Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 8 Mac 2016

Cyst di kala mengandung !

 

“Abang.. ada berita baik dan buruk ! “.

Wife bagitau aku. Hurm.. Dia tanya aku mana satu aku nak tau dulu ? Aku suruh bagitau je mana mana pon ! Agak gementar sebenarnya dan aku berlagak cool.

“ Berita buruknya .. ada cyst ! Size baru 0.01.. kecik lagi tapi doktor kata boleh membesar jika tidak menjaga pemakanan ! Jangan makan ayam dan bla bla bla… “.

Jika cyst membesar , maka berisiko pada baby. Kena buat pembedahan ketika tu jugak ! Hurmmm.. Kalau nak diikutkan , memang wife pernah buat pembedahan cyst dulu. Dan doktor memang bagitau cyst tu akan muncul semula. Hanya dengan mengandung dan beranak je boleh gugurkan cyst tu dengan sendirinya..

image

Sebelum lahirnya Qhaliff , wife ada cyst gak.. dah selamat dibuang !

Wallahualam. Semoga Allah pelihara dan permudahkan urusan kami dan juga sahabat sahabat yang mengenali kami..

9 komen :

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Semoga semuanya baik2 sahaja a.ben..

Allahhummaamiin..

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

anim pun ada cyst jugak masa 1st pregnancy. Kebetulan kena czer time tu, doktor jumpa terus buang sekali. InsyAllah ...moga dipermudahkan segalanya buat wife ben :)

Wanie Masduki berkata... [Reply to comment]

Semoga dipermudahkan urusan abg ben sekeluarga..dan semoga isteri abg ben selamat sehingga melahirkan..Aamiin..

Yana Libra berkata... [Reply to comment]

moga semuanya ok

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

moga semuanya dilindungi Allah dan selamat hendaknya, amin...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Harap semuanya ok abg ben..amin..

Rozita berkata... [Reply to comment]

innalillahiwainnalillahirojiun...

insyaAllah wife ben kuat.. dan ramai yang mendoakan...
banyak kena avoid tu terutama daging merah.. makanan berawet...
semoga ibu dan anak selamat insyaAllah...

tahniah untuk berita gembira tu ye ben...

ساريده سنين berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum...semoga ALLAH swt permudahkan segalanya...

Syeeda berkata... [Reply to comment]

Aamiin semoga dipermudahkan segalanya.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI