Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Februari 2016

Wife 'berdarah' lagi..

Kali ni , terus ke klinik kerajaan di Presint 18 , Putrajaya.


Parking penuh. Orang ramai benar di klinik hari ni. Aku tunggu dalam kereta je bersama Qhaliff. Pasti dalam klinik tu orang lebih memerlukan perhatian diutamakan. Kalau aku ikut sama masuk , kang dah ganggu mereka yang memerlukan rawatan.. kan kan? Prihatin tak aku ? Haaa...

Lama gak la nak sampai turn wife. Aku sempat gi Alamanda lagi untuk shopping barang dapur bersama Qhaliff.. Wife yang suruh. Dari aku buang masa tunggu dalam kereta , baik aku gi buat sesuatu yang bermanfaat untuk masyarakat..kan ???

Dan... baru je nak beli raincoat Timberland berharga RM500++ , wife call.. Katanya dah selesai ! Nak balik rumah.. rehat ! Aku tanya dia , apa kata doktor ? Doktor kata takde apa yang perlu dirisaukan.. Selagi darah tak banyak keluar , tak yah pening.. Setakat setitik dua dan warna pon agak berlainan dari darah biasa.. maka sila bertenang dan banyakkan berehat !

Alhamdulillah.. lega aku dengar !


IKLAN

Tahukah anda tentang kelebihan Vitamin E dan Rosehip Oil? 



Ianya membantu menguncikan kelembapan kulit dan mengurangkan kedutan serta menganjalkan kulit wajah anda. Vitamin E dan Rosehip Oil juga dapat menyembuhkan kulit dari garis rekahan, memudarkan jeragat dan membantu memudarkan parut. 
Nak kulit cantik dan bersih? 

Caranya ialah:

1. Tanggalkan kesan mekap dengan Vitamin E Make up Remover , membersihkan solekan,minyak dan kotoran

2. Cuci muka dengan Vitamin E Facial Cleansing Foam untuk membersih secara lembut dan berkesan

3. Untuk kulit normal tanpa jerawat, gunakan Vitamin E Facial Scrub dan untuk kulit berminyak dan berjerawat gunakan Vitamin E Magic Exfoliating Gel. *hanya perlu gunakan 2 -3 kali seminggu selepas langkah 1
4. Menyegar dan membuang sel kulit mati dengan Vitamin E Toning Lotion
5. Melembap dengan Vitamin E Cream 1000 i.u untuk kulit normal, Vitamin E Cream 3000 i.u untuk kulit kering

Tips: untuk rawatan tambahan anda boleh gunakan Vitamin E Moisturising Mask supaya kulit kelihatan lebih muda dan sihat.

Untuk mereka yang mengalami cacar air / parut pembedahan / parut jerawat , gunakan Vitamin E Oil 15000/30000 i.u

Layari www.cosmoderm.com.my untuk pembelian atau PM di Facebook Cosmoderm untuk bantuan konsultasi



3 komen :

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

macam kes dkna dulu beben.. selagi kuar setitik dua, doktor kata normal. inshaAllah, tak ada apa2 kot. take care kak zila

Mrs Velentine berkata... [Reply to comment]

take care yea buat mama qhaliff,,penat tue..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Moga tiada apa apa pada kandungan...amin...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI