Serang cafe di Sunway dengan ‘KETCH UP’ !

 

Giliran aku lak dan 4 lagi rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari berserta rakan rakan media online yang lain.. Sasaran kali ni ialah Bandar Sunway. Rakan rakan lain dah buat area Taman Tun Dr. Ismail , Petaling Jaya minggu lepas..

image

Ok.. apa menariknya projek Ketch Up ni ? Apa kelebihannya ? Apa syoknya ? Haaaa.. Hanya yang join je tau ! Hehehehe.. Yang tak join , akan diterangkan kemudian.. Rajin rajin la follow dan baca yer ! Heeee..

5 cafe ‘diserbu’ kali ni. Whup Whup , A Pie Thing , After Black , Underground Societe dan Garage 51 !

image

image

image

image

image

Setiap cafe yang aku pergi , takde satu pun persamaan mereka ! Masing masing dengan idea tersendiri ! Konsep berbeza dan santai. Takde satu pun cafe yang aku masuk , aku rasa cam… segan nak makan kat situ ! Haaaa.. Semuanya ‘mengalukan’ kedatangan pelanggan pelbagai bangsa ke situ.

Setiap cafe ada ceritanya. Tu yang menariknya. Ada yang takde rupa cafe pon ! Tengok dari luar , macam bengkel atau kilang jer.. Tapi rupa-rupanya ??? Fuhhhh.. Dah la menarik designnya.. makanannya , superb !

image

image

image

image

image

image

Maka aku tak hairanlah restoran mamak kat sini tak banyak ! Kalau tidak , bersepah je restoran mamak. Di sini penuh dengan cafe cafe yang cukup artistik dan berseni. Yang penting ,mereka mengalukan kedatangan pelanggan mereka.

Ketch Up telah membuka mata aku dan rakan rakan blogger yang lain. Nak jadi usahawan cafe ni , anda perlu ada keyakinan dan keunikan , selain modal ! Hehehehe..

Ok.. kalau nak tengok aktiviti Ketch Up ni , boleh ke Facebook Ketch Up .. macam macam ada !

image

Jom follow team Ketch Up !

Facebookwww.facebook.com?KetchUpCommunity

Website: www.ketchup.com.my

Instagram: @ketchup_my

8 ulasan:

  1. Terliur tengok gambar makanan. Bagus lah program ketchup ni

    BalasPadam
  2. tengok gambar pun dah menarik..presentation makanan pun sama..

    BalasPadam
  3. Unik menu masing², mesti rasanya pun sedap kan! Aarghhh tak sabarnya nak cuba esok punya heheheeee

    BalasPadam
  4. serius best!!! waaaa..macamana nak join? hehehe

    BalasPadam
  5. Wow sedapnya, untung dapat merasa, syukur juga dapat melihat orang merasa... alhamdulillah, syukur atas nikmat-Nya..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009