Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 27 April 2016

Nasib baik ada Batook Ori !

 

Aku dah terlebih kurus ! Arghhh.. Nak kena naikkan balik badan aku ni.. Maka , kena makan dan kena g gym.. G gym n makan tu takda masalah.. Masalah aku cuma , bila bangun tidur !

image

Bila bangun tidur , badan mesti sakit sakit ! Maklumlah , dah lama berehat dari menarik besi besi ni ! Bila dah sakit , maka wife la jadi mangsa aku.. hehehe..

Sayaaaang… tolong… amik minyak Batook Ori tu.. sakit leher , lengan dan belakang badan abang jap.. Sapu je.. tak yah urut.. “.

Cita banyak tarak.. dia sapu.. Tak sampai seminit dia sapu , aku terus lena semula.. Bangun dari tidur , rasa lega sangat ! Tidur pun , dalam 10 minit jer.. Hehehehe.. Alhamdulillah..

Baru baru ni , wife terseliuh kaki dia.. Minyak Batook Ori ni jugak laaa jadi penyelamat ! 3-4 kali aku urut kaki dia.. dah ok semula.. Dan aku , memang standby dalam kereta .. Maklumlah , kerap pening dengan cuaca panas gini.. Bila pening , wife sapu kat tengkuk dan dahi.. Terasa lega la skit..

Stok aku abis.. Setiap hujung bulan , mesti order sekotak dan setengah dari tu, mesti dibeli oleh seorang Datin. Katanya , dia suka guna bila abis kerja.. Sapu satu badan dan .. krohhhh.. lenaaa !

image

Aku tak jual ! Kalau nak beli , gi je ke Facebook Pati Batook Ori. Sana ada senarai agen. Kalau nak jadi agen pon boleh.. hehehe.. Aku bukan agen. Tak menang tangan aku nanti nak layan pertanyaan pelanggan.. Huhuhuh..

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI