Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 Februari 2016

Antara Timberland dan Adidas !


Sejak aku kecil lagi , aku dok dengar kengkawan kata kasut Timberland ni 'gempak' ! Harga dia pon memang bapak gempak la !Tak mampu aku nak beli masa tu. Nak simpan angan-angan pon tak layak! Yang aku mampu beli masa tu, Camel Boot jer. Tu pon dah gempak dahh.. Kengkawan layan Dr.Cardin , Dr. Martens dan tah apa lagi jenama boot yang ada.. Kira masa tu pakai untuk safety la terutama bila dikejar dek anjing liar.. kasi sepak je terus ! Huhuh.. Nasib baik tak pernah berlaku.. 

Cuma... ada sekali tu , aku terpijak paku besar ! Fuhhhh.. dia punya makan kat tapak tuuu.. bersyukur sangat la aku pakai boot ! Kalau tak , memang tembus dahhh kena kaki aku.... Cacat arr akuu.. Sejak tu , memang aku wajib nak ada satu boot. Pakai  ngan jeans pon semat wehh.. nampak cam koboi gituuu.. Sori ehh.. aku bukan hipster ! Heeee...


Ditakdirkan satu hari tu , aku mampu beli laa kasut Timberland. Aku tak gemar yang color oren tuu.. walaupun tu paling popular tapi tak suka color dia..  Aku pilih boot Timberland seperti gambar di atas. Suka sukaaaa .. hehehe.. 

Dan.. dann.. best ke ? Hurmmm... Nak aku jujur ke ? Hehehehe.. Ok , kasut ni tak sesuai dengan kaki aku. Nak kata tak best tu , bukan hak aku la.. Hehehe.. Sebab bagi orang lain best ! Design cun cuma kaki aku di bahagian hujung tu terpaksa mengerekot skit.. Bila aku terbang jauh , aku akan bukak kasut ni.. dan terasa lega sangat sangatttt !! Huhuhuh.... Faham kan yer.. hehehe..

Semalam aku beli Adidas Gore Trex. Harga lebih kurang dengan Timberland yang aku beli di atas tu..Pagi ni , aku try pakai. Orang kata ,kalau nak elak melecet , kena gigit dia dulu.. kan ? Hehehehe... Tapi sekarang ni tak perlu dah.. beli je stokin Nike seperti di dalam gambar bawah ni.. Heheheh.. Ongkosnya sajaaaa.. 



Sejujurnya.. Aku puas hati giler dengan Gore Trex dari Adidas ni. Terasa sayang pulak nak bawak masuk hutan nanti. Nak cari kasut lain je la.. Yang simpan buat gi dating.. hahahaha.. Cun kan ? Haaaa...


1 komen :

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

Lagi suka design adidas daripada timberland..dan saya suka juga dengan kasut drmart..kalau keluar, suka pakai boot tu. hehehehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI