Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Mac 2016

Guna Simkad TOUCHDOWN International ketika melancong !

 

Pengalaman di negara orang membuatkan aku terfikir.. Mudahnya jika aku tak perlu susah payah tukar simkad untuk terus berhubungan dengan keluarga serta kawan kawan tercinta di media sosial terutamanya !

Kalau nak guna telco yang sediakan talian perantauan , pastinya bukan murah dan belum tentu sempurna ! Kan ? Atau kalau nak guna talian antarabangsa pon leceh gak.. Aku nak segalanya dah lengkap dari rumah terus ! Kat sana , aku nak relaks jer !

Ok.. meh aku bagitau.. Baru baru ni , telah lancar  TOUCHDOWN INTERNATIONAL.  Simkad ni boleh digunapakai lebih 190 buah negara dan melibatkan 320 rangkaian .

image

image image

Dikatakan penjimatan lebih 85% jika menggunakan TOUCHDOWN ni termasuk panggilan masuk percuma dari 125 buah negara.. dan juga mesej teks !

Menariknya , tak perlu guna nombor baru jika guna TouchDown ni. Kekal nombor lama. Dan selepas diaktifkan , sah digunakan dalam masa  365 hari.

Apa yang menariknya TouchDown ni ? Tiada kontrak! Tiada minimum pembelian. Tiada bayaran tersembungi. Semuanya adala prabayar dan korang sendiri yang mengawalnya ! Harga berpatutan untuk panggilan di lebih 190 buah negara dan  penggunaan data lebih 100 buah negara.

Lagi ?? TouchDown juga menyediakan panggilan web dan teks secara percuma. Harga istimewa juga untuk negara negara Asia dan Eropah yang terpilih seperti panggilan dari negara China ke negara Asia ( terpilih ) adalah $0.15 per minit dan Eropah ke Asia ( terpilih ) adalah $0.29. Negara terpilih , sila check website.

Ada dua jenis simkad TouchDown.

TouchDown Classic 

Plan/ Pakej baru yang fokus pada plan panggilan telefon tapi masih boleh mengakses data ( internet ) pada harga berlainan.

image

Berikut adalah pakej yang disediakan.

image

TouchDown New

Plan atau pakej yang fokus pada data tapi masih boleh akses panggilan telefon dan juga sms pada harga yang berlainan.

image

Berikut adalah pakej yang disediakan :

image

Haaa…mudah sangat ! Jangan risau , ada manual untuk pembeli simkad TouchDown ni. Mudah difahami sangat !

image

image

Untuk maklumat lanjut , sila hubungi :

Website : www.touchdown.com.my

Facebook : https://www.facebook.com/TouchDownMY/

26 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Menarik. Leh suggest kt asben ni. Kot2 lagi berbaloi masa kt negara arab..

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

bagus ni....bermanfaat untuk short travel....

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Next time kot travel oversea, boleh pakai ni... Hohoho

Mera Hussain berkata... [Reply to comment]

Bagusnye simkad ni... Yg kaki travel memang patut pakai simkad ni

Wendy Pua berkata... [Reply to comment]

Lebih baik dari Guna portable Wi-Fi .
Murah lagi. Akan recommend kat kawan

Eintan Nurfuzie berkata... [Reply to comment]

pilihan bl nk travel.. bgus ni

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Menarik nie Ben..

shazillahsani.com berkata... [Reply to comment]

Wahhh...senanglah pas ni..nak g melancong guna sim kad ni..huhuhu

Ahmad Afiq berkata... [Reply to comment]

@razzwey razz

Ahmad Afiq berkata... [Reply to comment]

Senang la if dah ada ni.

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

Mudah dah nak keluar negara. Tak payah susah beli sim baru.

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

Mudah dah nak keluar negara. Tak payah susah beli sim baru.

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Nanti pergi travel boleh guna simkad ni

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Menarik! satu sim kad memudahkan kembara di luar negara :)

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

wahh senang macam ni. tkperlu susah2 cari kedai hp beli sim baru kt negara orang

Bonda Zahra berkata... [Reply to comment]

kalau nak p travel blh guna ni

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

wah..menarik ni..next time travel boleh la post gambar on the spot kat ig..internet tu yang penting benornya..hehe

Najeeb Abdullah berkata... [Reply to comment]

wahhh....macam senang je...jom travel.. haha!

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Bagus ni...!! Nak recommend kat kengkawan

Yuyin Azman berkata... [Reply to comment]

Kalau jadi dan dapat pergi travel malaysia -> europe ni bolehlah pakai sim ni. Boleh buat live update sambil2 travel. Gittew

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Sesuai sgt dengan julia yg suka berjalan setahun sekali ke obersea...wahhhh mudah yer guna touch down...noted tq ben review

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Senanglah lepas nie kalau nak travel jauh2

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Wahhh baguslah ada camni, memudahkan. Teringat masa travel ke vietnam & china dulu, sampai airport je menggagau cari simkad prepaid sbb tak sabaq nak tepon anak anak hehe

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Bagus! Lain dari yang lain.. wajib dimiliki nih!

YF berkata... [Reply to comment]

Tak payah nak pening2 kepala fikir pasal simcard lagi. Mudah je.

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Wah, hebat sim card ni... Boleh try ^-^

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI