Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 27 April 2016

Sedap rupanya ‘sarang burung’ ni !

 

Selalu aku tertanya tanya.. sedap ke minum sup sarang burung ni ? Kalau rajin tonton filem atau drama cina , mesti ada jumpa punya part ni terutama bila mereka kurang sihat atau nak tambahkan lagi tenaga..

Perasaan teringin tu terlalu kuat.. Maklumlah , bangsa cina ni kita tau mereka penuh dengan rahsia tradisi menjaga kesihatan. Di usia tua pon mereka masih lagi punya tenaga seperti orang muda ! Antara yang aku tau , mereka amalkan minum sup sarang burung !

Akhirnya , aku berpeluang juga rasa ‘sarang burung ‘ ni ! Haaa.. Seorang rakan aku bagi aku sekotak pati ‘sarang burung segera’ punya ! Haaa.. Dia suruh aku cuba ! Kalau sedap dan berbaloi , dia suruh aku beli dan hadiahkan pada orang tua aku sempena Hari Ibu atau Hari Bapa je nanti !

Aiseyman.. Aku mana reti nak renyeh sup sup ni ! Kang , abis rosak khasiat dia ! Otai otai je pandai nak renyeh sup ni ! Huhuuh.. Dan dia jawab.. tak perlu.. Bukak tudung dan minum terus ! Wowww.. terbeliak mata aku mendengarnya..

Dan.. akhirnya di tangan aku juga..

image

Gempak giler kotak dia. Ekslusif! Mesti rasa dia pon gempak! Dah la jenis kualiti tinggi punya.. Huhuhuh.. GRAND IMPERIAL BIRD’S NEST !

image

Bahagian dalam.. lagi kelas gitu !

image

Hurm.. Halal ke ??? Hehehehe.. Camana lak dengan kandungai dia ? Ada tertera ke ? Hurmmm…. Tentulah HALAL ! Takkan aku nak promote sesuatu yang tak halal dalam blog aku ni lak.. kan kan ? Kandungan pon ada tertulis di bahagian label botol tu..

Was was lagi ? Tiada penggunaan pewarna tambahan.. Asli gitu !

image

Camana lak dengan rasa dia ? Manis ke ? Kalau manis , guna gula apa ? Semua jawapan dah ada … Hehehee..

image

Rasa dia ? Macam jeli kelapa je pon ! Sedap woooo ! Dah tak payah risau nak rebus / renyeh dah.. Buka tudung , minum ! Tuang dalam cawan dulu ok gak.. hehehee..

image

Apakah kelebihan minum sarang burung ni ? Tentu sekali untuk kesihatan dan tampak muda serta berseri ! Untuk lelaki , pastinya bagus untuk tenaga teruama buat mereka yang sering keletihan seharian bekerja.. Untuk kanak-kanak atas 2 tahun pon boleh.. bagus diamalkan.. Manakala untuk ibu mengandung , dikatakan anak boleh dapat kulit cantik ! Ni kawan blogger aku cakap la.. dia dah lama amalkan.. huhuh…

image

image

Harga ?  Heee… Barang baik dan bermutu , bukan murah tapi tak la mahal terutama jika nak dijadikan buat mereka yang tercinta seperti ibu dan ayah kita la.. Hadiahkan masa Hari Ibu atau Hari Bapa nanti... Yang macam aku minum tu , berharga RM179. Ada banyak jenis lagi dan lagi berkualiti tinggi sebab ada yang dicampur dengan American Ginseng. Boleh layari Facebook mereka nanti..

Kalau tak nak yang segera , boleh beli yang original… maksud aku , sarang burung dan rebus sendiri!

image

image

Berminat nak cuba atau minum  ? Atau nak tanya dengan lebih lanjut ? Sila hubungi :

GIBN Holdings Sdn Bhd , No.18, Jalan Setia Dagang AK,

U13/AK, Seksyen U13, Setia Alam,

40710 Shah Alam, Selangor

Hotline: +60333621938 ( Isnin hingga Jumaat )

Whatsapp  +6012-6309938

Email :grandimperialbirdnest@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/grandimperialbirdsnest/

20 komen :

tenku butang berkata... [Reply to comment]

Sedap ye? heee.. tapi memang teringin nak rasa pun dari dulu..

sumysya berkata... [Reply to comment]

sya pernah minum gak saudara bagi sebab kilang dia keje wat,,ade halal tu berani minum,,,memang betul sedap cam jeli kelapa..

umi adam faris berkata... [Reply to comment]

tak pernah makan lagi sup sarang burung ni. tapi orang cina kalau makan sup sarang burung ni nampak dorang rasa dengan penuh nikmatnya haha

Norul Huda berkata... [Reply to comment]

Masyarakat Cina kaya dengan tradisi perubatan, sup sarang burung Grand Imperial Bird's Nest boleh juga hadiahkan untuk orang tua cuti hari pekerja ni.

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Teringin jugak nak merasa sarang burung nie..nampak macam sedap je..

gulew kapas berkata... [Reply to comment]

Okay jugak ni. Terus minum. Dah senang sekarang. Dulu kena reneh segala bagai. Jimat masa. Khasiat pun sama

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Mmg sedap br tau ka

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

sedap ni tau .. sarang burung bagus tuk kesihatan. nah untuk demam pon cpt elok. kalau perempuan.. leh nampak lawa and kulit sihat ... awet muda. Lisa biasa makan setahun sekali .. tu pon bos bgi. hehehe .. biasa sndri masak la... kalau ada dalam botol mcm ni lagi la senang .

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Biasa dgr bab2 sarang burung dan khasit2 yg ada dlm sarang burung..tapi tak penah minum..G tgk tempat sarang burung yabg orang buat utk dpt produk pon penah..minun tak penah hahhaa..mahal kan harga dia..satu lagi sebotol tu sekali teguk ke atau sikit2 je teguk..bkh simpan balik bila daa bukak..atau semua.minum terus

Aznan Sd berkata... [Reply to comment]

Hmm..memang slalu dengar tp tk pernah cuba...

lyana ishak berkata... [Reply to comment]

Nampak mcm sedap .. teringin nak rasa hee .. tapu yg penting khasiat dia =)

Mezquita Lifestyle berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah nampak mudah tanpa perlu reneh, akan diusahakan untuk mencuba.

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Sedap ke? Dah lama nak try tapi takut2 lak..hihihu

Lan Careno berkata... [Reply to comment]

Pernah rasa yg kosong punya dulu... Xde rasa apa... Yg ni siap ada rasa ehh..

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Pernah rasa.. tp belum rasa yg ni. Mmg nk cari. Sedap ! Tq aben share

Suriaamanda berkata... [Reply to comment]

pernah rasa...sedap...bagus untuk kesihatan

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Pernah rasa sekali di MAHA Serdang mereka buat promosi...macam ada rasa wangi wangi sikit...tapi yang nampak menarik la..sebab ada dia punya hampas sekali..lagi ok..

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Pernah makan sup sarang burung yg kat hotel punya je. Sedap, mcm makan jeli. Yg ni mesti lagi best ni.

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

tak pernah rasa, tapi betullah tu rasa sedap agaknya tu

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

nak try satu aben...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI