Teringin 'Nasi Kukus My Mama ' Gambang !

Ok.. hari ni ada misi di Pekan , Pahang. Sebelum ke sana , aku sekeluarga bermalam di Gambang. Amik homestay di depan Gambang Resorts dan aku teringin nak makan di area Gambang ni.. Hehehee.. Ada kawan di Facebook syorkan aku mencuba Nasi Kukus My Mama. Katanya ada di depan Universiti Malaysia Pahang , Gambang. Dan aku nampak ketika melalui sebentara tadi. Terus terliur aku dibuatnya.. huhuhuh...


Lepas check in.. hehehe.. Aku sekeluarga serta adik beradik wife , menuju ke sini.. Hehehehe.. Sini tu merujuk ke Nasi Kukus My Mama. Heee.. Terbayang ayam rempah ! Ni semua gara gara makan ayam rempah Ummiza Cafe ari tu.. tak puas ! Hahahaha .. 

Apakah sedap ??? Sesedap nasi kukus di Presint Diplomatik itu ?? Hurmm... Harapnya berbaloi laaa !









Fuhhh.. Daging hitam sedap ! Ayam rempah sedap ! Kena makan dua bungkus baru puashati ! Hahahaha.. Sayangnya.. airnya gagal sama sekali ! Kira boleh minum je la.. Nak kata sedap , tak de la .. Mungkin sebab aku gi dah lewat kot?  Airnya cair tapi terlalu manis. Perlu perbaiki di situ.. Lain lain , tip top !  Tiada masalah.. 

Apakah aku akan ke sini lagi ? Tentulaahhhh .. sedap wooo !

9 ulasan:

  1. Menarik nie,ayam berempah feveret kami sekeluarga..boleh cuba nanti bila ke sini..

    BalasPadam
  2. Adik ipar PC kata memang sedap la abang ben..hihi..

    BalasPadam
  3. asalam Ben.Huuuu!! hebat ya..alamak kalau ada kat sana memang pasti Etuza ke sana..hebat tu...namapk terliur ...hehehhe

    BalasPadam
  4. Nampak sangat menyelerakan. Kena try nie ^-^

    BalasPadam
  5. my favaourite..dh lama tak makan..hhuhuh

    BalasPadam
  6. nampak kuah pun dah sedap... nasi kukus kalau kuah sedap, sedap la kan...

    BalasPadam
  7. nampak kuah pun dah sedap... nasi kukus kalau kuah sedap, sedap la kan...

    BalasPadam
  8. pernah lalu je le...kalau tahu pasti cuba

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009