Promote produk !

 

“ Sal… jap jap.. Kang lepas solat Jumaat , nak jumpa.. Nak bincang sesuatu jap. “. Aku angguk jer.. Dan terus berjalan menuju masjid.

Dan selepas solat , aku tunggu di tempat yang dijanjikan.. Kemudian kawan aku tu datang lalu bagi sedikit penerangan mengenai produk yang dia mintak aku promotekan di media sosial.

image

Aku test dulu..

image

Sedap ! Kalau sejuk lagi sedap ! Huhuhuh.. Ada macam macam perisa. Tu nanti aku buat entri lain.. Hehehehe.. Tapi sebelum aku bersetuju , aku bagi kata dua .. hehee.. sepatah dua kata…

“ Aku cuma boleh bantu ko promote produk ni. Dari suduk viral dan juga awareness. Kalau plan nak produk ni laris selepas blogger promote , aku takde jaminan langsung . Kalau ada jaminan , baik je yang jual kan ? Hehehehe.. ” .

Nasib baik kawan aku tu memang dah paham cuma belum faham fungsi blogger sepenuhnya. Aku mintak jumpa big boss dia untuk buat penerangan mengenai cara blogger punya marketing.. Senang ! Kan ?

Dia bersetuju.. Dia bagi aku beberapa botol untuk try.. Aku pun bawak la balik rumah..

Balik je rumah.. ini yang terjadi !

image

Aku rasa seteguk dua je.. Ada 3 jenis aku bawak balik.. huhu.. Semua memang best !

PESANAN PENTING : Jangan lupa undi BEN ASHAARI di #APO2016 !!

9 ulasan:

  1. tu minuman semacam air mineral ye aben

    BalasPadam
  2. Plain water ke ada perisa ?

    BalasPadam
  3. Yes, aku dulu pun x paham blogger marketing walaupun.. aku tulis blog..haha memalukan tp itu dulu.. lama punya cerita.

    BalasPadam
  4. Tak pernah dgr lagi tentang produk ni..Nnt boleh cuba jugak..bak sini sbotol hehehe

    BalasPadam
  5. apple cidar..cam dappp je tuu ... tak pernah try.. baca nama je cam dah best..

    BalasPadam
  6. Bak meh sebotol dua...nak rasa gak...

    BalasPadam
  7. Beriya iya Qhaliff minum, tringin plak tgk

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009