Panas ! Panas ! Nak aircond !


Arghhhh.. seminggu dah rosak ! Eh , takde gas !! Aduhhh... Letih la gini .. Dah call mamat yang repair aircond aku ari tu Katanya ada warranty lagi... sebaiknya gi report ke Sen Heng dulu baru dia datang check ! Rugi laaa kan ? 



Tapi serius laaa... minggu ni cuaca memang panas semacam ! Aku pon tak sangka dalam rumah boleh berpeluh peluh walaupun dah pakai dua kipas ! Nak tak nak , aku kena kena naik ke bilik yang ada aircond untuk sejukkan badan aku serta anak anak.. Huhuhuh..


Dua dua ni aku beli kat Sen Heng. Ada warranty sehingga 5 tahun rasanya.. Heheheh.. Panasonic. Tapi orang kata Panasonic tak bagus.. Cepat bermasalah ! Yeke ? Dah guna dah.. Memang yang pertama tu , dah direpair dan servis ari tu.. Dan skang jadi lagi.. Hurmm.. 

Nak beli yang baru.. Rasa rasa aircond apa yang ok eh ??? Hurmm..

8 ulasan:

  1. Alhamdulillah..betul...sekarang cuaca agak berbahang...wakau pun hujan...

    BalasPadam
  2. memang panas, tapi x mampu lagi beli aircond, bogelkan je anak2. hehe.. si baby tu plak paaki kan baju jaring2, terpaksa lah nak ooi.. brg mahal skng..

    BalasPadam
  3. Saya pakai york sekarang ditukar nama daikin... So far saya pakai ok

    BalasPadam
  4. untuk aircond york, daikin paling bagus. tapi belasah je la

    BalasPadam
  5. accson.....saya guna dah dekat 2 tahun...hihihihi..just nak kata ok lah..tapi macam ada lagi baik kot

    BalasPadam
  6. tahnia dah pasang ekond ya Ben..alhamdulillah

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009