Ini namanya , Nasi Tumpang !

 

Atau nasi tupe.. hehehe.. Antara makanan yang patut korang rasa bila berada di Kelantan atau bila terjumpa di mana mana pasar pagi.. Haaa.. Bila jumpa , sila beli dan makan ! Nyummmyyyyy…

image

Memula aku nampak makanan ni aku ingat .. hurm.. aku tak terbayang la apanya pon ! Tak tau lak ni makanan.. Atau aku ingat ayahanda pada si Tapai .. Bila tanya wife  dia jawab .. Ni la Nasi Tumpang !

Haa?? Dia tumpang nak g mana lak ??? Adehhh .. Ada jugak boleh main tumpang tumpang eh ??

Camana rupanya ?

image

Sedap ??? Serius sedap ! Huhuhuh… G la try !

6 ulasan:

  1. ist time dengar nasi tumpang ~http://jmbelog.blogspot.my/

    BalasPadam
  2. Sedap... First time makan masa gi klate tahun lepas...

    BalasPadam
  3. Pertama kali dengar nasi tumpang... tumpang lalu?tumpang makan? =)

    BalasPadam
  4. pernah nampak..tapi belum pernah cuba lagi...

    BalasPadam
  5. xpernah walaupon anak jati kelantan..hihi

    BalasPadam
  6. first time dengar, tak pernah jumpa lagi. Unik teringin juga nak rasa...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009