Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 3 Februari 2016

Jus Annona , penawar radang sendi !

Dua minggu berturut aku abiskan malam aku di gym. Ada motif dan tujuan sebenarnya.Bukan suka suka yer.. Hehehehe.. Terpaksa turunkan berat badan kerana dah lebih 100kg ! Bahaya untuk kesihatan.. 

Namun di sebalik keghairahan menurunkan berat badan tu , aku terlupa mengenai siku aku.. Bila terlalu kerap workout , aku akan mengalami keradangan di siku. Bila dah kena , maka aku akan rehat berminggu lamanya dan mula kembali malas bersenam.. Dan mulalah banyak makan ! 



Tapi kali ni aku nekad... Aku nak teruskan bersenam tapi dalam pada masa sama , aku nak amik makanan tambahan untuk mengurangkan keradangan siku aku tu.. Dan aku diperkenalkan seseorang dengan Jus Annona ! Apakah kelebihannya ? Hurmmm.. Dia tak cerita kat aku tapi dia suruh aku masuk laman web AnnonaOfficial dan baca sendiri ! Segalanya termaktub di situ ! Hehehehe..

Apa tu Jus Annona ??? Tak pernah dengar ? Hehehe.. Aku pun baru tahu tapi menurut kawan aku tu , dah lama dah produk ni di pasaran cuma aku je tak pernah tau.. Dan sekarang , aku dah tau .. korang pon dah tau , la kannn ! 

" Jus Annona diformulasikan dari 100% buah Durian Belanda asli dan bahan semulajadi yang lain. Rata rata pengguna Jus Annona tidak mengalami masalah kesan sampingan. Walau bagaimanapun , tindakbalas adalah bergantung pada individu dan daya ketahanan badan masing masing.."

Ok.. dah tau kan ? Tapi setahu aku , durian belanda ni bagus untuk mencegah kanser kan ? Apa kait lak dengan sendi ? Hurmmm.. Kan ??  Bagaimana Jus Annona berfungsi mengurangkan bengkak pada sendiri ??? 

Dan jawapan yang aku jumpa ialah.. 

" Bengkak pada sendi menambahkan lagi rasa sakit. Durian Belanda mengandungi fitokimia semulajadi iaitu Acetogenin yang membantu mengurangkan bengkak pada sendi. Ini satu penemuan baru dalam bidang ubat ubatan penahan sakit atau 'pain killer'. Ia berkesan melegakan kesakitan dan pada masa yang sama ia tiada kesan sampingan. "

Menarik ! Menambahkan minat aku untuk mencubanya ! Hehehehe.. Alhamdulillah , aku diberi peluang untuk mencubanya ! Ketika aku dapat tu , aku tak amik kisah sangat pasal produk ni tapi selepas aku baca mengenai Jus Annona ni di web rasminya , terus aku cari semula produk ni di dapur dan mencuba sesachet !! Haaa.. cerita benar ni woii ! Walaupun aku aku ni pengemar durian belanda tapi tak la aku tau mengenai khasiat yang begini gempak ! 



Dan nampaknya , aku kena abiskan sekotak ( ada 15 sachet) dan sebotol Jus Annona untuk melihat kesannya ! Menariknya , tadi ( sebelum aku mula menaip entri ni ) siku aku memang terasa sakit tapi selepas aku cuba satu sachet , dah kurang rasa sakitnya ! Bukan gebang yer ! Ni aku try sendiri.. dua dua siku aku ! Wowwwww.. boleh tahannnn power Jus Annona ni rupanyaaa ! 

Aku masih  tak percaya ! Hahahahaha ! Tadi punya la sakit ! Hahahaha.. Alhamdulillah.. Ada jugak produk yang sesuai untuk orang tua aku di rumah tu.. Selalu mengadu sakit sendi.. Dah boleh bagi dia cuba yang botol besar tu.. Nak tengok impak dia camana lak.. Huhuhuh.. 

Oh , kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Jus Annona ni , korang leh gi baca sendiri di ANNONA OFFICIAL web.. atau boleh call ANNONA CARELINE ( 016 449 7181 )


15 komen :

syima yusuf berkata... [Reply to comment]

rasa asli buah durian belanda memang terasa kerana ia 100% semula jadi. mudah dimakan dan senang untuk dibawa kemana-mana

Salina Johari berkata... [Reply to comment]

Durian belanda mmg byk khasiat yg tersembunyi...

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Boleh cuba nanti..badan ni pun dah sengal2

Ishak Ismail berkata... [Reply to comment]

Rasa dia mmg rasa durian belanda ke? Kalau rasa durian belanda mmg best la...

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Packaging dia nice la yg botol tu..

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Kalau utk sakit lutut agaknya boleh jugak ke ni?

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Rasa durian belanda yang memang sedap... migrain lisa pon dh berkurang

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

ooo.. ingat jus belanda ni tuk kanser je..rupanya tuk sendi jugak..

irra yyan berkata... [Reply to comment]

Boleh bagi org tua ira cuba jgk ni

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

sedaplah nama annona tu kena dgn produk kesihatan tu, good review ben

Abam Korie berkata... [Reply to comment]

Makin senang nak dptkan khasiat durian belanda...nak dapatkan buah makin susah sekarang ni

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

Ayah pun selalu cakap sakit belakang..boleh la bg dia cuba ni...

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

wah..sedapnya durian belanda!! uhh

Mummy Julia berkata... [Reply to comment]

wahh bagus ni

Admin Reen berkata... [Reply to comment]

Memang berkesan. Hari ni seharian reen kemas rumah.. Alhamdulillah, pinggang x sakit. Kalau sblm ni, lps buat kerja mesti sakit

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI