Cyst di kala mengandung !

 

“Abang.. ada berita baik dan buruk ! “.

Wife bagitau aku. Hurm.. Dia tanya aku mana satu aku nak tau dulu ? Aku suruh bagitau je mana mana pon ! Agak gementar sebenarnya dan aku berlagak cool.

“ Berita buruknya .. ada cyst ! Size baru 0.01.. kecik lagi tapi doktor kata boleh membesar jika tidak menjaga pemakanan ! Jangan makan ayam dan bla bla bla… “.

Jika cyst membesar , maka berisiko pada baby. Kena buat pembedahan ketika tu jugak ! Hurmmm.. Kalau nak diikutkan , memang wife pernah buat pembedahan cyst dulu. Dan doktor memang bagitau cyst tu akan muncul semula. Hanya dengan mengandung dan beranak je boleh gugurkan cyst tu dengan sendirinya..

image

Sebelum lahirnya Qhaliff , wife ada cyst gak.. dah selamat dibuang !

Wallahualam. Semoga Allah pelihara dan permudahkan urusan kami dan juga sahabat sahabat yang mengenali kami..

9 ulasan:

  1. Semoga semuanya baik2 sahaja a.ben..

    Allahhummaamiin..

    BalasPadam
  2. anim pun ada cyst jugak masa 1st pregnancy. Kebetulan kena czer time tu, doktor jumpa terus buang sekali. InsyAllah ...moga dipermudahkan segalanya buat wife ben :)

    BalasPadam
  3. Semoga dipermudahkan urusan abg ben sekeluarga..dan semoga isteri abg ben selamat sehingga melahirkan..Aamiin..

    BalasPadam
  4. moga semuanya dilindungi Allah dan selamat hendaknya, amin...

    BalasPadam
  5. Harap semuanya ok abg ben..amin..

    BalasPadam
  6. innalillahiwainnalillahirojiun...

    insyaAllah wife ben kuat.. dan ramai yang mendoakan...
    banyak kena avoid tu terutama daging merah.. makanan berawet...
    semoga ibu dan anak selamat insyaAllah...

    tahniah untuk berita gembira tu ye ben...

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum...semoga ALLAH swt permudahkan segalanya...

    BalasPadam
  8. Aamiin semoga dipermudahkan segalanya.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009