Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 6 Januari 2016

Panas ! Panas ! Nak aircond !


Arghhhh.. seminggu dah rosak ! Eh , takde gas !! Aduhhh... Letih la gini .. Dah call mamat yang repair aircond aku ari tu Katanya ada warranty lagi... sebaiknya gi report ke Sen Heng dulu baru dia datang check ! Rugi laaa kan ? 



Tapi serius laaa... minggu ni cuaca memang panas semacam ! Aku pon tak sangka dalam rumah boleh berpeluh peluh walaupun dah pakai dua kipas ! Nak tak nak , aku kena kena naik ke bilik yang ada aircond untuk sejukkan badan aku serta anak anak.. Huhuhuh..


Dua dua ni aku beli kat Sen Heng. Ada warranty sehingga 5 tahun rasanya.. Heheheh.. Panasonic. Tapi orang kata Panasonic tak bagus.. Cepat bermasalah ! Yeke ? Dah guna dah.. Memang yang pertama tu , dah direpair dan servis ari tu.. Dan skang jadi lagi.. Hurmm.. 

Nak beli yang baru.. Rasa rasa aircond apa yang ok eh ??? Hurmm..

8 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..betul...sekarang cuaca agak berbahang...wakau pun hujan...

Nor Afidah Bte Che Azmi berkata... [Reply to comment]

york la

Chubby Hanna berkata... [Reply to comment]

memang panas, tapi x mampu lagi beli aircond, bogelkan je anak2. hehe.. si baby tu plak paaki kan baju jaring2, terpaksa lah nak ooi.. brg mahal skng..

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Saya pakai york sekarang ditukar nama daikin... So far saya pakai ok

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

untuk aircond york, daikin paling bagus. tapi belasah je la

Keladi Ubi berkata... [Reply to comment]

accson.....saya guna dah dekat 2 tahun...hihihihi..just nak kata ok lah..tapi macam ada lagi baik kot

anis abdullah berkata... [Reply to comment]

Mitsubishi.

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

tahnia dah pasang ekond ya Ben..alhamdulillah

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI