengok perbezaan sebelum dan selepas ..

Gambar bawah ni .. Sebelum yer adik adik..Giler kotor aihh.. Susu ada.. milo air.. tom yam ada.. lipas pon ada ! Fuh... Rasa macam nak tukar seat leather jer !




Selepas bro Megat membersihkannya.. dan inilah hasilnya ! Hehehehe.. Amacam ? Ok la kan ? Berbanding sebelum tuuu.. Haaa ! Pelbagai jenis tompokan ada sebelum tu.. Selepas dibersihkan ? Haaaa... 




Aku berpuashati la.. Dah takde bau.. Dia cuma cuci kusyen jer.. Kalau nak tambah tang carpet kereta tu , kena la tambah bayaran.. Hehehehe.. 

Berminat ? Hehehehe.. Aku tau... korang berminat kan ? Harga? Tak de la juta juta.. Lepas duit makan minyak dia dan upah anak buah dia.. dah la.. Apa apa pun , deal sendiri dengan : 
Bro Megat :  014 904 8470


Sabtu, 30 Januari 2016

Salahkah aku kalau teman isteri mengandung ke klinik ?

Antara 'tugasan' aku setiap bulan ketika wife mengandung ialah meneman dia ke klinik ! Di klinik , aku akan menunggu dalam kereta atau di luar klinik. Beberapa kali aku pernah terlajak duduk dalam klinik terutamanya bila klinik lengang. Bila ramai orang , baru aku keluar.. 


Kenapa aku teman wife ? Aku nak merasai camana boringnya menunggu di situ ! Boring giler siuttt ! Tu baru aku. Belum lagi wife yang boring sambil usung 'perutnya' ke sana sini. Dengan duduk tak selesa dalam tu.. Fuhhh.. Respek kat ibu ibu mengandung ! 

Aku tak nak bicara soal si suami yang tak leh nak teman sebab kerja. Diorang kalau boleh pon , mesti nak teman. Bukan apa , setiap kali check up.. aku akan dapat ilmu baru. Soalan yang akan ditanya  ( kalau klinik swasta , aku masuk sekali ) memberi aku maklumat mengenai si isteri yang sedang mengandung. Secara tidak langsung , aku tahu bebanan yang sedang ditanggung oleh mereka. Si isteri kalau boleh nak sorok je dari suami. Tak nak suami risau.. 

Semua ni sekejap jer.. tau tau , ianya akan berlalu. Dan akan kedengaranlah suara halus si isteri.. 

" Rindunya nak mengandung.. " 

Hurmm... Melihat anak anak dah membesar , pasti akan terkenang saat mereka kecil. Sebagai suami , apa kenangan yang kita ada ketika si isteri tu mengandung ? Aku masih ingat lagi aku teman wife ke klinik kerajaan sewaktu Qhaliff dalam kandungan. Kemudian dengan pengalaman pertama tu , wife boleh uruskan check up  bulanan sewaktu mengandungkan Zahra. Sesekali aku berkeras nak ikut. Aku nak gak rasa 'boringnya' itu.. Hehehe.. Bukan apa.. nak biar dia driving sengsorang ke klinik tu , nampak kejam pulak aku.. Kesian kat dia.. Aku tau camana rasanya. Sedangkan bila aku boroi ari tu pon terasa mengah.. ni kan pulak mengandung ! Huhhhh...



Takde perempuan yang nak sangat si suami dia ikut. Kalau boleh diaorang nak je suruh suami diorang lepak kat kedai mamak berborak ngan kawan kawan atau layan bola dari ikut diorang duduk menunggu giliran untuk masuk jumpa doktor.. kan ? Tapi bila ada suami ikut tu , mesti bersebab. Antaranya , si isteri loya dan asyik muntah. Terasa macam nak pitam. Atau pelbagai alasan lagi yang logik ! Kalau takan nak bercinta , diorang takkan nak duduk kat klinik tu woiii ! Bau ubat kot ? Haaaa..



Aku teman wife gi klinik.. Aku dapat kekuatan dan keinsafan. Sebab tu aku rela jaga anak aku sendiri walaupun kekadang aku nak je 'bebas' tapi memikirkan betapa wife menjaga kandungan selama 9 bulan tanpa berhenti sesaat pon , aku buang segala hasutan jahat tu ! 

Bila teman isteri tu , dalam diam .. dalami perasaan mereka. Andai kita di tempat mereka , apakah mampu aku buat seperti mana dia buat ? Ahhh.. baru demam skit , dah tersadai dalam bilik ! Sebab tu bila ada suami teman si isteri ke klinik tu , respek la skit ! Apa ingat laki nak gedik sangat ke masuk klinik yang penuh dengan wanita mengandung ? Baik lepak kat kopitiam. Tengok awek cun ! Huhh.. Ke depan asrama nurse ke.. Haaa...

Sehingga kini.. aku masih ada kenangan dari 0 hinggalah anak anak aku berusia 4 dan 2 tahun.. Yer, aku ada kekuatan menjaga mereka disebabkan melihat sendiri kekuatan isteri menjaga kandungannya .. dari hari pertama hingga sekarang ! 

Satu hari nanti.. aku akan merindui semua ini dan bersyukur sangat , diberi peluang melaluinya untuk kali ke tiga.. 


Jumaat, 29 Januari 2016

REVIEW ASUS ZENFON 2 LASER ( ZE601KL )


Aku dengar ramai kawan kawan aku kata ASUS ni bagus ! Dan bila baca komen di page ASUS MALAYSIA , ada juga yang kurang berpuashati ! Maka ini satu yang menarik buat aku ! Biasa la kan... manusia ni ada macam macam perangai.. Takkan mampu puashkan hati semua orang..


Camana pulak dengan aku ? Yang kat tangan aku tu ialah ASUS ZENFONE 2 LASER ( ZE601KL). ASUS ZENFONE 2 LASER ni ada banyak series. 




Tak sabar aku nak bukak.. Dan bila bukak je kotak , aku terpegun dengan warnya ! Tahu kan yang aku ni giler warna merah ? Huhuhuh.. Merah bawa erti berani pada aku ! Dan memberi aku  inspirasi untuk berjaya dalam dunia maya ni.. huhu.. 

Cantik warna merahnya.. Berat ke ? Hurmm... Dengan berat cuma 190g serta dengan paparan skrin 6" yang menggunakan teknologi Gorilla Glass 4 pastinya telefon pintar ini mampu memikat ramai peminat terutama mereka yang ingin membeli telefon pintar dalam lingkangan harga RM1K ++. 



Pada awalnya , aku merasakan pasti akan sukar untuk memegang telefon pintar bersaiz begini. Maklumlah , aku pernah ada telefon size gini tapi nak pegang tak beberapa sedap ! Berbeza dengan yang ini.. Terasa lebih selesa dan stabil. Tebal cuma 3.9mm jer ! Tak berat , tak tebal tapi besar ! Cukup terbaik buat mereka yang ingin kepuasan bila menonton movie dan layan game serta melayari internet.





Ok... Ciri ini antara yang penting bila nak beli telefon pintar. Aku dah merasainya dan sangat sangat memerlukan ! Aku tak perlu usung dua telefon pintar dah ! Hehehe.. Dual Sim ! Sangat penting yer..terutama bagi mereka yang nak online 24 jam tanpa gangguan. Maksud aku ialah , jika sim 1 tiada signal di lokasi A maka sim 2 berkemungkinan mampu membantu dan ini pernah berlaku pada aku ! Huhuh.. sebab tu aku perlukan dual sim ! Tak nak usung dua telefon pintar. Aku tak mampu nak layan dua handphone dan paling penting , elak dari tertinggal di mana mana sebab banyak sangat gadget nak kena usung ! 



Ok..  camana pulak dengan CPUnya ? Dengan menggunakan Qualcomm Snapdragon 616 MSM8939 , aku tidak merasakan yang aku akan alami masalah hang ! Tak kira la samada waktu layan whatsapp atau bermain game ! Kalau tak on data sekali pun , whatsapp tidak mengalami masalah seperti yang pernah aku alami satu ketika dulu.. Waktu tu aku di Jepun , tiada signal.. Bila ada wifi , whatsapp aku terus hang dan terpaksa uninstall ! Segala maklumat aku ketika tu , abis hilang ! Uhukkk.. naya kat aku ! Sebab tu aku nak guna telefon pintar yang tiada masalah gini ! 



Kamera camana pulak ? Kamera belakang berkuasa 13MP dengan Apeture f 2.0 manakala depan pulak 5.0 MP dan f 2.0. Menariknya ialah kamera Asus ZenFone 2 Laser ni mempuyai Laser Auto Focus yang membuatkan imej difokuskan dengan begitu pantas sekali ! 


Ada yang kata kamera Asus tak cun tapi ini dinafikan oleh rakan rakan aku yang kerjanya menangkap gambar ( Photographer ). Kata mereka , guna manual pasti akan menghasilkan kualiti yang cukup gempak sekali ! 

Dan aku bersetuju dengan mereka.. hehehe ..


Ok.. Selain tu , sound sistem best ! Speaker dia memang marvelous Buat pengetahuan korang , Asus Zenfone 2 Laser ni punya dual speaker yang mana membuatkan hasil bunyian bertambah lebih kuat tapi sedap ! Tak pecah yer.. Bila main game atau layan movie memang sangat memuaskan sangat hati ! 




Buat mereka yang ada anak kecil .. atau mereka yang kerap menggunakan telefon pintar , Asus ZenFone 2 Laser ni dilengkapi dengan Blue Light Filter ! Ini sangat penting buat mereka yang mengetahui akan bahaya Blue Light pada mata mereka. 



Tahukah anda , terlalu kerap melihat gadget ni akan mampu membuatkan mata korang rosak ! BIla rosak , hilanglah kenikmatan dunia ! Haaaaa ...Jangan main main ! 

Terlalu banyak yang aku ceritakan tapi aku rasa aku amik part penting je la.. Bateri pon tahan lama ! Aplikasi banyak dan bermanfaat. Kesimpulannya , bagi aku Asus ZenFone 2 Laser ni berbaloi sama sekali untuk dimiliki ! Confirm puashati !! 

Apa pun.. korang try dulu.. baru buat keputusan. Cuma bagi aku , baru aku tau kenapa Asus tetap punya pengikut setia ! 

Untuk melihat spesifikasi Asus Zenfone 2 Laser yang lain , boleh klik di SINI

Cabaran 3 bulan pertama ..

First Trimester kata orang.. Minggu pertama hingga ke minggu ke 13.. Wife aku baru mengandung minggu ke 6.. Dalam first trimester ni memang mencabar sungguh laaa ! Buat mereka yang bergelar suami yang bakal menimang cahaya mata pertama , banyakkan bersabar yer ! Korang kena amik alih kerja kerja si isteri sehinggalah anak berusia 2 tahun ! Haaa... Pastu baru leh lega skit.. Skit je laaa.. hehehee...



Wife seperti sebelum sebelum ni .. kerap muntah tapi katanya tak seperti mengandungkan Qhaliff dulu. Tapi badan lebih cepat letih dan mudah semput.. Jadi , dia memang tak dapat buat apa apa termasuklah memasak. Huhuhu.. Dia buat kerja ringkas je .. Selebihnya , aku amik alih.. 

Fuhh... Seperti sekarang.. Jam 2.30 pagi... aku kena siapkan satu advertorial serta entri ini sambil membasuh baju.. Hehehe.. guna mesin je pon tapi kena tunggu hingga siap untuk tukar baju lain lak ! Adehh.. Dan lepas subuh esok , kena jemur sebelum aku ke Cheras dan seterusnya gi 'kerja' !

Bila tersebarnya gambar gambar gini di media sosial.. aku mampu senyum jer.. Kenapa ? Bila sampai masa , ianya akan jadi tanggungjawab ! Suka atau tidak.. kena buat ! Ianya perlu atau .. hurm.. sampai hati nak tengok wife kita yang dok mengandung buat semua ni ? Adehhh .. 


Kalau dapat isteri yang tak banyak karenah semasa mengandung.. bersyukurlah ! Hehehe.. Tapi aku percaya , takkan ada isteri banyak karenah punya.. segalanya di luar kawalan mereka.. Bersabarlah yer cik abangg.. heehe...

Khamis, 28 Januari 2016

Bila Samsung Tab 2 aku jatuh tangga..

Terkedu..


Ceritanya bermula begini :

Aku  tidur semalam , jam hampir 4 pagi. Waktu tu aku settlekan kerja kerja blogging dan media sosial aku. Ni punca rezeki aku sekeluarga. Qhaliff setia menemani aku. Walaupun aku suruh dia masuk tidur , dia tetap nak tunggu aku.. Huhuh.. 

Lepas subuh , aku tidur balik. Masih terasa penat sebab hari sebelum tu , aku sibuk ke sana sini disertai dengan gi gym.. workout. Jadi , memang terasa penat sangat badan.. Ikut hati , nak bangun dan settlekan kerja kerja aku tapi nak bukak mata pon tak leh dah.. Wife g kerja , aku pon tak sedar ! Biasanya aku akan temankan dia dulu hingga dia keluar rumah..

Tengah dok sedap tidur.. tetiba aku dikejutkan oleh seseorang. Rupanya Zahra ! Adoi..Baru aku teringat , wife gi kerja. Aku tengok pintu tandas dan pintu bilik tertutup. Nasib baik.. Hurm.. Selepas aku terjaga , Qhaliff pon terjaga.. Aku tengok jam.. Baru jam 10 pagi ! Hurmm.. Confirm dua dua mengantuk lagi tu.. 

Zahra ajak turun bawah.. Qhaliff pon. Sampai bawah , Zahra ajak godek peti ais. Qhaliff mintak air milo kotak. Aku bagi la seorang sekotak. Qhaliff nak dua ! Bila si adik nampak abang pegang dua , dia pon nak gak pegang dua ! Adoi..

Dan bermulalah episod pening kepala ! Untuk legakan sakit pala.. aku bawak dua dua masuk bilik air ! Main air dalam besen besar ! Muat dua dua dalam tu haaa.. Selamat la dalam 15-20 minit.. Bila dalam bilik air lak.. Zahra suka keluar masuk besen tu ! Adoiii.. Licin laaa.. Si Zahra ni memang mencabar skit ! Hati kering ! Nak tak nak.. aku suruh dua dua siap ! Aku siram air dan bawak keluar dari bilik air.. 

Pakaikan baju dan suap makan.  Nak kasi makan , bukan mudah.. Sorang lari sana.. sorang lari sini.. Tengok tv la.. tgk tab laa .. Haishhh.. Dan telefon aku bizii dengan job yang mula masuk.. Walaupun seronok projek banyak tapi terus terang , bukan mudah nak uruskan ! Whatsap sana sini tapi aku tak dapat bagi tumpuan ! Otak aku macam perlu dibahagi 4 ! Huhuhuh... 

Selesai makan.. Qhaliff berak lak.. Zahra pon sibuk nak ikut masuk bilik air ! Nak mandi lagi. Telefon berdering pada masa sama ! Mana satu nak kena uruskan ni ? Hurmmm.. Kena pasang setiausaha la kalau gini.. 

Selesai semua.. Aku buat susu lak. Bawak semua naik atas.. Zahra di tangan kiri aku. Tangan kanan aku dengan botol susu dan handphone. Qhaliff bagi tab dia kat aku . Aku pegang tak betul dan terlepas dari tangan aku !! Maka bersobeklaaahhh ! Gerammmm giler akuu ! Tapi cepat cepat aku pujuk hati..

" Biarlah tab yang jatuh dari Qhaliff yang terjatuh ! Lagi nayaaa !! " .

Dah la sebelum tu , Zahra campak Asus Zenfone 2 Laser aku tuu. Dia ni bukan kaki gadget ! Suka suka dia je campak barang .. ARghhhhhh.. Ku sabarkan diri ! Tak pee.. Aku guna kuasa veto aku yang terakhir ! Dan biasanya memang menjadi la..



Dua dua tidur ! Baru legaaa.. Baru boleh buat kerja kerja blog aku ! Hurmm.. Ni baru dua ! Nanti bulan 9 masuk sorang lagi... haa.. camana tu ?? 

Ingat senang ke nak jaga anak sambil buat kerja ? Sila respek ibu ibu yang meniaga sambil jaga anak tu yer !

Hilang 4 kg dalam masa 2 minggu ?

Wowww ! Tak ku sangka sebenarnya tapi memang dapat rasakan.. seluar semua dah longgar.. Auwww... Rahsianya ? Hehehee.. Macam aku pernah cerita kat korang dua minggu sebelum ni laa.. Kalau korang pembaca tegar blog aku , korang paham yang mana satu.. Ha ?? Yang mana ? Huhhh... nampak sangat datang baca bila tajuk best jer ! Hurmm.. tak pe , tak peee...  Baca tajuk Bagaimana aku berjaya turun ke size M ... 


Selain dari air lemon aku tu serta air detox , aku mula kembali bersenam.. Awal pagi , aku buat di rumah.. Manakala di malam hari , aku gi ke gym berhampiran dengan rumah aku.. hehehe... 




Tapi macam aku kata laa.. Si Qhaliff ni rajin mengekor aku ke mana saja ! Hingga ke gym !! Adehh.. nak workout gile gile kat gym payah.. sebab dia dok ikut aku je.. risau terkena besi lak nanti.. Maka aku main ringan ringan je kat gym.. 

Manakala di rumah.. aku main lebih pada bakar lemak ! Haaa... lebih pada nak kasi peluh keluar ! Bila peluh keluar.. bermakna , kalori terbakar ! Haaa... Nak kasi gitu bukan mudah ! Bukan main belasah jer.. Kena ada 'sifu' laaa ! 

Sapa sifu aku ? Heheheh.. Apa lagi kalau bukan aplikasi CustomFit by Fitness First  ! Senang sangat berlatih guna aplikasi ni.. Ikut jer.. Tak reti , dia ada video tunjuk ajar.. Feel dan layan jer ! InshaAllah.. tengok peluh keluar pastu.. Huhuhuh..






Dan tadi.. aku timbang berat aku.. Dah turun ke 96kg ! Sebelum aku buat semua ni, berat aku lebih 100kg ! Namun gitu aku tak la nampak gemuk pon.. Cuma ada la cam Dinosour jer.. Buruk aihhh.. Dan sekarang , aku rasa ringan sangat badan. Huhuhu.. Baru syiokkkk !

Oh ya.. Makan mau jaga yer ! Jangan merokok dan yang penting ,rehat mesti cukup.. Hehehe.. Paham ? Tak paham.. Sila ke Fitness First.. dapatkan sifu dan enjoylah kehidupan ini..

Rabu, 27 Januari 2016

6 minggu dah kandungan !


Alhamdulillah.. Wife kata masa scan tu , dia nampak la 'denyutan'.. Aku tak masuk sebab kena tunggu dalam kereta. Parking enggak ada dong ! Penuh  aihhh kat Presint Diplomatik tuu.. Tapi tak kisah la.. Janji semua ok ! Kan ? 

Ada tanya aku.. nak anak lelaki atau perempuan ? Aku tak kisah.. Aku tanya Qhaliff , dia nak boy ! Nak ada geng la tuuu.. Huhuhhu.. Masak laa daddy kalau nak boy.. TOYS !!! Huhhhh..  Pengsan daddy pasni.. 

Zahra .. dia dah tak mengada dah.. makin ok ! Agaknya dah boleh terima hakikat kot ? InshaAllah.. Moga jadi kakak yang terbaik dan terbilang .. Jangan amik duit derma dari negara arab lak yer ! Haaa... 

Dan menariknya.. Tarikh jangkaan bersalin , sama dengan adik aku ! Dia pon mengandung gak.. Huhuhu.. Mak aku dapat cucu serentak bulan 9 nanti.. InshaAllah..

Selasa, 26 Januari 2016

Mudahnya bersenam dengan CustomFit by Fitness First !


Barang gym ada dah kat rumah tapi... hurmm.. Takde mood ! Kalau ada mood sekali pun , dah tak tau nak mula mana satu ! Kalau dah mula pon confirm berterabur ! Kalau kat gym dulu , ada geng.. Boleh la gak berbincang. Kalau kat rumah ? Layan sorang sorang jer.. memang cepat hilang mood ! 


Penyelesaiannya ? Hehehe... Baru baru ni , aku ke Fitness First di The Curve. Di sana , ada pelancaran satu rancangan realiti tv dan juga aplikasi bersenam ! Wowww !  Tak sabar aku nak download dah mencubanya .. 

Dan , bila aplikasi tu dah ada di Google Store ( iOs pon ada ) , aku pun terus downloadnya.. Dan terus mencuba.. 


Sukar ? Tak langsung ! Sangat mudah bila ada CustomFit by Fitness First ni..Sangat user friendly. Bagi mereka yang belum bersedia nak bersenam ke gym , rasanya dgn menggunakan CustomFit by Fitness First ni sangat membantu ! Kalau nak ke gym pon , tak nak guna jurulatih . pon boleh ikut je arahan yang diberikan. Sangat mudah sama sekali ! 

Apakah kelebihan aplikasi CustomFit by Fitness First ni ? Pada awalnya , aku nampak cam biasa jer tetapi selepas aku menerokainya , aku rasa aplikasi sangatlah menarik  dan mudah untuk menurut arahannya..  

Malah kita boleh pilih bentuk senaman dan jangka masa yang kita nak ! Kalau tak tau nak guna alatan , ada video penerangan juga.. Hurmm.. mudah kan ?









Selain dari tu , aplikasi CustomFit by Fitness First ni ada juga memberitahu lokasi lokasi Fitness First yang berhampiran dengan anda serta infomasi yang diperlukan.  Andai kata aku di Cheras ,  maka aku perlu pergi ke Cheras LeisureMall jer.. Kalau tak tau camana nak g , ada peta di berikan ! 



Selain dari tu , ada planner yang mana korang leh save jenis workout korang  dan bagi mereka yang menjadi ahli di Fitness First , korang akan dapat notifikasi atau reminder sehari sebelum hari korang g bersenam ! Takde la nanti terpinga pinga di gym.. Sekurangnya dah dapat pemberitahuan... dah diberitahu laa... kan kan ? 

Ok... yang ni aku ramai suka.. Korang leh track workout korang.. jumlah kalori yang dibakar andai mengikut senaman terpilih dan kongsikan dengan rakan korang ! Haaaa.. Leh la tunjuk kat kengkawan yang korang baru je bakar berapa banyak kalori ! Buktikan yang korang tak malas ! Hahahaha .. kan  ?

Camana nak muat turun ( download ) ? Sila ikut je arahan di bawah.. hehee. Senang sangatt ! 

Untuk download ( Android ) : CustomFit by Fitness First
                         ( iTunes ) : CustomFit by Fitness First

SELAMAT BERSENAM ! 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI