Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 4 April 2016

Apa itu POWERGOLD

 

Apa itu POWERGOLD

  • Powegold ni syarikat jual beli emas fizikal ..100% milik islam bumiputra.ceo En.Takiyudin orang Kulim, Kedah.
  • HQ syarikat di kulim kedah
  • Syarikat menawarkan emas dengan harga yang rendah dari pasaran kerana 2 sebab:
    • 1) Emas harga dari kilang
    • 2) Ingin mendidik masyarakat menabung emas sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan untuk masa depan

Web rasmi www.powergold.biz ( 1036:711-k)

Matlamat syarikat

1) Mendidik masyarakat menukar simpanan wang kepada emas sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan

2) Menambah lagi pembayar zakat emas

3) Menyebar ilmu emas kepada masyarakat seperti kelebihan emas

4) Menukar masyarakat melayu yang biasa hanya membeli kepada pembeli & penjual.kerana tidak ramai orang islam yang menceburi bidang ini.

Produk POWERGOLD

1) Jongkong emas 999.9 atau nama glamernya GOLD BAR 999.9 ( bermula dgn 1gram)

2) Dinar ( wang syiling emas berketulinan 999.9) seberat 8.5gram ( 2 dinar), 4.25 gram (1 dinar), 1.06gram (1/4dinar)

3) Syiling seberat 1gram & 0.5 gram

4) Barang kemas 916

Konsep POWERGOLD

Fleksibel di mana anda boleh memilih mana-mana antara 3 konsep yang disediakan oleh POWERGOLD

1) Saving

2) Trading

3) Networking

Simpan dulu emas, rasakan auranya & anda akan lebih FEEL untuk menjadi saudagar emas islam yang berjaya

Kelebihan POWERGOLD

v Modal serendah RM 357 (free 0.5 gram)

v Keahlian seumur hidup

v Pelbagai bonus menarik untuk ahli

v Percuma link promosi

v Emas boleh dijual semula kepada pihak syarikat

Emas & perak tidak dipengaruhi oleh inflasi

Apa itu INFLASI?

Apabila semakin banyak wang di cetak, nilai wang fiat akan berkurangan dan menyebabkan inflasi. Kuasa beli rakyat pula akan berkurangan.

Contoh:

clip_image001 Dulu harga sebungkus nasi lemak boleh dibeli dengan harga 0.20 sen pada tahun 1980 an tetapi pada tahun 2015 perlu ada sekurang-kurangnya Rm 2.00

clip_image001[1] 0.10 sen dahulu dapat beli gula-gula 4 biji. Sekarang 0.10 sen dapat 1 biji

 

Nak selamatkan dari inflasi?

Simpan dalam bentuk logam ( EMAS & PERAK FIZIKAL)

clip_image001[2] Dulu 1 dinar Rm 30 mampu beli seekor kambing

clip_image001[3] Sekarang 1 dinar mampu beli seekor kambing

Maknanya ..situasi pertama dulu masa kita beli 1 dinar contoh Rm 30 boleh beli seekor kambing & situasi kedua 1 dinar tu kita simpan sampai skrg harganya Rm 766 masih boleh beli seekor kambing. Harga emas semakin meningkatkan.

Cuba kalau kita simpan Rm30 tu sampai sekarang tanpa tukarkan kepada dinar..Adakah rm30 tu masih mampu untuk beli kambing.

Emas sesuai untuk semua peringkat umur

  • Untuk individu yang masih bujang, beli lah emas dari sekarang untuk persediaan bujet majlis perkahwinan nanti.
  • Untuk pasangan yang baru berumahtangga, belilah emas untuk persediaan kelahiran cahaya mata
  • Untuk keluarga yang mempuyai anak-anak kecil, simpanlah emas untuk pendidikan anak-anak nanti
  • Untuk warga emas, simpanlah emas untuk diwasiatkan kepada anak-anak bila masa kita tiada nanti

ADA DUIT BELUM TENTU ADA EMAS TETAPI ADA EMAS SEMESTINYA ADA DUIT

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi

Stokis sah POWERGOLD

 Amirah Ahmad ( amirahrichgold)

019-6144886

http:www.lubukemasmurah.com/amirahrichgold

 blog: amirahrichgold.blogspot.my

6 komen :

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

Bagus simpan emas ni dari simpan cash money. Banyak kelebihannya.. dimurahkan rezeki dengan izin Allah.

timm bill berkata... [Reply to comment]

eh, org kpg jer dari Kulim..
boleh usyar2 ni..

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

great :)

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

best beli emas

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Simpan emas utk hari tua anda...terbaik...mak abah julia pun melabur byk dlm skim emas...lg efektif

Nur Fannun berkata... [Reply to comment]

nk melabur emas kna tgk dulu, kang tak psl2 kna SCAM, rmai dh yg terkna..tp msih xserik2 lg.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI