Zahra ! Jangan menangis yer !!

Risau ! Serius aku risau... Akhirnya bawak jugak Zahra ke klinik untuk cucuk MMR setelah lewat beberapa bulan. Macam macam hal timbul setiap kali nak bawak dia.. Demam la.. Cirit birit laaa.. Dan , akhirnya dia sihat sejahtera.. 

Masa di klinik , Zahra ditimbang dan diukur ketinggian. Berat , 10.5kg dan tinggi 79cm. Berat ideal katanya.. Alhamdulillah.. Nurse tu sangat peramah. Tak banyak tanya kenapa dan mengapa lewat cucuk.. Dia buat je ujian pada Zahra.. Dan selesai ! Zahra macam tau je dah selesai dan terus ucap .. 

" Byeeeee... "

Gelak nurse tu.. " Haa.. kang acik cucuk , jangan nangis yer .. " 

Aku lak gelak sambil cium dahi Zahra.. Nurse tu suruh masuk bilk satu lagi.. Aku bersama wife serta Qhaliff , ke sana.. 

Tiba masanya..


Aku pulak yang gerun tengok jarum tu ! Hahahaha.. Nurse ajar aku camana nak pegang Zahra agar dia tak meronta. Dan , Zahra sedikit pun tak meronta. Siap tengok lagi ! Hahahaha.. Tau tau , dah selesai.. Tak nangis pon ! Respek nurse kat dia.. Mak dia pon terkejut. Ingatkan nangis.. 

Selesai cucuk.. Terus gi makan kat Ayer@8 .. Sampai umah , dia lena sampai ke senja.. Saja kasi dia tidur... Nyenyak ! 

Harap Zahra ok.. huhu .. 

17 ulasan:

  1. aloloooo.....serius nyer muke anak buah kite ni....sporting sungguh nooo zahra cakap babai kat kakak nurse..hihiii...

    BalasPadam
  2. Good girl Zahra..semoga membesar dengan sihat dan cemerlang dunia dan akhirat..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah...bagus-bagus....mudah dan pantas..

    BalasPadam
  4. beratnya zara 20.5kg saya dulu darjah 1 baru 19kg huhuhuhu biar btul abang ben hahahahha

    BalasPadam
  5. Gambar last tu dramatik.. I like! Zahra kan gud gurl mana bole nangis...

    BalasPadam
  6. macam papa pulak yang neves tu, umur brp zara ni?

    BalasPadam
  7. Pandai zahra, besar dah tak nangis...kuat ni zahra...

    BalasPadam
  8. bagus Zahra ! Inject kat gov ke? private xde dos ni kan?

    BalasPadam
  9. Alah alah.. Good girl sangat zahra. =)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI