Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 27 Mac 2016

Ini namanya , Nasi Tumpang !

 

Atau nasi tupe.. hehehe.. Antara makanan yang patut korang rasa bila berada di Kelantan atau bila terjumpa di mana mana pasar pagi.. Haaa.. Bila jumpa , sila beli dan makan ! Nyummmyyyyy…

image

Memula aku nampak makanan ni aku ingat .. hurm.. aku tak terbayang la apanya pon ! Tak tau lak ni makanan.. Atau aku ingat ayahanda pada si Tapai .. Bila tanya wife  dia jawab .. Ni la Nasi Tumpang !

Haa?? Dia tumpang nak g mana lak ??? Adehhh .. Ada jugak boleh main tumpang tumpang eh ??

Camana rupanya ?

image

Sedap ??? Serius sedap ! Huhuhuh… G la try !

6 komen :

JAMIL HASHIM berkata... [Reply to comment]

ist time dengar nasi tumpang ~http://jmbelog.blogspot.my/

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Sedap... First time makan masa gi klate tahun lepas...

At-Tarmizi berkata... [Reply to comment]

Pertama kali dengar nasi tumpang... tumpang lalu?tumpang makan? =)

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

pernah nampak..tapi belum pernah cuba lagi...

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

xpernah walaupon anak jati kelantan..hihi

zaitie hasnan berkata... [Reply to comment]

first time dengar, tak pernah jumpa lagi. Unik teringin juga nak rasa...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI