Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 10 Januari 2016

Bila usia mencecah 40 tahun !

Arghhh.. serius ! Terasa tak fit. Aku ada dah macam macam peralatan bersenam namun masih belum dapat curik masa untuk melakukan dengan penuh berdisiplin ! Kenapa ? Apakah tiada masa itu satu alasan kukuh untuk aku ucapkan pada korang ? Hurmmm.. 

Secara jujurnya.. aku berazam nak mulakan balik aktiviti lama aku.. aktiviti aku ketika awal awal kawin dulu ! Ketika tu , aku berjaya curik masa untuk ke gym tapi waktu tu , aku cuma berdua dengan wife.. Sekarang dah berempat .. hehehe... agak sukar wooo ! 

Maka aku mulakan dengan pemakanan dulu.. Sebelah malam , aku plan cuma nak makan yang sepatutnya... heee.. Apakah aku berjaya lakukan ???? 


Dan dengan adanya aplikasi terbaru dari Fitness First ni , apakah aku berjaya kembali mendisiplikan diri ??? 


Serius.. bila tak fit .. nak bercakap pun terasa mengah ! Memalukan jer wooo.. terutama bila bercakap dengan client mengenai blog ! Hurmmmm.. Duduk pon , terasa mengah.. Kelihatan perut terkeluar.. adeh.. segan ai ! 

Maka... azam aku tahun ni ialah.. bakar lemak seberapa yang boleh dan kembalikan tenaga muda aku ! Wowww.. hahahaha .. Bila  tenaga kembali muda , rupa pun kacak ! Kan kan... 

1 komen :

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Bila umur meningkat gitu lah kita..mmg nak kena bersenam dan jaga pemakanan..good luck ben..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI