Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 Februari 2016

Snek Paru Berempah , sedia dimakan bila bila masa !

Akhirnya , dapat juga aku rasa snek paru berempah ni ! Aku memang hantu 'paru' sejak dulu lagi ! Kalau dapat makan ngan nasi yang panas atau letak dalam maggie , fuhhhhh.. takde harapan aku nak 'sado' laaaa.. asyik makan je laaa ! Hahahaha ...


" Snek Paru Ratah Begitu Saja "

Ratah bila dah defrost. Tapi kalau nak makan panas panas , boleh je goreng atau masukkan dalam microwave...


Tak sabar nak bukak ! Tapi kalau nak bukak , kena ada wife sekali. Kang takut aku makan semua.. terliur lak dia nanti. Huhuhuh... Sabar Ben , sabar ! Kang dah bukak , makan la puas puas ! Takde sapa nak larang.. huhu.. Dalam kepala , nak bikin maggie paru berempah ! Waahhh , menu baru ! Hahahaha..


Malam tiba.. Wife dah masuk tidur.. Snek Paru Berempah ni lom terusik. Aku jeling dan terus jeling.. Akhirnya , aku tak tahann.. Aku ke dapur dan bukak ! Hahahaha.. Godaan kuat woiii !



Ok...Pasti tertanya apa perbezaan paru berempah ni dengan paru yang berada di pasaran ? Kan kan ? Heheheh.. Meh sini aku copy paste dari tuan punya produk ni.. Senang gitu ! Kannnn ! Hehehehe.. apa kelas copy paste eh ? Ok , ok... Paru ni dikatakan diperap dengan rempah istimewa keluarga yang pastinya menerbitkan aroma yang sungguh menyelerakan.. aku sendiri dah bedal dia dalam masa seminit ! Tak sempat nak masak maggie.. hahahaa...

Menariknya , paru berempah ni tak payah susah susah nak goreng dah ! Siap sedia dah pon untuk dimakan begitu saja.. Kalau rajin nak panaskan pon , lagi bagus.. makan ngan nasi putih.. Confirm bertambah punya ! 

Apa ? Berminat nak order ? Hehehe.. Harga??? Er... berapa ehhhh .. sat tanyaa... 

Ok.. ada dua jenis pek yer.. 

1kg : RM40
500gram : RM25

Dan harga tak termasuk kos penghantaran. Ok ? 

Dan kalau berminat nak beli , boleh je hubungi : 019 6656 543  |   013 6313 3037 atau boleh je ke Facebook founder Snek Paru Berempah ni di Syahrul Waheeda Mohd Ali.


Jangan segan segan untuk membeli yer.. Kang terliur je tengok kawan kawan jenjalan sambil makan snek paru berempah ni ! Huhuhuhh...





11 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

SEDAPNYA :)

maryam assiddeeqah berkata... [Reply to comment]

kena try ni. tak pernah makan paru. sedapnya tengok paru berempah :D

Ishak Ismail berkata... [Reply to comment]

Perghhh paru mmg feveret aku. Dah dibuat snek. Kreatif. 1st time dgr. Kena cuba ni

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Nampak sedap nie Ben..Kak Sue punya feveret gak nie..harga pun berpatutan,boleh la try nanti..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Wah...makan dengan pulut pun sedap ni abg ben...

syima yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh sedapnyaaa terliur tengok he he

Tengku Syukri berkata... [Reply to comment]

woaa.. paru pun ada dalam bentuk snek? mengancam selera nihhh

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Alaaaaaaa, diet nihhh!!! Habis diet nanti nak beli ehhh... :D

nurdilla zaini berkata... [Reply to comment]

best ni!

firdaus radzi berkata... [Reply to comment]

walaupun tak makan paru, tapi tengok macam menyelerakan...

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Sedapnya! Paru my favret. Makan dengan nasi lemak sedap nih

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI