Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 12 Januari 2016

Zahra ! Jangan menangis yer !!

Risau ! Serius aku risau... Akhirnya bawak jugak Zahra ke klinik untuk cucuk MMR setelah lewat beberapa bulan. Macam macam hal timbul setiap kali nak bawak dia.. Demam la.. Cirit birit laaa.. Dan , akhirnya dia sihat sejahtera.. 

Masa di klinik , Zahra ditimbang dan diukur ketinggian. Berat , 10.5kg dan tinggi 79cm. Berat ideal katanya.. Alhamdulillah.. Nurse tu sangat peramah. Tak banyak tanya kenapa dan mengapa lewat cucuk.. Dia buat je ujian pada Zahra.. Dan selesai ! Zahra macam tau je dah selesai dan terus ucap .. 

" Byeeeee... "

Gelak nurse tu.. " Haa.. kang acik cucuk , jangan nangis yer .. " 

Aku lak gelak sambil cium dahi Zahra.. Nurse tu suruh masuk bilk satu lagi.. Aku bersama wife serta Qhaliff , ke sana.. 

Tiba masanya..


Aku pulak yang gerun tengok jarum tu ! Hahahaha.. Nurse ajar aku camana nak pegang Zahra agar dia tak meronta. Dan , Zahra sedikit pun tak meronta. Siap tengok lagi ! Hahahaha.. Tau tau , dah selesai.. Tak nangis pon ! Respek nurse kat dia.. Mak dia pon terkejut. Ingatkan nangis.. 

Selesai cucuk.. Terus gi makan kat Ayer@8 .. Sampai umah , dia lena sampai ke senja.. Saja kasi dia tidur... Nyenyak ! 

Harap Zahra ok.. huhu .. 

17 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Zahra rilek je, good girl!

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

aloloooo.....serius nyer muke anak buah kite ni....sporting sungguh nooo zahra cakap babai kat kakak nurse..hihiii...

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Good girl Zahra..semoga membesar dengan sihat dan cemerlang dunia dan akhirat..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

inshaallah ok

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Harap x demam. inshaa Allah

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah...bagus-bagus....mudah dan pantas..

Wanie Warniee berkata... [Reply to comment]

beratnya zara 20.5kg saya dulu darjah 1 baru 19kg huhuhuhu biar btul abang ben hahahahha

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Wanie Warniee10.5kg.. Terlebih.. Dah edit.. Tqqqq

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Zahra dah besar daddy

Mummy Julia berkata... [Reply to comment]

Gambar last tu dramatik.. I like! Zahra kan gud gurl mana bole nangis...

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

macam papa pulak yang neves tu, umur brp zara ni?

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Senang kerja nurse.. ;)

Pokok Manggis Depan Rumah berkata... [Reply to comment]

Bagus Zahra. Kena cucuk tak nangis.

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Pandai zahra, besar dah tak nangis...kuat ni zahra...

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

bagus Zahra ! Inject kat gov ke? private xde dos ni kan?

♥ aiNa yaZiD ♥ berkata... [Reply to comment]

Alah alah.. Good girl sangat zahra. =)

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

Yeah!! Zahra hebat!! Hehehhe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI