3M Countertop Drinking Water System !

 

Masalah air paip.. kekadang nampak ok.. walhal berkeladak ! Nak minum walaupun dimasak pun agak mengerikan.. Huhuhuh.. Risau nak bagi kat anak anak.. Terpaksa la beli air mineral atau air suling..

Tapi kalau selalu beli , letih gak kan ? Kekadang stok takde.. Bila takde ? Haaa.. Nak tak nak , kena pasang jugak penapis air di rumah ! Kan kan ?

Jalan penyelesaian bagi aku.. mudah jer ! Aku pasang 3M Countertop Drinking Water System. Boleh dibeli Tesco dan pasaraya terpilih.. hehehe..

Cara nak pasang ? Mudah giler ! Tak sampai 10 minit , settle !

image

Aku ingatkan memula macam payah ! Rupanya ? Hahahaha ..

image

image

Tadaa.. siap ! Hahahahaha.. Camana nak tau jangka hayat tapisan air ni ? Mudah jer..

Tukar catridge tu ! Ada satu tanda aras di situ.. Boleh tahu bila tiba masanya untuk tukar. Stok catridge boleh dibeli di tempat yang sama kita beli penapisan air ni ..

Pastu , ada dua cara nak letak penapis air ni. Satu , letak macam gambar di bawah ni.. Dan satu lagi , sangkut je di dinding ! Haaaa.. mudah gituuuu.. kan kan ?

image

Ringan.. mudah nak diuruskan. Anak dara lepas spm pon leh pasang menda ni ! Tak perlu panggil tukang kayu atau sebagainya ! Senang sangat..

Dan sila minum air tapisan tanpa was was ! Huhuhuh..

10 ulasan:

  1. Lama tak singgah sini.

    Kat rumah mak MO pakai Beyond Water. Dari 2007. Memang puas hati.

    Air sekarang memang tak bersih sangat.

    BalasPadam
  2. Saya pun baru sahaja pasang water filter ahad lepas. Sebab air paip warna kuning sangat. Saya just beli di tesco sahaja.

    BalasPadam
  3. ehhh, bagusnya! senang nak pasang! lepas ni boleh la minum air paip tanpa tragu-ragu... hehehe...

    BalasPadam
  4. Berapa harganya abg ben... Ada duit nanti boleh pi beli

    BalasPadam
  5. menarik!.harga mampu milik x?hihi

    BalasPadam
  6. Kecil dan mcm boleh jimat byk space kat dapur.

    BalasPadam
  7. dlu susah nknpasang.. skrg anak dara boleh pasang.. hehebe.. cnggih2

    BalasPadam
  8. sangat perlu penapis air zaman la ni

    BalasPadam
  9. Menarik. Size kecik camtu laa best, jimat ruang

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI