Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 18 Mac 2016

Serang cafe di Sunway dengan ‘KETCH UP’ !

 

Giliran aku lak dan 4 lagi rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari berserta rakan rakan media online yang lain.. Sasaran kali ni ialah Bandar Sunway. Rakan rakan lain dah buat area Taman Tun Dr. Ismail , Petaling Jaya minggu lepas..

image

Ok.. apa menariknya projek Ketch Up ni ? Apa kelebihannya ? Apa syoknya ? Haaaa.. Hanya yang join je tau ! Hehehehe.. Yang tak join , akan diterangkan kemudian.. Rajin rajin la follow dan baca yer ! Heeee..

5 cafe ‘diserbu’ kali ni. Whup Whup , A Pie Thing , After Black , Underground Societe dan Garage 51 !

image

image

image

image

image

Setiap cafe yang aku pergi , takde satu pun persamaan mereka ! Masing masing dengan idea tersendiri ! Konsep berbeza dan santai. Takde satu pun cafe yang aku masuk , aku rasa cam… segan nak makan kat situ ! Haaaa.. Semuanya ‘mengalukan’ kedatangan pelanggan pelbagai bangsa ke situ.

Setiap cafe ada ceritanya. Tu yang menariknya. Ada yang takde rupa cafe pon ! Tengok dari luar , macam bengkel atau kilang jer.. Tapi rupa-rupanya ??? Fuhhhh.. Dah la menarik designnya.. makanannya , superb !

image

image

image

image

image

image

Maka aku tak hairanlah restoran mamak kat sini tak banyak ! Kalau tidak , bersepah je restoran mamak. Di sini penuh dengan cafe cafe yang cukup artistik dan berseni. Yang penting ,mereka mengalukan kedatangan pelanggan mereka.

Ketch Up telah membuka mata aku dan rakan rakan blogger yang lain. Nak jadi usahawan cafe ni , anda perlu ada keyakinan dan keunikan , selain modal ! Hehehehe..

Ok.. kalau nak tengok aktiviti Ketch Up ni , boleh ke Facebook Ketch Up .. macam macam ada !

image

Jom follow team Ketch Up !

Facebookwww.facebook.com?KetchUpCommunity

Website: www.ketchup.com.my

Instagram: @ketchup_my

8 komen :

Syuhadah Razali | Lifestyle . Family . Food berkata... [Reply to comment]

Sedapnya bang ben.

syima yusuf berkata... [Reply to comment]

Terliur tengok gambar makanan. Bagus lah program ketchup ni

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

memang best !

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

tengok gambar pun dah menarik..presentation makanan pun sama..

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Unik menu masing², mesti rasanya pun sedap kan! Aarghhh tak sabarnya nak cuba esok punya heheheeee

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

serius best!!! waaaa..macamana nak join? hehehe

ezaiza Iza berkata... [Reply to comment]

Wow sedapnya, untung dapat merasa, syukur juga dapat melihat orang merasa... alhamdulillah, syukur atas nikmat-Nya..

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

wah..pancke die...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI